2022. december 05., hétfő

Újabb három játékos kidőlt a Milanban

-

A Milan drámai végjáték után szerezte meg a három pontot az Empoli otthonában, azonban a győzelmen kívül aggodalomra ad okot, hogy Stefano Pioli három játékosát is elveszítette sérülés miatt.

Rendkívül balszerencsés volt a csapat a sérülések miatt, ugyanis Piolinak már az első félidőben el kellett használnia két cserelehetőségét. A 33. percben Alexis Saelemaekers a földön maradt és térdfájdalma miatt nem tudta folytatni a játékot. Pár perccel később Davide Calabria hordágyon hagyta el a pályát, miután egy rossz mozdulat hatására a combizmához kapott. A meccs hajrájához érkezve Simon Kjaert is le kellett cserélni, a dán védő a saját lábán hagyta el a pályát.

A MilanNews beszámolója szerint Calabriának és Kjaernek is a jobb combhajlító izma sérült meg, míg Saelemaekersnek megrándult a bal térde. A Milan csapatkapitányának sérülése minden bizonnyal elég súlyosnak tűnik, hiszen hordágyon vitték le a pályáról.

Vasárnap mindhárom játékos orvosi vizsgálatokon vesz részt és csak ezt követően lehet pontos diagnózist felállítani, hogy mennyire komolyak a sérülések és várhatóan mennyi kihagyás vár rájuk.

Stefano Pioli a mérkőzés lefújása után reagált és kitért a sérültek állapotára.

“Calabria és Kjaer állapotát pontosabban fel kell mérni. Azt hiszem, hogy Davide sérülése elég komoly… Első ránézésre Saelemaekersnek megrándult a térde, de meglátjuk. Kjaer hosszú sérülésen van túl és ilyen előfordul. Beszéltem Simonnal. A mérkőzés előtt jól érezte magát és keveset játszott a válogatottban. Sajnos a sérülések akkor jönnek, amikor minden rendben van, de vissza fog térni.”

Forrás:milannews.it

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

7 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Más sem hiányzott. Azért volt némi favágás az Empoli részéről, de szemre nem tűntek súlyosnak a kontaktok, amikből végül baj lett. Kivéve szegény Calabriát, akinél ugyebár futás közben jött a gond.

    Nem tudom, mi lesz itt a következő hetekben. Az új fiúknak jön majd a mély víz.

  2. Calabria válogatottból való kihagyása miatt korábban többen reklamáltak. Lehet Mancini e döntése mögött egy olyan indok is, ami a sérülékenységével van összefüggésben. Rögeszmém, de tényleg nézzétek meg, hogyan fut. Nem ruganyosan, hanem úgy, mint amikor a maratoni futó az utolsó kilométeren már csak dobálja maga elé a lábait. De mindegy is, hogyan fut, a lényeg, hogy nem úgy tűnik, hogy terhelhető. Neki a 3-4 naponta meccselés sok. Ez a sérülés pedig nem kis részben Pioli sara. Ha a meccs előtt épül fel valaki egy sérülésből, de nem teljesen egészséges, akkor egy ilyen játékost nem lehet a kezdőbe rakni. Rebicet be lehetett rakni csereként? Ott volt Kalulu mint lehetőség, erre biztos, ami biztos, Pioli kezdeti Calabriát, hátha mèg nagyobb lesz a baj. Akik megvédenék – az orvosok mondták, hogy játszhat alapon -, azoknak csak annyit, hogy egyrészt a MilanLab már sokszor bizonyított, másrészt egyetlen orvos sem mondta volna, hogy ártani fog Calabriának, ha nem kezd a meccsen… Úgyhogy elismerésem Piolinak.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS