2022. december 01., csütörtök

Így értékelt Pioli a 3-1-es győzelem után

-

Stefano Pioli, a csapat vezetőedzője nagyon elégedetten nyilatkozott az Empoli elleni 3-1-es siker után és kijelentette, hogy ez a győzelem az egész csapat érdeme.

“Ilyen a futball, a mérkőzések megváltozhatnak és bármelyik pillanatban teljesen más irányt vehetnek. Ez különböző szituációtól függ, de a játékban maradás képessége lehetővé teszi, hogy koncentrált maradj és mindig bizakodj. Ez egy nehéz, de egyben egy nagyon fontos győzelem volt, mert rögtön fel akartunk állni a Napoli elleni vereség után és jól akartuk kezdeni a szezon aktuális szakaszát, amelynek nagy jelentősége lesz.” – mondta Pioli.

“Maximálisan elégedett vagyok a játékosaim teljesítményével, Nincs semmilyen kétség bennem az általam edzett csapattal kapcsolatban a profizmusukat, a komolyságukat, az elszántságukat és az elkötelezettségüket illetően. Nagyon tiszteljük magunkat, a klubunkat és a szurkolóinkat. Nyilvánvalóan nagyon sajnáljuk, hogy ilyen sok sérültünk van, de ez egy lehetőség lehet mindenki számára, hogy megmutassuk, erős és egységes csapat vagyunk.”

“Az előző szezonhoz képest most sokkal többet támadunk és kicsit jobban domináljuk a mérkőzéseket. Véleményem szerint ez volt az egyik olyan lépés, amit a csapatnak szükséges volt megtennie. Kár, hogy nem tudtunk betalálni az első 30 percben, mert két vagy három támadást is góllal fejezhettünk volna be. A lényeg, hogy a továbbiakban is gólhelyzeteket alakítottunk ki. Ami a cseréket illeti, mindannyian meg akartuk nyerni a mérkőzést és egyből visszavágni. Tudtuk, hogy milyen kihívásokkal kell szembenéznünk, de megvan a csapatszellem és a játékosok mindig hisznek magukban. Mindig magabiztosnak kell lennünk, hogy nyerni tudunk a végsőkig.”

“A mérkőzés előtti megbeszélésen az öltözőben arra összpontosítottam a figyelmünket, hogy a nagyszerű csapatok a mentalitásukkal, az elhivatottságukkal és az energikus illetve intenzív játékukkal emelkednek ki. Megpróbálunk ilyen csapattá válni.”

“Ez az egész csapat, a Milan győzelme, mint mindig. Összetartóak vagyunk, mindenki nagy rendelkezésre állást és vágyat mutat a fejlődés iránt. Tetszett a csapat. Ugyan a félidei szünetet az Empoli jobban kihasználta, de nagyon jól kezdtük a meccset. Úgy láttam, hogy mentálisan és taktikailag is készen állunk, még akkor is, ha a gólszerzés és a sérülések nehézséget okoztak.”

“A legmeghatározóbb és egyben a legcsodálatosabb dolog számomra, hogy a játékosaim – akiket nap mint nap edzek – érzelmileg igazán MEGMOZGATNAK.”

“A játék változik a mérkőzéseken és fel kell ismerni a helyzeteket, mindezt nagy odafigyeléssel, elhivatottsággal és kvalitással kell megélni. Nem szabad megfeledkeznünk arról sem, hogy az egyéni játékosok kvalitása ismét egy győzelemhez segített minket. Sok játékosunkkal már három éve dolgozunk együtt és ennek ez az eredménye. Szeretném megemlíteni a szurkolóinkat, mert ezúttal is igazán fantasztikusak voltak. Akár a San Siróban, akár idegenben játszunk, mindig olyan érzés, mintha a pályán lennének velünk. Rengeteg energiát szerzünk a szurkolóink támogatásának köszönhetően.”

Forrás:acmilan.com

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS