2022. augusztus 18., csütörtök

Maldiniék stratégiát váltottak belsővédő fronton

-

A jelek szerint a Milan vezetősége stratégiát váltott az átigazolási időszak hátralévő részére, miután nem sikerült megszerezni Sven Botmant a Lille együttesétől.

Január óta Botman volt Paolo Maldiniék első számú célpontja a védelem tengelyébe, azonban a télen és a nyár elején sem sikerült nyélbe ütni a transzfert. A holland válogatott védő ugyan igent mondott a Rossonerinek és létrejött az egyezség, ám a Lille vezetőivel nem volt megállapodás az átigazolási árról. Végül a Premier League-ben szereplő dúsgazdag Newcastle nyerte a játékosért folytatott versenyt, jelentősen túllicitálva a Milant.

A MilanNews információi szerint a Botman-üzlet meghiúsulása miatt a Milan vezetősége úgy döntött, hogy stratégiát vált a védelem közepének megerősítése szempontjából. Korábban Maldiniék egy potenciális top védőben gondolkoztak, azonban most más jellegű, olcsóbb opció merült fel.

A klub terve, hogy kölcsön+opcióval szerződtessen egy középhátvédet a következő szezonra és az elmúlt napokban megtörtént a kapcsolatfelvétel a Tottenhammel Japhet Tanganga ügyében, aki megfelelő alternatíva lehet Pierre Kalulu, Fikayo Tomori és Simon Kjaer mellett.

Ez az átigazolási formula lehetővé tenné a Rossoneri számára, hogy a nyári igazolásokra szánt büdzsé jelentős részét olyan posztok megerősítésére fordítsa, mint például a támadó-szekció jobb oldala vagy éppen a támadó-középpályás pozíció.

Forrás:milannews.it

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

7 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Nem rosszból de ez egy annyira fölösleges cikk, mert ez már több hete nyilvánvaló és látható annak aki olvassa az átigazolási pletykákat…..semmi új, semmi érdekes nem olvasható azon kívül ami már rég tudnivaló….

 2. Majdnem 4 hete eldőlt, hogy Botman nem érkezik. Ehhez képest a Milannews azt írja, hogy erre a “stratégiaváltásra” most került sor (“Korábban Maldiniék egy potenciális top védőben gondolkoztak, azonban most más jellegű, olcsóbb opció merült fel.”), és AZÉRT, mert Botman szerződtetése nem sikerült. A stratégiaváltás elképzelhető, hogy mostanában történt, de az ok szinte biztosan nem az, amit a Milannews feltételez.

  Egy védőigazolás a Botman-transzfer meghiúsulása ellenére is tervezett lehetett, de időközben el kellett kezdeni a De Ketelaere-ügyleten is dolgozni. Pár napja volt hír arról, hogy a Milan második ajánlata sem volt elegendő a belgáknak. A Maldiniék által eredetileg kalkulált árhoz képest jelen állás szerint legalább 10-12 milló euróval többet kellene fizetni De Ketelaere játékjogáért. Ez pedig beleszólhatott a mercato elején vázolt tervekbe (az alacsonyabb mercatóra szánt összegről nem is beszélve). Ez azonban nem több hete nyilvánvaló dolog, ebben vitatkoznék “Toti82” szurkolótárssal.

  Miután Botmanról lemaradtunk, képbe kerülhetett (volna) pl. Bremer is, de más olyan jó képességű védőben is gondolkodhattak Maldiniék, aki valamivel, de nem olyan sokkal került volna kevesebbe, mint Botman (nem gondolnám, hogy Botman mellett ne lett volna B terv, főleg úgy, hogy már korábban tudni lehetett, hogy mások is érdeklődést mutatnak a holland iránt).

  Vagy arról van szó, hogy Maldiniék egy hónap után fogták fel, hogy lemaradtak Botmanról, és ebben az esetben gyengeelméjűek, vagy arról, hogy hetekig próbáltak keresgélni egy “Botman-pótlékot”, miközben más ügyeket – főleg a belga srácét – intéztek, és pl. Tanganga képbe kerülése, Gabbia viszonylag jó teljesítménye, a De Ketelaere-transzfer kedvezőtlen alakulása, és nem utolsósorban az alacsonyabb költőpénz miatt az elmúlt pár napban döntöttek úgy, hogy sokba kerülő védő kérdését elengedik. Én azért inkább az utóbbira tippelnék.

  • Igen, az hogy 10-12 millával több CDK az nem több hete nyilvánvaló de az hogy Botman nem jön az több hete nyilvánvaló és Botman sem lett volna olcsó mulatság mert 30milla lett volna ő is…..és miután Botman máshova ment egyáltalán nem volt semmi olyan hír hogy na most akkor hozzuk el Bremert vagy valaki másat. És szerintem volt B terv. Már Tomori is úgy jött ide hogy ő volt a B-terv. Tehát nem gondolnám hogy most nem lett volna. És azt sem hiszem hogy Botman prioritás lett volna és a tízes poszt erősítése meg nem lett volna az.

 3. Szóban szerintem már Harry Kane-nel is megegyeztünk, csak hát azok a fránya klubok mindig akadékoskodnak. Nem is értem, hogy van képük hozzá.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS