2022. december 07., szerda

Tonali: “Csak a győzelem számított”

-

Sandro Tonali, a Milan középpályása szerint a két évvel ezelőtti csapat nem lett volna képes megnyerni ezt a mérkőzést. Az olasz válogatott játékosban kétes érzések kavarogtak a lefújást követően, hiszen nagyon boldog volt a győzelem és a csapatkapitányi karszalag viselése miatt, azonban egyben szomorú is, mert sérülés miatt három csapattársukat is elveszítették.

“Nagyon furcsa mérkőzés volt azt követően, hogy a 79. percben megszereztük a vezetést. Nagyszerűen játszottunk, de nem jött az áttörés és nem sikerült gólra váltani a helyzeteinket. Miután megtörtük a patthelyzetet, az utolsó percekben kaptunk egy gólt, ami pusztító pofon volt számunkra. Ezt sikerült pozitív energiává alakítanunk, összeszedtük magunkat és elszántak voltunk, hogy minden áron megnyerjük ezt a mérkőzést.” – mondta Tonali a meccs után.

“A hosszabbításban lőtt vezető gólunk előtt gyorsan bedobtam a labdát Leaónak. Ez egy olyan dolog, ami magától jön és erre nem lehet készülni, ösztönösen jön a futballban. Azonnal reagáltam és Leaónak dobtam. Ha várok és nézegetek, hogy kinek dobhatom a labdát, az edző élve felfalt volna engem.” – mondta nevetve. “Megvolt az erőnk ahhoz is, hogy megszerezzük a harmadik gólt, amellyel tudatosult bennünk, hogy ezen az estén is nagyszerű dolgot vittünk véghez.”

“Egy Napoli elleni vereségen voltunk túl annak ellenére, hogy jól játszottunk és az eredmény nagyon fájó volt a csapat számára. Ezúttal csak a győzelem számított és jár a gratuláció a srácoknak, amiért behúzták a meccset.”

Kjaer lecserélése után a mérkőzés hajrájában Tonali viselte a csapatkapitányi karszalagot.

“Nagyszerű érzés volt. Bár sokkal jobb lett volna, ha másképpen tehetem meg és nincsenek a sérülések. Boldog vagyok, hogy nyertünk, de a sérülések egy kicsit árnyalják ezt az örömöt. Nagyon sajnálom, ami Alexisszel, Davidével és Simonnal történt. A koncentrációnk most arra összpontosul, hogy a legjobban felkészüljünk a következő mérkőzésre. Szomorú, de a sérülésveszély része a játéknak.”

“Ez egy olyan mérkőzés volt, amelyet két évvel ezelőtt nem nyertünk volna meg. Ebben a tekintetben nagyon sokat fejlődtünk és mindig győzni akarunk.”

“De Ketelaere? Nem könnyű egyből alkalmazkodni, egy teljesen másik bajnokságból érkezett. Fiatal csapat vagyunk. Charles-nek folyamatosan játszania kell, egyáltalán nem teljesít rosszul.”

Forrás:acmilan.com

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS