Az olasz bajnokság 35. fordulójában a Fiorentina lesz a Milan ellenfele, a mérkőzést vasárnap délután 15:00-kor rendezik a San Siróban. Stefano Pioli, a csapat vezetőedzője megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját és létfontosságú mérkőzésként definiálta a mai összecsapást.

A FIORENTINA ELLENI MECCSRŐL
“Ez egy létfontosságú mérkőzés lesz, akárcsak az összes hátralévő meccsünk. A legjobb az, hogy ha mindig csak a soron következő mérkőzésre koncentrálunk, mint ahogyan eddig is tettük – ez volt a legnagyobb erősségünk. Tűz a szívünkben, jég az ereinkben. Nem gondolunk az utolsó négy mérkőzésre, csak a Fiorentina ellenire. A játékosok a héten koncentráltak, elszántak és nagylelkűek voltak. Ezekre szükségünk lesz a mérkőzésen is. Inter? Csütörtökön nem beszéltem erről a csapattal, ahogy Ibrahimovic sem, mert nem éreztük helyesnek. A Fiorentina egy technikás, gyors és agresszív csapat, ezért gondot okozhatnak nekünk. Szeretik kivárni a megfelelő pillanatot, hogy támadásba lendüljenek, így nekünk kell irányítanunk a mérkőzést és jó döntéseket kell hoznunk, miközben nálunk van a labda. Italiano egy nagyszerű edző és visszanéztem az őszi egymás elleni mérkőzésünket, amelyen jól játszottunk, de több gólt kellett volna szereznünk és akkor nem fizetünk nagy árat az egyéni hibákért.”

MALDINI SZAVAIRÓL ÉS A LAZIO ELLENI SIKERRŐL
“Paolo azt mondta, hogy büszke a csapat fejlődésére. Büszkék vagyunk arra, hogy ilyen tehetséges igazgatóink vannak. Megérdemelten nyertünk a Lazio ellen, mert a végsőkig hittünk benne. Ezekre a gólokra kell építenünk: Leao felfutásától kezdve, Giroud becsúszós gólján, Rebic labdaszerzésén és Ibra helyezkedésén keresztül Tonali góljáig.”A CSAPATRÓL
“Csak arra koncentrálunk, hogy jó munkát végezzünk. Ez most nem a szavak ideje, hanem a tetteké. Soha nem mondom azt, hogy minden jól fog alakulni, csak reméljük, hogy úgy fog történni, ahogy szeretnénk. Nem zavar, ha a kívülállók úgy gondolják, hogy megérdemeljük. Csak az a fontos, hogy mit teszünk. Rengeteg akadályt küzdöttünk le és soha nem maradtunk alul. Megvannak a korlátaink, amelyeket próbálunk áttörni, de vannak dicséretre méltó értékeink. Energikus futballt játszunk, ami mindig könnyebbé teszi a győzelem megszerzését.”

A BAJNOKSÁGRÓL
“A szezon ezen szakaszában minden pont nagyon fontos. Sok meccset egyéni villanások fognak eldönteni és ezeket a pillanatokat a magunk javára kell fordítani. Néhány csapat céljai változtak a szezon során, mert a dolgok gyorsan változnak. A Serie A egy kemény bajnokság, sok jó csapattal. Javítanunk kell a játékhoz való hozzáállásunkon, mert hibáztunk az Inter elleni derbin az Olasz kupában és a Lazio ellen is. Dolgozunk ezen és keményen igyekszünk korlátozni ezeket a hibáinkat.”

A JÁTÉKOSOKRÓL
“Bennacernek volt némi problémája a bokájával, de a napokban már a csapattal edzett. Nem becsülöm alá a képességeit, hiszen ő egy kész középpályás és nagyon fontos számunkra. Kjaertől, Florenzitől és Daniel Maldinitől eltekintve minden játékos bevethető. Florenzi már szinte teljesen felépült és nagyon közel a visszatéréshez.”

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet