2022. szeptember 30., péntek

Pioli: “Büszke vagyok a csapatra”

-

Stefano Pioli nagyon elégedett volt a csapata teljesítményével és hozzáállásával az Inter elleni 3-2-re megnyert városi rangadón. Az olasz tréner szerint a mentalitás ezúttal is sorsdöntőnek bizonyult és beszélt többek között Rafael Leaóról illetve Mike Maignanról is.

“Természetesen elégedett vagyok a csapatom teljesítményével. Egy ilyen stadionnal tényleg látványos volt. Higgyenek nekem, amikor azt mondom, hogy a szurkolóink elképesztő energiát adnak nekünk. Egyszerűen leírhatatlan… Úgy vélem, hogy ez látszik is a játékunkon. Nagyon tetszett, amit 70 percig láttam a játékosoktól, mert bátran, szenvedélyesen, karakterrel, éretten és rugalmasan játszottak. Nem erőltették túlságosan a dolgokat, amikor nem jött el a megfelelő pillanat és végig keményen küzdöttek. Csak elégedett lehetek. Tudtuk, hogy adódhatnak nehézségek, de bátrak és elszántak voltunk. Nem fordulhat elő újra, hogy egy pillanatra is csökkenjen a koncentráció, mert kockára tettük, hogy az ellenfél visszajöjjön a meccsbe. Köszönetet kell mondanunk Mike-nak, hogy nagyszerű védéseket mutatott be. Ennek nem lett volna szabad megtörténnie. Minden meccsből tanulni lehet és ebből is fontos következtetéseket lehet levonnunk.” – mondta Pioli.

“Úgy gondolom, hogy a sportban – különösen a futballban – a mentalitás meghatározó. Igen, hátrányba kerültünk a meccs elején, de biztos vagyok benne, hogy a játékosaim jól érezték magukat a pályán. Tudták, hogy jók vagyunk játékban és egységesek, precízek illetve veszélyesek vagyunk. Ha jól játszol és formában vagy, akkor egy ütés nem küldhet padlóra. Az Inter a gól pillanatában jól teljesített, mi talán kevésbé. Ilyenkor az a legfontosabb, hogy tudjuk hogyan maradjunk játékban és világos elképzelésekkel, tiszta játékstílussal kell újrakezdenünk. Ez segít abban, hogy leküzdhesd a nehéz pillanatokat.”

“Kár, hogy ilyen szigorúan ítéltek meg minket a Sassuolo elleni meccs után. Nyilvánvalóan nem az volt a legjobb mérkőzésünk, de láttam jó dolgokat a pályán. Ezúttal sokkal jobban teljesítettünk. Tudom, hogyan működik a csapat, jól érezzük magunkat, együtt akarunk játszani és áldozatokat hozni. Edzőként büszke vagyok erre a csapatra. Ezt a hozzáállást fenn kell tartanunk, mert egy újabb nagy szezon vár ránk. Sok csapat nyerhet, ezért mindig készen kell állnunk. Rendben van, ha a csapat ünnepelni akar, de a Salzburg elleni mérkőzésre kell koncentrálnunk, mert nehéz meccs lesz. Megnéztem 3-4 mérkőzésüket és tempós futballt játszanak nagy intenzitással.”

“Sokat fejlődtünk az előző szezonban a Bajnokok Ligájában szerzett tapasztalatainknak köszönhetően, a pozitívumokkal és a negatívumokkal együtt. Most már magabiztosabbak és felkészültebbek vagyunk, de a Bajnokok Ligájában magasabb a futball színvonala – játékban és mentalitásban egyaránt. Jól fel kell készülnünk, mert jó lenne nagyszerű teljesítménnyel és pozitív eredménnyel kezdeni a csoportkört.”

“Egyértelmű, hogy ez a derbi egy fontos összecsapás volt, az egyik közvetlen riválisunkkal játszottunk és most még nagyobb a rivalizálás. Az ellenfelünk számos különböző oknál fogva meg akarta mutatni, hogy jobb nálunk. Örülök a győzelemnek és nagyon elégedett vagyok a csapat hozzáállásával. Hetven percig mi domináltunk és nagyszerű csapatként játszottunk. Fiatal srácokat tanítok, akik továbbra is lenyűgöznek a bennük rejlő energiával, lelkesedéssel és fejlődési vággyal. Boldog edző vagyok.”

“Leao? A fejlődéshez tehetségre és intelligenciára van szükség. Rafának megvan a tehetsége és nagyon intelligens. Időt és szabadságot adtunk neki, hogy hibázzon, hogy tanuljon. Igyekszünk a lehető legjobb helyzetbe hozni őt. Ő egy fontos fegyvere a csapatnak. Rafának olyan testbeszéd van, ami egyes embereknek zavaró lehet, de ő egy olyan srác, aki tudja, hogy milyen nagy potenciál rejlik benne és tanulni akar. Tisztában van azzal, hogy ilyen tehetséggel a legmagasabb szintet kell megcéloznia.”

“Maignan? A csapat időnként meglep, de Mike többé már nem. Ő egyszerűen hihetetlen emberileg és kapusként egyaránt. Azért teljesítettünk ilyen jól az előző idényben, mert top játékosaink vannak és Mike az egyik közülük.”

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

5 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Pontosan. A covidszünet óta megállás nélkül húzzuk be a rangadókat, mindig fel tudunk pörögni. Nincs kedvem utánakeresni, da tuti, hogy 20 nyara óta mi vagyunk a top7 legjobbjai az egymás elleni mérlegben.

    Ibrának is nagy szerepet tulajdonítok, nem láttam még csapatot olyan vehemensen nekimenni sorsdöntő meccsnek, mint szezon végén a Sassoulo ellen.

    Lehet, hogy idén nem húzzuk be a bajnokságot, kétszer egymás után ilyen versenyben azért hatalmas bravúr lenne. De akkor is csodálatos, hogy annyi év után bárki ellen úgy futunk már fel olasz berkeken belül, hogy alárendeltek semmiképp sem vagyunk, sőt, alighanem mi vagyunk az esélyesek, de legalábbis mi játsszuk a jobb focit.

    • Pontosan! Ez bennem a mostani Atalanta meccs napján tudatosult! Emlékszem a múlt szezonban a bergamoi meccs előtt milyen érzések voltak bennem… Hogy de jó lenne nem kikapni, egy iksz teljesen rendben lenne, ehhez képest agyonvágtuk őket, és csak idióta bírói döntések miatt lett 2-3 a vége! Most meg úgy voltam ezzel a meccsel, hogy nem tudtam elképzelni olyan forgatókönyvet, hogy kikapjunk… És lényegében csalódásnak éli meg az ember ezt az 1-1-et… Pedig azért csak az Atalantaról van szó idegenben!!! Oké, hogy papíron gyengültek, és a játékuk is hanyatlófélben van egy ideje, de akkor is top csapat még mindig, és sokan fognak pontot-pontokat hagyni Bergamoban!
      Na pont így vagyok már bármelyik olasz csapattal szemben, hogy tudom, hogy lesz esélyünk megnyerni a meccset bárhol is játszunk! Ez hatalmas fordulat az elmúlt hosszú évekhez képest, mert én sokáig úgy voltam vele, hogy nem mertem elhinni, hogy tényleg ilyen jók vagyunk, mióta újraindult a bajnokság a covid után… Túl sok volt előtte a negatívum és a csalódás, de az hogy scudettot nyertünk, nem csak a játékosainkat, edzőinket, hanem minket szurkolókat is újra magabiztossá tett, amit már nagyon-nagyon rég éreztem ha leültem Milan meccset nézni.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS