Maignan kapja az Aranykesztyű-díjat

7

Egy fordulóval a vége előtt már eldőlt, hogy biztosan Mike Maignan nevéhez fog fűződni a legtöbb kapott gól nélküli meccs a Serie A-ban.

Maignan pillanatok alatt letette a névjegyét Olaszországban is és talán nem túlzás kijelenteni, hogy fantasztikusan alakul az első szezonja a Milan kapusaként. A francia válogatott kapus tavaly nyáron 14,4 millió euróért érkezett a bajnok Lille-től és hatalmas szerepe van abban, hogy a Rossoneri az első helyen áll a bajnokságban.

Ugyan még nincs vége a szezonnak és egyetlen forduló hátra van, azonban már matematikailag is biztossá vált, hogy Maignan nyeri a Serie A legjobb kapusának járó Aranykesztyű-díjat a 2021/2022-es idényben.Maignan nevéhez fűződik a legtöbb kapott gól nélküli meccs. Eddig 31 meccsen védett a Serie A aktuális szezonjában és ebből 16-ot hozott le kapott gól nélkül, ami több mint 50 százalékos hatékonyságnak felel meg. Utána következik Samir Handanovic és Rui Patrício 14-14 kapott gól nélküli bajnokival, előbbi 36, míg utóbbi 37 mérkőzésen érte el. Nem elhanyagolható szempont, hogy a Milan kapusának októberben és novemberben összesen 6 meccset ki is kellett hagynia csuklósérülés miatt, azonban így is kiemelkedő számokat hozott.

A 26 esztendős kapus az előző idényben 38 meccsből 21-et hozott le kapott gól nélkül a Lille-ben, amellyel nem csupán Franciaországban, hanem az európai topligákban is az első helyen állt a kapusok közül.

Ezt megelőzően legutóbb 11 évvel ezelőtt, a 2010/11-es idényben fordult elő, hogy a Milan kapusa végzett a legtöbb kapott gól nélküli mérkőzéssel az olasz bajnokságban, akkor Christian Abbiatinak sikerült 19 clean sheettel.

7 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Megérdemli nagyon jól mozog a kapuban, nem ijed meg senkitől és semmitől. Az elmúlt évek egyik legjobb igazolása.

  2. Én nem gondoltam volna, hogy valaha szeretni fogok nézni egy kapust, akármilyen jó is, de Maignan nem csak a világ (egyik?) legjobb kapusa, de olyan látványos, amit művel, hogy valami eszméletlen. Esküszöm le lehet ülni miatt megnézni a meccset. Mindig felröhögök, mikor majdnem túlugrik egy olyan lövést, amit a kapusok 90%-a ujjheggyel sem tudna kitolni. 😀 Meg amikor megpróbálták félpályáról átemelni, meg a kézilabdás reflexvédései, a kijövetelei, pl Calha ellen, akármilyen rizikós volt, rohadt menő. A gólpasszai és kvázigólpasszai…

    A szintjére nem tudok már mit mondani, két egymás utáni évben segítheti az aktuális csapatát meglepetésgyőzelemhez messze top cleen sheet statokkal, és ezek a cleen sheetek sokszor tartalmaztak hatalmas bravúrokat. Egy rossz meccse volt idén, talán a Salernitana ellen, meg egy bizonytalan, mikor visszatért sérülésből. Ennyi. Soha nem láttam még hasonlót.

  3. A legjobb, hogy Dollarumma a BL meccsek miatt is igazolt el, és ebben a szezonban a Milan kapujában több BL meccsen védhetett volna, mint a psgnél védett… 😀 Jó csere volt ez a kapuscsere!

    • És azt meg sem említetted, hogy ha a PSG nem viszi el, lehet, hogy nem zúgnak ki a Madrid ellen. 😀 Donna ünnepelt EB-győztes top3 kapusból lett hirtelen Olaszország és PSG kiejtő bakimester. Jó helyen tette mindezt. 🙂

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet