Holland támadóval erősíthet a Milan

29

A Milan egyre közelebb áll ahhoz, hogy a nyári átigazolási időszakban szerződtesse a belga élvonalban szereplő Club Brugge támadóját, Noa Langot.

A La Gazzetta dello Sport értesülései szerint a játékos ügynöke, Bart Baving és édesapja, Jeffrey Lang szerdán találkozott a Milan vezetőségével a klub főhadiszállásán, hogy tárgyaljanak egy esetleges átigazolásról. Ez volt a második tárgyalás a felek között, az első még márciusban történt.

Az olasz lap szerint megszületett a megállapodás a Milan és Noa Lang között a személyes feltételekről, azaz a szerződés hosszáról és a fizetésről. A következő lépés, hogy Paolo Maldiniék egyezségre jussanak a Club Brugge elöljáróival a vételárról. A 22 esztendős holland futballista nagyon szeretne csatlakozni a Milanhoz. Az aktuális idényt 9 góllal és 15 gólpasszal zárta.Lang rábólintott a Rossoneri 5 éves szerződési ajánlatára és a klub felajánlotta neki a támadó-középpályás posztot a csapatban. Ebben a pozícióban jelenleg Brahim Diaz és Daniel Maldini áll Stefano Pioli rendelkezésére, azonban egyikük sem alkotott maradandót, ezért a szezon során kényszerből Franck Kessié és Rade Krunic is játszott ezen a poszton. A holland támadó meglehetősen rugalmas, ugyanis a támadó-szekció bármely pontján bevethető: bal szélsőként, jobb szélsőként, csatárként, árnyékékként és irányítóként egyaránt.

A Gazzetta szerint a Club Brugge 22 millió eurót kér Lang játékjogáért. Ez az összeg egyáltalán nem tántorította el a milánóiak vezetőségét attól, hogy lecsapjanak a fiatal tehetségre. Paolo Maldiniék némi kedvezményt próbálnak szerezni az árra, mielőtt lezárul a transzfer.

Lang a Feyenoord és az Ajax akadémiáján nevelkedett, majd 2020-ban Belgiumba szerződött kölcsön+opcióval a Club Brugge csapatához, ahol beváltotta a hozzá fűzött reményeket és 6 millió euróért végleg megvásárolták. Noa eddig összesen 85 tétmeccsen játszott a belga együttesben, a mérlege 26 gól illetve 26 gólpassz.

29 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Brahim Diazról tudjuk, hogy nem alkotott maradandót. Maldini esetében viszont semmit sem tudunk. Illetve mégis. Van két fülbevalója és ha jól láttam, vannak tetoválásai is, úgyhogy nem töltötte haszontalanul az elmúlt idényt.

  Két verzió van. Vagy Pioli egy idióta (vagy beszari), amiért egy támadó középpályás helyett védekező középpályásokat játszatott Giroud mögött, vagy Maldini annyira nulla, hogy még Krunic is meggyőzőbb volt nála.

  Nem tudom hova tenni ezeket a svájci bicska jellegű játékosokat. Ez a srác is minden poszton bevethető, de ezt már láttuk, hallottuk. Bár bizonyos Daniele Bonera is tudott játszani a védelem bármelyik posztján, viszont az is igaz, hogy amikor pályára lépett, jobban fogyott itthon a Nervenpflege.

  Azt tudom elképzelni, hogy a prioritás a jobbszélső lesz a mercato során, mert ha ott is lenne egy veszélyes játékos, azzal többre mehetnénk, mintha középen lenne egy nagyon jó játékos, a jobb oldalon meg maradna Saelemaekers…

  • Ő nem svájcibicska, hanem egy – összefoglalók és statok alapján – nagyon ügyes balszélső. Ha mi nem oda akarjuk használni, az már más kérdés.

   De az utolsó ilyen eset Sale volt, aki hátvéd-középpályásként lett valahogy támadónak idehozva. Hát nem jött be. Ez a srác annyiban más, hogy azért ő látványosan nagyon ügyes.

  • Nem alkotott maradandót? Szerintem hozzátett sokat a bajnoki aranyhoz. Pont annyit, hogy ne lehessen fikázni. A kis Maldiniről is ebben a stílusban írsz, lehetne szeretettel is hozzászólni, de az nyilván az elmúlt 11 év után nem megy (elfelejtődött). Erre mondják itt Pesten, neked még a szar sem elég büdös.

   • Azért a nagy örömködés közepette ne felejtsük már el, hogy ki mit alkotott az idényben. Brahim Diaz sokat hozzátett a bajnoki címhez? Az egyik, ha nem a leggyengébb olyan játékosa volt a csapatnak, aki számottevő játéklehetőséget kapott. Ha ő nagyon sokat tett a scudettóért, akkor mit mondjunk Leaóra vagy Maignanra?! Maldiniről szívesen írnék szeretettel, csak éppen nincs mit írni, mert gyakorlatilag nem is játszott. De rendben, az írás tetoválós meg fülbevalós részét visszavonom.
    Egyébként meg itt, Kecskeméten a legkevésbé sem érdekel, mit mondanak erre – vagy úgy általában bármire – Pesten…

    • Aki végig nézte a szezont az tisztában van azzal, hogy a támadó kpnk Leao kivételével egy nagy nulla volt ami miatt megnyertük a bajnokságot az az, hogy a védelem és a védekező kp beton volt és néha tudott elől villani Leao vagy Giroud
     Nyilvánvaló, hogy sokkal eredményesebbek tudnánk lenni ha nem impotens támadó kpnk lenne.

    • Maldininek volt egy gólja amivel 2-1 re nyertünk, szóval akárhogyan is nézzük 2 pontot köszönhetünk neki.
     Brahimnak is volt pontokat érő gólja, nem is egy!
     Sőőőt, még a tatárpóknak is köszönhetünk jónéhány pontot, többek között az Inter elleni 1-1 alkalmával amikor tizenegyest hárítótt.
     Castillejonak 3 pontot is köszönhetünk, a 0-2 ről való felállásnál, kulcsszerepet vállalt.

     Ha innen nézzük, akkor igenis mindenkinek szerepe volt ebben a scudettoban!

 2. Ismeretlen a srác viszont fiatal. Az elmúlt 1 év igazolásai majdnem mind beváltak. Remélem vele is így lennénk. Esetleg nem lehetséges, hogy a honfitársa helyére érkezne?
  Alexisért állítólag van jelentkező. Szerintem az ő szintjét hozná ez a srác is.

 3. Amióta beharangozták Noa Lang érkezését, azon töprengek, milyen posztra érkezne hozzánk?
  Sokan írjátok, hogy egy univerzális, aki a támadó szekció úgymond bármilyen posztján bevethető, , amolyan jolly joker játékos. Utánanéztem a Tm-on is: két szélen bevethető spíler, aki akár centerként is működhet.
  Maldiniék mégis a támadó középpályás posztján számítanának (?) rá Diaz , ill. Maldini pótlására, ami elvileg nem az ő pozíciója. Amennyiben maradunk a Tm ‘meggyőződése’ mellett, és Rebic és akár Leao is távozóban lehet, ez nem lenn egy okos húzás, hiszen 2 játékos helyére érkezne ő. Ha a jobb oldalra szánják, ott van már 3 játékosunk, igaz ebből 2 távozóban (Samu, Makker) , és kérdéses Messias jövője is. Itt szintén betlinek érezném, hiszen itt is kb 2 (vagy 3? ) játékosunk helyére érkezne. Állítólag centerként is bevethető, bár ezt az adottságai alapján SZÁMOMRA hihetetlennek hangzik.
  Hozzáteszem, nem láttam Bruges meccset még a BL-ben sem, így kb fogalmam nincs , ott mit játszattak vele.
  Annak ellenére, hogy papíron sok poszton bevethető, mégis csak 1 seggel tudja megülni a lovat, így az ő érkezését valahol vészmegoldásnak tartom.
  Ti hogy látjátok?

 4. A cikkben nem az van leírva, hogy a “klub felajánlotta neki a támadó középpályás pozíciót” ???

  Ha ez igaz akkor valószínűnek tartom ott fog játszani attól függetlenül, hogy előtte hol játszatták. A többi legyen Pioli dolga.