2022. augusztus 09., kedd

Bakayoko reagált a rendőri intézkedésre

-

Tiemoué Bakayoko, a Milan középpályása elmondta, hogy a rendőrség veszélybe sodorta az életüket és akár súlyosabb következményei is lehettek volna a hatósági intézkedéseknek, amelynek során le akarták tartóztatni tévedésből.

Mint arról beszámoltunk, futótűzként terjedt az interneten az a videó, amely Milánó belvárosában készült július 3-án. A rendőrség félreállított egy sötét színű utcai terepjárót Bakayokóval és az utasával a fedélzetén. A rendőrök kiszállították a Milan középpályását, miközben fegyvert tartottak rájuk és átmotozták a ruházatát. Később a hatóság emberei felismerték őt és rájöttek, hogy tévedés történt és összetévesztették egy potenciális elkövetővel, ugyanis a személyleírás tökéletesen egyezett.

Bakayoko a közösségi oldalán reagált a rendőri intézkedésre és elmondása szerint az összetévesztésnek súlyosabb következményei is lehettek volna, ha nem marad nyugodt.

“A milánói hatóságok közölték, hogy a rendőrség hibázott és ez az intézkedés pillanatában tudatosult bennük. Tévedni emberi dolog, nincs is ezzel semmi problémám. A gondom sokkal inkább az intézkedés módjával van. Szerintem ez túlment azon, ahogy meg kellett volna oldani.” – mondta Bakayoko.

“Miért nem csináltak egy egyszerű igazoltatást, név ellenőrzést, a jármű okmányainak elkérésével? Egy méterre tőlem és az utasomtól éles fegyvert tartottak ránk… Egyértelműen veszélybe sodorták az életünket, függetlenül attól, hogy milyen okok miatt tették mindezt. A következmények súlyosabbak is lehettek volna, ha nem maradok nyugodt és nem ismernek fel időben a munkámnak köszönhetően.”

Forrás:milannews.it

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

2 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Részlet a korábbi cikkből: “A városban lövöldözés volt és színesbőrű férfi elkövetőket kerestek.”

    A “veszélybe sodorták az életünket” talán egy kicsit erős. Akiket ilyen körülmények között igazoltatnak, ott a legrosszabbra kell készülniük a rendőröknek, abban a helyzetben tehát arra kellett, hogy az igazoltatott személyeknél fegyver van. Ez nem olyan, mint amikor egy sima igazoltatásnál a rendőrnek azt kell feltételeznie, hogy az igazoltatottal minden rendben van. Értem, hogy ártatlanként kellemetlen volt ez Bakayoko számára, de ő meg a szituációt nem tudja értelmezni.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS