Januárban rendezik az Olasz szuperkupát

0

Az olasz bajnokság küzdelmeit szervező Lega Serie A hivatalosan is megerősítette, hogy 2023 januárjában Szaúd-Arábiában kerül megrendezésre az Olasz szuperkupa.

A 2022-es Scudetto-győzelem után a Milan számára újabb trófeaszerzési lehetőség adódik, ugyanis a bajnoki címnek köszönhetően részt vesz az Olasz szuperkupán az Olasz kupa-győztes Inter ellenfeleként.

A Lega Serie A nyilvánosságra hozta a szuperkupa időpontját és a helyszínt. Ennek megfelelően a Milan 2023. január 18-án, Szaúd-Arábiában lép pályára az Inter ellen.Az összecsapást Szaúd-Arábia fővárosában, Rijádban rendezik meg. A mérkőzés pontos kezdési időpontját később közlik a szervezők. Az elmúlt években két alkalommal, 2018-ban és 2019-ben is Szaúd-Arábia adott otthont a szuperkupának. Az előző idényben az Inter és a Juventus a San Siróban csapott össze egymással és végül a kék-feketék győzedelmeskedtek.

A piros-feketék legutóbb négy évvel ezelőtt, 2018-ban szerepeltek a szuperkupán, akkor a Juventustól 1-0-ra kikaptak. A Milan a történelem során eddig összesen 7 alkalommal nyert Olasz szuperkupát, míg 4 alkalommal veszített. A legutóbbi győzelem 2016-ban volt Dohában, ahol tizenegyespárbajban győzött a csapat a Juventus ellen.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet