Piatek szavai a Milannál töltött időszakáról

1

Krzysztof Piatek, a Milan korábbi csatára felidézte a Rossonerinél töltött 1 évét és arról is beszélt, hogy Marco Giampaolo formációváltása milyen negatív hatással volt rá.

A lengyel válogatott játékos 2019 januárjában szerződött a Milanhoz, miután a klub 35 millió euróért leigazolta a Genoától. Piatek fantasztikusan kezdett és az első 5 meccsén 6 alkalommal vette be az ellenfél kapuját. Egy remek szezon után visszaesett a teljesítménye és nem tudta fenntartani a csúcsformáját. A 26 éves futballista a DAZN-nak adott interjújában felidézte a Milannál töltött időszakát és beszélt a kudarc okairól.

“Az első hat hónapban minden működött. Sok gólt rúgtam Gattuso irányítása alatt, majd megérkezett Giampaolo, aki megváltoztatta a formációt és a taktikát. Ez egy olyan játékrendszer volt, amelyben a játékosok nem a saját posztjukon szerepeltek. Én Castillejóval játszottam csatárként, míg Suso trequartista volt. Egyiküknek sem ez volt az eredeti posztja.” – mondta Piatek.“Két hónap alatt sokat hibáztam és a csapatnak sem ment. Nehéz volt. Nem mondanám, hogy Giampaolóval nem értettük meg egymást, de időre volt szükségem ahhoz, hogy alkalmazkodjak, mert akkoriban először játszottam kétcsatáros rendszerben támadó-középpályással.”

“Azt hiszem, hogy mindkettőnknek időre lett volna szüksége, két hónap nagyon kevés idő. A 9-es mezszámot akartam választani, amikor csatlakoztam a Milanhoz, de Gattuso és a klub azt mondta, hogy válasszam a 19-est vagy egy másik számot, mert előbb ki kell érdemelni a 9-est. Hat hónap után megszereztem a 9-es mezszámot és csak néhány gólt szereztem benne. A szurkolók megkérdezték tőlem, hogy miért változtattam számot.”

Piatek milánói kalandja 2020 januárjában ért véget, amikor a klub 24 millióért eladta a Bundesligában szereplő Hertha BSC-nek. A lengyel támadó 41 tétmeccsen játszott a Rossoneriben és 16 gólt szerzett. Jelenleg a Fiorentinánál szerepel kölcsönben egy vásárlási opcióval.

1 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Pedig mikor ment neki akkor nagyon ment. Mivel Giampaolo királysága alatt mélyrepülésben volt a csapat hihetőnek tűnik a magyarázkodás. Nem tudom ebbe a Giampaoloban ki és mit látott?!

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet