2022. szeptember 30., péntek

Pioli: “Ennek a csapatnak lelke van”

-

Stefano Pioli, a Rossoneri vezetőedzője szerint a Milan megérdemelten győzte le a Dinamo Zagreb együttesét és a csapat irányította a mérkőzést, miközben kevés kockázatot vállalt. Az olasz tréner úgy véli, hogy a játékosok karakterrel és megfelelő mentalitással léptek pályára.

“Megvan az első győzelmünk hazai pályán a Bajnokok Ligájában, ami az előző idényben nem sikerült, ezért nagyon motiváltak voltunk. Úgy gondolom, hogy tudunk ennél jobban teljesíteni és rugalmasabbnak kellett volna lennünk az első félidőben, de végig irányítottuk a játékot és kevés kockázatot vállaltunk. Jobban szerettem volna, ha több gólt rúgunk és sikerül kapott gól nélkül lehozni a meccset, mert jobban kellett volna védekeznünk. Sok pozitívum volt, de mint mindig, most is van min dolgozni és ez teljesen normális a szezon ezen pontján.” – mondta Pioli.

“Karakterrel és megfelelő mentalitással játszottunk. Az első játékrészben a szélsőhátvédeink túl gyakran jöttek előre és ez nem mindig volt szükséges. mert ezáltal az ellenfél szárnyvédői hátrébb helyezkedtek és nehezebb volt üres területhez jutni a sorok között. Harcoltunk a pályán, a csapatnak lelke van és ez a legfontosabb dolog. Így kell folytatnunk, meccsről meccsre és edzésről edzésre dolgoznunk kell a hibákon.”

“Egy ilyen megterhelő időszak és egy Bajnokok Ligája meccs után sokkal jobb egy olyan csapattal játszani, mint a Napoli, amelynek szintén volt hétközi meccse. Egy nagyszerű csapatról van szó, amely igazán jól teljesít, de mi is erősek vagyunk és jól fel fogunk készülni erre a mérkőzésre. Néhányan nem bevethetőek, de megvannak a megfelelő játékosaink ahhoz, hogy versenyképesek legyünk a pályán. Regenerálódnunk kell, ezt a játékosok is tudják és péntektől teljes mértékben a Napoli elleni mérkőzésre fogunk koncentrálni.”

“Bajnokok Ligája? Továbbra is úgy gondolom, hogy nincs olyan nagy különbség a színvonalban. A teljesítmény rajtunk múlik Olaszországban és a BL-ben is. Emelnünk kell a szintet, de ha magas szinten játszunk, akkor a bajnokságban és a nemzetközi porondon is nyerhetünk. Nem szabad azt hinni, hogy a BL-ben valami kivételes dologra van szükség egy mérkőzés megnyeréséhez. Nyilván magas a szint, de vasárnap is az lesz a Napoli ellen a Serie A-ban.”

“Van erőtartaléka a csapatnak és ezt a mérkőzés is jól mutatta. Jobban tudtunk gazdálkodni az energiával. Álmodni csodálatos. Éjjel álmodunk, nappal pedig dolgozunk, hogy elérjük az álmainkat.”

“Egy egy kihívásokkal teli időszak, a következő periódus még nehezebb lesz október elsejétől november 13-ig. Ezért mondom, hogy fejlődnünk kell. Nem lehet mindig folyamatosan ezerrel pörögni és jól kell gazdálkodni az erővel.”

Forrás:milannews.it

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

1 HOZZÁSZÓLÁS

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS