“Megérdemeltük a Scudettót” – Scaroni

1

Paolo Scaroni, a klub elnöke szerint a Milan megérdemelten végzett az első helyen a Serie A-ban és a siker kulcsának azt tartja, hogy az egész klub – beleértve a csapatot, a vezetőséget és az edzőt – egységesen dolgozott a közös cél elérése érdekében.

“Ez egészen hihetetlen érzés. Elképzelhetetlennek tűnt. Az egész szezonban azt mondtam, hogy a negyedik hely elérése a cél, ehelyett mi lettünk az elsők. Hihetetlen öröm számomra és minden Milan-szurkoló számára, akik 11 évet vártak erre a sikerre. Megérdemeltük a Scudettót és jó teljesítményt nyújtottunk. Ez egy fiatal, friss csapat. Nagyszerű összhanggal egy más stílusú futballt mutattunk be, mint ami Olaszországban megszokott, ezért igazán megérdemeljük ezt.” – mondta Scaroni.

“Őszintén szólva a Sassuolo elleni győzelem a legkedvesebb emlék ebből a szezonból. Fantasztikus meccs volt, akár 5 vagy 6 gólt is szerezhettünk volna. Teljesen megérdemelten nyertük meg a mérkőzést. Minden egyes meccs előtt 24 órával nagy feszültség volt bennem, de a siker kompenzálta ezt.”“San Siro? Az ambícióm, hogy tele legyen a stadion nézőkkel. Ami aggaszt, az a külföldi televíziós jogok kérdése, de alapvetően egy 50-55 ezer férőhelyes stadion is jó, hiszen manapság már nem igazán épülnek nagyobbak. A TV alapvető szerepet játszik abban, hogy a jövőben csökkenhet a nézők száma a stadionokban. Nem szeretném, hogy a mérkőzéseken félig üresek legyenek a stadionok. A Premier League-nek kell példaként szolgálnia számunkra, ahol mindig tömöttek a lelátók.”

“Atalanta elleni 5-0-s vereség? Ne is mondd… Ott voltam és nagyon szomorú nap volt. Az emberek Pioli kirúgásáról beszéltek, de szerencsére a döntésünk ennek az ellenkezője volt. Ekkor elkezdődött egy nagyszerű időszak, amely a Scudettóhoz vezetett és a klub költségvetése is egyre inkább rendeződött. Van egy olyan tulajdonosunk, amely finanszírozta az igazolásokat anélkül, hogy eladósodtunk volna. Gazidis, Maldini és Massara egy irányban dolgozott Piolival. Ez vezetett bennünket a sikerhez.”

“Nem mindig az a csapat nyer, amelyben a legnagyobb bajnokok vannak. Mi házon belül fejlesztettük ki a bajnokainkat. Ibrahimovic? Egy jó próféta volt, amikor azt mondta, hogy győzelemre vezeti a Milant. Nem aggódom a jövője miatt, mert meg fogja találni a helyes utat.”

“Maldini és Massara jövője? Olyan periódusban vagyunk, amikor tulajdonosváltás következhet be, nehezen tudok jóslatokat tenni. Folytatniuk kell azt a nagyszerű munkát, amit az elmúlt években végeztek. Azt olvastam, hogy az Investcorp tett egy lépést hátra és előrelépés történt a RedBirddel. A szóban forgó számadatok a vételárról azt mutatják, hogy nem csupán a sportteljesítmény terén, hanem pénzügyileg is sikeres a Milan. Remélem, hogy a tárgyalások még az átigazolási időszak tényleges beindulása előtt lezárulnak.”

Scaronit arról is kérdezték, hogy álom-e a Bajnokok Ligája-győzelem a Milan számára.

“Egyelőre igen…”

1 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Szerintem realista ember:1-4-be várták a csapatot. Nem várja a BL győzelmet elérhetőnek. Elég egy 55-60 ezres stadion. A Milán ismét egy értékes brand most a világon és nem csak a megnyert BL/BEK döntők miatt. Jó ez az út amit elkezdtek fiatalokat vesznek, akiket aztán tovább értékesítenek. Persze kellenek a tapasztalt játékosok is mint pl. Ibra, Giroud stb. Már a pénzügy Fairplay miatt sem kell aggódnunk. Jó lenne már egy saját stadion, remélem az új tulaj ezt is vállalni fogja.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet