HIVATALOS: Hauge végleg a Frankfurt játékosa

5

A Milan a hivatalos honlapján jelentette be, hogy Jens Petter Hauge végleg az Eintracht Frankfurt színeiben folytatja pályafutását.

Immáron hivatalossá vált, ami eddig is biztos volt: a norvég válogatott támadó marad Németországban és hosszú távra szóló szerződést írt alá azok után, hogy életbe lépett a szerződésében szereplő záradék és automatikusan aktiválódott a vásárlási opció. A Milan szombaton délelőtt hivatalos közleményt adott ki.

“AZ AC MILAN MEGERŐSÍTI, HOGY JENS PETTER HAUGE VÉGLEG CSATLAKOZOTT AZ EINTRACHT FRANKFURTHOZ. A TAVALY NYÁRI KÖLCSÖNSZERZŐDÉSBEN ÉLETBE LÉPETT A KÖTELEZŐ VÁSÁRLÁSI JOG, MIUTÁN A SZEZON SORÁN TELJESÜLTEK AZ ELŐFELTÉTELEK.”

A klub szeretne gratulálni Jens Petternek az Európa Liga megnyeréséhez és sok sikert kíván a jövőbeli pályafutásához. Hauge 2026. június 30-ig szóló szerződést írt alá.Olasz és német sajtóinformációk szerint Hauge szerződésében a Frankfurt bennmaradásához kapcsolódott a vételi opció, amely a feltétel teljesülésével kötelezően életbe lépett, hiszen a német együttes a 11. helyen végzett. A megegyezés értelmében az Eintracht 2 millió eurót fizetett a kölcsönvételért, míg a kivásárlási kötelezettség 8 millió euró, plusz 2 millió euró könnyen elérhető bónusz. Ezen felül további 3 millió euró bónusz jár az Európa Liga-győzelemért. A Milan tehát összesen 15 millió eurót kap Hauge játékjogáért. Emellett a Rossonerit 15 százalékos részesedés illeti a játékos esetleges jövőbeli átigazolási árából.

A 22 éves norvég futballista 1 év alatt 24 meccsen 5 gólt szerzett a Milan játékosaként. Az aktuális idényben kiegészítőember volt a Frankfurtban és 38 tétmeccsen 1400 játékperc alatt 3 alkalommal volt eredményes illetve 2 gólpasszt osztott ki.

Sok sikert kívánunk, Jens!

5 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Lehet, hogy kicsivel több lehetőséget is kaphatott volna nálunk. Már a leigazolása is túl gyorsnak tűnt utána érthetetlenül kevés percet kapott.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet