Pioli: “A szurkolók az extra fegyvereink”

0

Az olasz bajnokság 33. fordulójában a Genoa ellen lép pályára a Milan. A csapatnak a legutóbbi két mérkőzésén mindössze 0-0-s döntetlent sikerült elérnie, így mindenképpen javítani kell. Stefano Pioli megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját.

A SZURKOLÓK TÁMOGATÁSÁRÓL
“Úgy vélem, hogy ők számunkra egy extra fegyvert jelentenek. Folyamatosan kapjuk tőlük az energiát és ezt ki kell használnunk.”

A GENOA ELLENI MECCSRŐL
“Mindig győzelemre játszunk. Amikor ezt nem sikerül elérnünk, akkor csalódottak vagyunk, de csak a mérkőzés napján. Másnap a motiváció átveszi az uralmat és ez az, ami végigkísért bennünket a héten. Nagy motivációval és meggyőződéssel dolgoztunk: tudjuk, hogy többet kell nyújtanunk. Genoa? Az utolsó mérkőzésüket leszámítva jól védekeznek és egyszerű, de hatékony játékot játszanak. Úgy készülünk, hogy olyan helyzetek adódjanak, amelyeket kihasználhatunk. Úgy gondolom, hogy az eredmény leginkább bizonyos játékelemeken és ezek tempóján múlik. Amikor a büntetőterületen belülre jutunk tökéletesnek kell lennie az időzítésnek. Meg kell próbálnunk kiszámíthatatlannak lennünk.”A SÉRÜLTEKRŐL
“A torinói meccshez képest Bennacer és Rebic is visszatért. Jól dolgoznak és akár kezdőként is pályára léphetnek. Castillejo a héten már a csapattal edzett, de fájdalmat érzett a bokájában, ami azt jelenti, hogy nem lesz bevethető. Ibra a következő 10 napban nem áll rendelkezésre. Reméljük, hogy visszatér a szezon utolsó szakaszára. A bajnokság jelenlegi állásánál Zlatan, Florenzi és Kjaer is hatalmas hiány számunkra. Bízom abban, hogy mindenki mindent bele akar adni.”

A JÁTÉKOSOKRÓL
“Még mindig versenyben vagyunk a Scudettóért és ott vagyunk az Olasz kupában is, mert a játékosok mindent beleadtak. Leao? Biztos, hogy szoros emberfogásban lesz a mai meccsen, de az a legfontosabb, hogy a lehető legjobb helyzetbe hozzuk ahhoz, hogy az 1-1 elleni szituációkba kerüljön. Kessié? Jól érzi magát és motivált. Brahim formája nem olyan, mint korábban volt, de ez teljesen normális egy hosszú és megerőltető szezonban. Időnként fantasztikus teljesítményt nyújtott a COVID után is. Ő egy minőségi játékos és mostantól a szezon végéig fontos lesz a számunkra. Saelemaekers szélsőhátvéd pozícióban? Inkább a mérkőzés alatt próbáljuk ki és nem pedig az elejétől.” 

IBRAHIMOVIC HELYZETÉRŐL
“Mindenkinek vannak fizikális problémái. Volt néhány problémája, és most a térdével küszködik. Mindannyian reméljük, hogy az utolsó mérkőzésekre bevethető lesz. A jövője? Biztos vagyok benne, hogy a legjobb döntést fogja meghozni és mi támogatni fogjuk őt, bárhogyan is dönt.”

A MILAN JELENLEGI FORMÁJÁRÓL
“A csapat energikus focit játszik és próbálja uralni a mérkőzéseket. Hinnünk kell magunkban, hiszen erősek vagyunk és tisztában vagyunk a képességeinkkel. Nem a szerencse miatt állunk az első helyen és nem balszerencse miatt veszítettünk pontokat, hanem azért, mert valami hiányzott. Biztos vagyok benne, hogy mostantól a végéig kijátsszuk a lapjainkat, miközben koncentráltak és motiváltak maradunk.”

A TABELLÁRÓL
“Amikor azt mondom, hogy rajtunk múlik, akkor nem a tabellára, hanem a teljesítményünkre gondolok. Megmutattuk, hogy a minőségünkkel és bizonyos mentalitással játszva képesek vagyunk megnyerni a mérkőzéseinket. A szezon végén fogunk értékeléseket készíteni, de még hátra van hat mérkőzés. Megvan a képességünk ahhoz, hogy annyi pontot szerezzünk, amennyit csak lehetséges. A szezon még tart, nem most van itt az ideje következtetéseket levonni. Koncentráltnak kell maradnunk a végéig.”

VISSZATÉRÉS A GYŐZELMEKHEZ
“Nagyon nehéz, ha egy csapat teljesen visszazár, különösen akkor, ha senki sem tudja feltörni őket. Ez leginkább a Bologna és a Torino elleni mérkőzésre volt jellemző. Fentebb játszottunk, teljes volt a területi fölényünk, több helyzetünk és lövésünk is volt, de még mindig meg kellene találnunk azt a higgadtságot és pontosságot, ami ahhoz kell, hogy gólokat szerezzünk, majd lezárjuk a mérkőzéseket.”

A BAJNOKI CÍMÉRT FOLYÓ VERSENYRŐL
“Minden bajnoki címre esélyes csapat nagyon motivált. Véleményem szerint jól játszunk, de az a helyes, ha az eredmények alapján ítélkezünk. Nem foglalkozom túlzottan azzal, hogy a többi csapat mit csinál. Csak meg kell nyernünk ezt a mérkőzést és ehhez megvan bennünk a kellő kvalitás. Visszatérünk a győzelmekhez és a szezon végén fogunk értékelni.”

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet