Saelemaekers jövője kérdéses a Milannál

14

A Milan vezetősége megfelelő ajánlat esetén készen áll megválni Alexis Saelemaekerstől.

A klub kritikus pontként tekint a támadó-szekció jobb oldalának megerősítésére, így a nyári átigazolási időszakban készen áll beavatkozni. Mint arról beszámoltunk, a Milan megállapodott a Crotone együttesével Junior Messias végleges megvásárlásáról, aki mintegy 4,5 millió euróért plusz bónuszokért lesz végleg a Rossoneri játékosa.

A Sky Sport Italia szerint Messias maradásával Saelemaekerst feláldozhatja a Milan annak érdekében, hogy bevételt szerezzen az eladásából egy minőségi jobb szélső leigazolása érdekében. A klub körülbelül 25-30 millió eurót szánhat egy új jobb szélső támadóra a kezdőcsapatba.A Milan megfelelő ajánlat esetén értékesíti Saelemaekerst, akinek az eladásából tőkenyereséget generálhat a klub. A 22 éves belga játékos két és fél évvel ezelőtt, 2020 januárjában 8,5 millió euróért érkezett az Anderlechttől és azóta 101 tétmeccsen 6 gólt szerzett illetve 11 gólpasszt osztott ki.

Jelenleg három jobb szélső támadó áll Stefano Pioli rendelkezésére, nevezetesen Messias, Saelemaekers és Castillejo, azonban utóbbi kettő távozása a legvalószínűbb.

14 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. “A klub feláldozhatja…” 😀 Hát nem egy vezéráldozat. Nem rossz játékos, de hát ugye mégiscsak védő-középpályás szerepből hozták ide támadónak, és ez meg is látszik rajta.

  Csak remélem, hogy nem flop jön megint. Noah Lang pl. baromi ügyes kis játékos, csak hát balszélső. Remélem igazi jobbszélsőt tudunk szerválni valahonnan.

 2. Ezt a tőkenyereséges részt nem értettem, de megnéztem és a TM szerint most 17 millió az értéke – csodálkoznék, ha bárki adna érte ennyit…

 3. Szerintem örüljünk, ha valaki 10 millióért elviszi és akkor lenne egy kis tőkenyereség a vételi árhoz képest.

   • Nem kell aggódni, fognak. Más cikk alá egyszer leírtam, amit szerintem a többség nem tud: Sale sosem volt támadó, csak itt valakinek az a zseniális ötlete támad, hogy majd átképezzük. Nem jött be.. A korábbi csapatában is középpályás volt főleg, meg szárnyvédő, a Belga válogatottban is az, és azon a poszton korrekt teljesítményt is hoz, mert alapvetően itt is “csak” a kapura veszélytelen, a munkájára, védekezésére nem lehet sok panaszunk.

    Tehát aki nem támadót keres, hanem egy melós játékost a középpályára főleg, annak jó opció tud lenni.

 4. Maki tipikusan az az átmeneti időszaki típusú játékos. Rossz csapatban előrelépés volt a küzdőszelleme, bajnok csapatba viszont már kevés a csóri.

 5. Jobb oldali támadónak gyenge, kb olyan teljesítményt kellett volna hoznia mint Leaonak a bal szèlen. Középpályásként, más szerkezeti felállásban nem is olyan gyenge.

  • Tudtommal eddig Zaniolo, Asensio, Berardi merült fel. Én kiegyeznék bármelyikkel. Antony nagy fogás lehetne pl. De lehetne most bányászni Ukrajnából és Oroszországból is, pl Neres nem rossz játékos, de szerintem egész jó most a scoutrendszerünk, ha van gyöngyszem, megtaláljuk.

   • Néztem most a holland meccseket Lang miatt, aki szintén szóba került zseniális játékos, de azért remélem, hogy nem akarunk jobbra balszélsőt hozni. Bár ő van olyan ügyes, hogy megoldja, legfeljebb a jobboson támogató szélső lesz, nem az a befelé húzós fajta.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet