Giroud: “A Milan volt az egyik legjobb döntésem”

1

Olivier Giroud, a Milan francia csatára elmondta, hogy a céljuk és az álmuk a szezon hátralévő részére, hogy 11 év után visszahozzák a Scudettót Milánó piros-fekete felébe. A világbajnok futballista beszélt a csapatról, a klubváltásáról, a jövőjéről, Zlatan Ibrahimovicról és a válogatottról is.

“Jól érzem magam a Milannál és nagyon jó fogadtatást kaptam a szurkolóktól. A lehető legtöbbet próbálom kihozni a lehetőségből, hogy kiharcoljam a helyemet a csapatban. Egyértelmű, hogy középtávon maradni szeretnék a Milan játékosa. Nem tudom, hogy 40 éves koromig játszhatok-e, de addig szeretnék a csúcson lenni, amíg a fizikális állapotom ezt lehetővé teszi számomra. Mentálisan készen állok.” – mondta Giroud.

“Scudetto? Az Inter nem süllyedt el, továbbra is veszélyesek a Napolihoz és a Juventuhoz hasonlóan. Tisztában vagyunk azzal, hogy a bajnoki cím elérhető közelségben van, ezért higgadtnak, alázatosnak kell lennünk és továbbra is keményen dolgozni a végsőkig. Mostantól döntőket fogunk játszani és 200 százalékot fogunk nyújtani, hogy elérjük a célunkat, ami egyben az álmunk is: 11 év után visszahozni a Scudettót Milánóba. Tagadhatatlan, hogy a Milan volt az egyik legjobb döntésem.”“Igaz, hogy kissrácként nagy figyelemmel kísértem az Arsenalt a francia játékosok miatt, de sokat szurkoltam a Milannak a kedvenc játékosom, Shevchenko miatt. Nagy büszkeséggel töltene el, ha hozzá hasonlóan nekem is sikerülne trófeát nyerni a Milannal.”

“Ibrahimovic? Ugyanaz a vágy és eltökéltség van bennünk, hogy átlépjük a korlátainkat. Egyszer a barátaimtól ajándékba kaptam egy Barcelona mezt az ő nevével ellátva. Ezt elmondtam neki is és nevetett rajta, de túlzottan nem ugratott azzal, hogy én akkor kezdtem, amikor ő már a csúcson volt. A stílusa és az egyénisége miatt nagyon kedveltem a pályán. Büszke vagyok rá, hogy együtt dolgozhatok vele és minden nap tanulhatok tőle. Ő olyan nekem, mintha a bátyám lenne és a jelenléte nagyon fontos mindenki számára. Egy különleges karakterről van szó, akinek erős egyénisége és karizmája van. Nagyra értékelem őt játékosként és emellett az öltözőben megismertem egy normális, természetes emberi oldalát.”

“Tökéletes kémia van a fiatal és a tapasztalt játékosok között a csapatban. Látom a megfelelő összetevőket és a megfelelő egyensúlyt, ami reményt ad. Nem lehet tagadni, hogy a 2011-es bajnokcsapatban olyan nagy sztárok voltak, mint Ronaldinho, Pirlo, Nesta, Seedorf, Inzaghi… Az egy nagy Milan volt, de a mostani csapatban is vannak kulcsjátékosok és mindenekelőtt sok fiatal, akik jót ígérnek a jövőre nézve.”

“Francia válogatott? A szövetségi kapitány felköszöntött a születésnapomon, ha jól emlékszem a Nemzetek Ligája négyes döntője előtti napon. Azóta nem volt semmilyen kapcsolat közöttünk, egészen a múlt szombati telefonhívásig. A tavaly nyári Európa-bajnokság óta nem beszéltünk személyesen. Felelősségteljes felnőttként kell megbeszélnünk a dolgokat. Elfogadtam bizonyos döntéseket és mindig továbbléptem. A kapitány tudja, hogy friss és bevethető vagyok, továbbá mindig 200 százalékot nyújtok a francia válogatottban. Meg fogom hallgatni, hogy mit vár el tőlem.”

“Theo? Nem meglepetés, hogy így teljesít, lenyűgöző játékos. Nem véletlen, hogy ott van a válogatottban, Mike [Maignan] szintén. Ő a jövő Franciaország számára kapusposzton, amikor Lloris befejezi. Kalulu? Meglepett a sokoldalúságával és a rugalmasságával, középhátvédként is nagyszerűen teljesít. Fiatal, de nagyon érett játékos. Örülök a teljesítményének. Megérdemli, mert keményen dolgozik.”

1 HOZZÁSZÓLÁS

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet