Albertini szerint Tonali a Milan ikonjává válhat

3

Demetrio Albertini, a Milan korábbi legendája szerint Sandro Tonali számára minden adott, hogy a klub ikonjává váljon az elkövetkező években, azonban ez legfőképpen a játékoson múlik.

“Az életkora, a klubhoz való tartozás érzése, a fáradhatatlan szellemisége alapján és a csapaton belüli olasz mag képviselőjeként Sandróban minden megvan ahhoz, hogy a klub ikonjává váljon. Ezt azóta mondom, amióta megérkezett a Milanhoz és küzdött. Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy most minden az ő kezében van. Nagyon helyes, hogy az új tulajdonos oszlopos tagként tekint egy olyan játékosra, mint Tonali. Sandro alapvető fontosságú a jövőbeli Milan alapjainak megteremtésében, de rajta múlik, hogy vállalja-e a kihívást.” – mondta Albertini a Gazzettának.

“Mindennek megvan a maga ideje. Tonali májusban töltötte be a 22. életévét. Mindent meg kell tapasztalnia anélkül, hogy erőltetnénk. Ma ő Olaszország bajnokcsapatának meghatározó játékosa, holnap pedig vezér, majd idővel szenátor lesz.”A Milan vezetősége szeretné fizetésemeléssel jutalmazni Tonalit, aki kiváló teljesítménnyel zárta a szezont azok után, hogy tavaly nyáron lemondott a fizetésének egy részéről annak érdekében, hogy végleg a Rossoneri játékosa maradjon.

“Ha ezt a szezont nézzük, akkor azt mondanám, hogy ez teljesen normális dolog, hiszen Tonalinak nagyszerű szezonja volt. Ha általánosságban beszélünk, akkor azt gondolom, hogy a szerződéseket tiszteletben kell tartani és nem lehet évről évre módosítani. Ugyanakkor Sandro olyan gesztust tett a Milannál töltött időszaka alatt, hogy a maradás érdekében csökkentette a fizetését. Ez pozitívum és nagy ritkaság. Manapság a futball világában nagyon ritkán találkozunk ilyennel és helyes, hogy a klub ezt értékeli valamilyen módon.”

“Én külső megfigyelőként beszélek, hiszen soha nem irányítottam mercatót és nagyon jól tudom, hogy a szerződések meghosszabbításáról szóló tárgyalásokon más szempontok is szerepet kapnak. Manapság már nem könnyű elkerülni azt, hogy egy játékosnak lejárjon a szerződése. Egy Scudettót nyerő játékos látja, hogy növekszik az értéke és ennek következtében az igénye is növekszik a tárgyalásokon. Végül ez a költségvetés kérdése is, hogy az új tulajdonos mekkora összeget hajlandó fordítani a szerződések meghosszabbítására.”

3 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Intelligens ember a jó Demetrio, remélem tényleg szenátor lesz Sandróból!
    De miért zárták azt a nőt be a szekrénybe??? 🙂

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet