2022. december 05., hétfő

Az Investcorp kiszáll a versenyből a Milanért

-

Véget értek a tárgyalások és a bahreini csoport bejelentette, hogy visszalép az üzlettől.

Április közepén került nyilvánosságra, hogy az Investcorp tárgyalásban áll az Elliott Managementtel a Milan részvényeinek megvásárlása érdekében. A bahreini csoport kizárólagos tárgyalási jogot szerzett és sikeresen megtörtént a klub pénzügyeinek átvilágítása, azonban a megállapodás mégsem jött létre.

Május elején a RedBird Capital Partners személyében komoly vetélytársa akadt az Investcorpnak, olyannyira, hogy az amerikai befektető túllicitálta és megelőzte a bahreinieket a versenyben. Az Investcorp elnöke, Mohammed Al Ardhi hivatalosan is bejelentette, hogy visszaléptek azon szándékuktól, hogy megvásárolják a Milant.

“Tárgyalásban álltunk az Elliottal a Milanba való befektetés lehetősége miatt. Mivel nem sikerült megállapodásra jutni, ezért közösen úgy döntöttünk, hogy befejezzük a tárgyalásokat. A legjobbakat kívánjuk az AC Milannak a következő szezonra és a jövőre nézve!” – közölte Al Ardhi.

Jelenleg a RedBird az egyetlen befektető, amely a Milan megvásárlásáról tárgyal az Elliottal. A felek között nagyon közel a megegyezés és hamarosan lezárulhat az üzlet. A várakozások szerint a klub részvényei 1,3 milliárd euróért cserélnek gazdát és az Elliott egy bizonyos ideig kisebbségi részvényes maradhat.

Forrás:milannews.it

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

1 HOZZÁSZÓLÁS

  1. “A felek között nagyon közel a megegyezés és hamarosan lezárulhat az üzlet. A várakozások szerint a klub részvényei 1,3 milliárd euróért cserélnek gazdát és az Elliott egy bizonyos ideig kisebbségi részvényes maradhat” mintha már olvastam volna egyszer ilyet egy pár hete….

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS