Bakayoko ismertette szándékát a klubbal

10

Tiémoué Bakayoko jövője egyelőre tisztázatlan a Milannál és kérdéses, hogy mi lesz a sorsa.

A francia középpályás tavaly nyáron tért vissza a Milanhoz két év után, de nem igazán tudott maradandót alkotni és csupán epizódszerephez jutott a szezon során. A megállapodás értelmében a klub 2 évre vette kölcsön a Chelsea-től, így egy év még hátra van a kölcsönszerződéséből. Az előző szezonban 18 tétmeccsen játszott és összesen 600 játékpercet töltött a pályán.

Bakayoko az elmúlt napokban a klub főhadiszállásán, a Casa Milanban járt és személyesen találkozott a Milan vezetőségével. A téma a csapaton belüli aktuális helyzete és a jövője volt.Olasz sajtóhírek szerint a 27 éves középpályás nem része a Milan terveinek a 2022/2023-as szezonra, ezért a kölcsönszerződésének felbontását fontolgatják a nyáron. Ezzel szemben a Tuttomercatoweb arról ír, hogy Bakayoko maradni szeretne a Milanban és a vágyáról tájékoztatta is a klubot.

Egyelőre Bakayoko az edző rendelkezésére áll az előszezonban és a csapattal készül. A következő hetekben kiderül, hogy a piros-feketék visszaküldik-e a Chelsea-be vagy sem. A posztján Franck Kessié távozásával jelenleg Sandro Tonali, Ismael Bennacer, Tommaso Pobega és Rade Krunic bevethető.

10 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Mások a kevés játéklehetőség miatt akarnak távozni, ő meg talán pont ezért akar maradni…

  Az idei középpályássor elvileg erősebb, mélyebb lesz, mint a tavalyi volt. Jóval többet vártam tőle, de ha tavaly sem volt képes arra, hogy valamit mutasson, akkor idén még ennyi esélye sem lenne. Teljesen felesleges lenne itt tartani.
  Az, hogy a tavalyi felsülés ellenére maradni akar, elgondolkodtató. Az, hogy annak ellenére maradni akar, hogy Pioli vélhetően érzékeltette vele, hogy nincs a terveiben, plusz vélhetően két játékos is érkezett/érkezik a posztjára, nem a realitásérzék hiányára utal, hanem arra, hogy neki ez a helyzet tökéletes. Igazi sportember.
  A Milan nem igazán tudom, min gondolkodik ennyit. Akár jön Sanches, akár nem, Bakayokót vissza kellene küldeni. Persze lehet, hogy az a kölcsönszerződés a Chelsea szempontjából nagyon jól lett összerakva, így nem olyan egyszerű megszabadulni Bakayokótól.

  • Szerintem az is lehet hogy Bakayoko Kessie távozása miatt gondolja azt hogy a csapaton belüli “Tank” szerepet átveheti. És ha a Milantól bukottan tér vissza Londonba, akkor a fene tudja milyen következő állomása lehet ezek után. Bakayoko képes a jó játékra, de ez még valahogyan nem jött ki.
   De számomra a Tonali – Bennacer lenne a kezdő, és nehezen tudom elképzelni hogy Bakayoko bármelyiküket is a padra szorítsa..

  • Vagy egyszerűen csak hisz magában annyira hogy meg tudja mutatni hogy mit is ér valójában, lehet a tavalyi csak tanuló év volt neki, új mester, új taktika, nem biztos hogy csak léhűtő szeretne maradni, és láttuk már itt nálunk is hogy mire képes ha megy neki a játék, kérdés hogy fog e kapni rá esélyt hogy megmutassa ha marad

 2. Ahogy ìgy elnèzem a terveket, a klasszikus èrtelemben vett zongoracipelőket mintha (?) elkezdenè kiselejtezni a csapat. Adli, Sanchez ès CDK is inkàbb a kreatìvabb, előre jàtékban jobb, de vèdekezni is tudó jàtèkosok közè sorolnàm, nem beszèlve Pobegàról. Bennacer emlèkeim szerint mèg nem ìrt alà. Innentől kezdve Bakayoko ès Krunic sztm lètszàm felettivè vàlik. Kívàncsi vagyok, Maldinièk hogy gondolkoznak, de nekem ez az iràny nagyon is kedvemre való

 3. “Hollbt” és “sebastian”!

  Egy korábbi Bakayoko-cikknél írtam erről.

  https://www.acmilan.hu/2022/04/22/bakayoko-a-nyaron-tavozhat-sajtohir/#comment-131719

  “ronandris80”!

  Az dicséretes, hogy hisz magában valaki, de ha neked azt mondják, hogy nem kellesz, akkor is ott akarsz maradni? Szerintem nem. A Chelsea mondjuk nem akarja megtartani Bakayokót, érthető, hogy oda nem akar visszamenni. Itt jobb esélye lenne, legalábbis ő így látja. Pedig téved. De nem is kellene a Chelsea-nél maradnia, mert úgyis találnának valakit, akinek kölcsön tudják adni, ahol jobb eséllyel játszhat… Ilyen körülmények (edzői közlés, riválisok, múlt évi teljesítmény) között ez már nem arról szól, hogy van-e hite az illetőnek. Pioli eldöntötte, hogy nem kér belőle.

  Az előző hozzászólást annyival egészíteném ki, hogy a Milan várakozó álláspontját azért sem értem, mert rendben, hogy most megtarthatnánk ingyen Bakayokót 1 évre, de pont Pioli mondta, hogy a túl sok játékos már hátráltatná a munkát. Most már kezd túl sok középpályás lenni a keretben, tehát dísznek sem kellene itt tartani Bakayokót. Esetében azért nem arról van szó, hogy egy klasszist addig nem merünk elengedni, amíg egy másik klasszist a helyére nem szerződtetünk… Ilyen típusú (és szintű) játékos azért beszerezhető a piacról viszonylag könnyen és olcsón.

  • Eltelt 10! nap a mercatóból és te már “nem érted a Milan várakozó álláspontját”. Ha ehhez hozzáveszem, hogy a Milan és Baka közti megbeszélés pénteken volt, ma pedig vasárnap van, akkor igaztalan a véleményed, amit a bajnokcsapat menedzsmentjéről most megfogalmaztál.

   • Nem kötelező a hozzászólásaimat olvasni, pláne értelmezni. Neked az előbbi sikerült, utóbbi nagyon nem, pedig elég egyértelmű, mire utalok. De akkor mégis…

    Valóban csak 10 napja tart a mercato, de Bakayoko esetében már a szezon második felében egyértelmű volt, hogy nem tart rá igényt Pioli. Amikor megkezdődött a Milan felkészülése, és Bakayoko megjelent Milanellóban, már azon is csodálkoztam. Hogy pénteken tárgyaltak, és vasárnap van? Lényegtelen. Mit kell itt tárgyalni? 1 éve látja edzésen a teljesítményét, minek neki még 1 év, ha ahhoz, hogy pályára lépjen, kb. az kellene, hogy 4-5 ember is kiessen a középpályáról? Tehát már a tárgyalást magát feleslegesnek tartottam, ez pedig arra utal, hogy a Milan várakozó állásponton van. Csak a körülmények és az általam leírtak alapján ez értelmetlen.

    “…igaztalan a véleményed, amit a bajnokcsapat menedzsmentjéről most megfogalmaztál.”

    Ezt kifejtenéd? Milyen “igaztalan véleményt” fogalmaztam meg a vezetésről?! Annyit írtam, hogy nem értem ezt a vacillálást a vezetőség részéről egy számomra teljesen egyértelmű ügyben.
    Szerintem inkább ne használj olyan kifejezéseket, amiknek nem vagy tisztában a jelentésével…