A Milan vezetőedzője számára kitörölhetetlen emlékké vált a csapata bravúrja és tetoválás formájában megörökítette a 19. Scudetto megnyerését.

Két és fél évvel a kinevezése után Stefano Pioli megnyerte az első bajnoki címét a Milan vezetőedzőjeként, ráadásul az egész eddigi profi edzői karrierje során ez az első megnyert trófeája. Az olasz tréner első (fél)szezonjában a 6. helyen végzett a csapat és elérte az Európa Liga-indulást, majd a következő idényben második helyt szerzett a Bajnokok Ligája-kvalifikációval, míg idén bajnoki cím lett Pioli kemény és eredményes munkájának gyümölcse.

Piolinak a Sassuolo elleni 3-0-s győzelem és a bajnoki cím megnyerésének másnapján az első útja egy tetováló szalonba vezetett, hogy megörökítse a diadalt. Az olasz tréner a bal karjára tetováltatta a zöld-fehér-piros színű Scudetto emblémát.A Scudetto-emblémában egy 19-es szám szerepel, arra utalva, hogy a Milan a klub történetének 19. bajnoki címét nyerte az aktuális idényben. A Rossoneri 11 év után győzedelmeskedett újra a Serie A-ban, ugyanis ezt megelőzően 2010/11-ben jött össze az aranyérem. Piolit elkísérte a fia, aki a Milan szakmai stábjában dolgozik. Gianmarco is magára tetováltatta a Scudettót, ám az édesapjával ellentétben ő a vállára varratta.

A tetoválás mellett Pioli egy másik életre szóló emléket kapott, ugyanis a Reggio Emilia-i hatóságok megtalálták a Sassuolo elleni mérkőzést követő ünneplés alatt ellopott bajnoki aranyérmét és visszaszolgáltatták azt a jogos tulajdonosának.

4 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet