Pioli: “Megvan a csapatban a hit és a kellő nyugalom”

1

A Napoli elleni győzelmet követően a Milan az Empoli csapatát fogadja hazai pályán a bajnokság 29. fordulójában. Stefano Pioli a mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján kiemelte, hogy nehéz összecsapásra számít.

A SZURKOLÓK LELKESEDÉSÉRŐL
“Számunkra a legnagyobb elégedettség, hogy ha a szurkolóinkat boldoggá tehetjük. Boldogok vagyunk, ha ez sikerül. A szenvedélyük és a lelkesedésük jó hatással van a csapatra. Büszkévé tesz minket, hogy ilyen sok szurkoló előtt és ilyen remek hangulatban játszhatunk a San Siróban.”

A KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉSRŐL
“Elégedettek vagyunk a teljesítményünkkel. Továbbra is a napi munkára és a jelenre kell koncentrálnunk, ami segít abban, hogy a lehető legjobban játszunk. A csapat koncentrált és jól felkészült. Az Empoli egy nagyon dinamikus és technikás csapat, ezért figyelmesnek és kiegyensúlyozottnak kell lennünk. Ismerjük a nehézségeket, amelyekkel szembe kell néznünk, de meg vagyok győződve arról, hogy jó formában vagyunk a meccs előtt. Különböző játékstílusban játszhatnak, teljesen kiszámíthatatlanok, a középpályásaik pedig rengeteget futnak fel a támadásokhoz. Az Empolinak a szezon elején az volt a célja, hogy kivívja a bennmaradást és most nagyon közel áll ahhoz, hogy ez sikerüljön. Andreazzoli elismerést érdemel az elvégzett munkájáért. A legutóbbi találkozón sok problémát okoztak nekünk.”A JÁTÉKRÓL
“Minden egyes mérkőzés más. Következetesen kell játszanunk és úgy, ahogyan a legjobban tudunk – tempóval. Így a képességeink kerülnek előtérbe. Aggaszt-e a Juventus szereplése? Most leginkább az Empoli elleni mérkőzés aggaszt. Megnéztük a korábbi találkozót és tudjuk, hogy mindent bele kell adnunk. A játékosok tudják, hogy jelen pillanatban milyen fontos ez a mérkőzés. A korábbi tapasztalataink megtanítottak néhány dologra. Harcolnunk kell, odatenni magunkat és győzni. Emellett alázatosnak is kell lennünk.”

A SCUDETTÓÉRT FOLYÓ VERSENYRŐL
“Nem figyelünk más csapatokat. Tíz szoros és nehéz mérkőzés vár ránk és az első öt helyen lévő csapat közül mindenki arra törekszik, hogy megpróbálja a lehető legtöbb pontot szerezni. Továbbra is mérkőzésről-mérkőzésre kell haladnunk. Nehéz jóslatokba bocsátkozni, ez most egy szokatlan idény, mert senki sem tudott elszakadni az élen. Továbbra is úgy gondolom, hogy az első öt helyezett csapat nagyon erős és bárki képes a győzelemre. Magasra kell tennünk a mércét, mert ez egy nehéz idény.”

A TABELLA PSZICHOLÓGIAI HATÁSÁRÓL
“Egy határozott csapatot látok, amelyben megvan a hit és a kellő nyugalom ahhoz, hogy megbirkózzon a bajnoki szezon utolsó szakaszával.”

A CSAPAT FIZIKÁLIS ÁLLAPOTÁRÓL
“Amikor rövid időn belül sok mérkőzésünk volt, a hét közben kellett regenerálódnunk. Most heti egy alkalommal játszunk és tudunk a munkafolyamatainkra és a különféle egyéni szempontokra koncentrálni.”

A JÁTÉKOSOKRÓL
“Giroud? Minden tetszik Olivierben: ahogy játszik, ahogy a csapatért dolgozik. Ő egy fantasztikus játékos, aki határozott és nyugodt, öröm vele együtt dolgozni. Ibrahimovic? Zlatan karizmájából és személyiségéből sokat profitál a csapat. Tudja, mikor kell a tizenhatoson belül helyezkedni és mikor kell visszalépni. A jelenléte nagyon fontos. Egyre jobban van és segítségére lesz a csapatnak. Tonali? Jól van, akárcsak Kessié, Bennacer és Brahim Díaz. Tizenegy játékos van a pályán, de az is fontos, hogy a cserepadon is legyenek különböző jellemvonásokkal rendelkező játékosok. Megvannak a megfelelő kezdőink és cserejátékosaink.”

ROMAGNOLI FELÉPÜLÉSÉRŐL ÉS THEO ELTILTÁSÁRÓL
“Romagnoli és Kalulu között a választás szimplán szakmai jellegű. Alessio egy hétig nem tudott edzeni az Inter elleni derbit követően, de most jól van. Meglátjuk, hogy ki kezd. Tetszett, amit Florenzitől láttam balhátvédként a Sampdoria ellen. Davide [Calabria] és Alessandro közül inkább utóbbit preferálom a balhátvéd poszton. Megvan a karaktere és fontos tagja a csapatnak.”

A MUNKÁJÁRÓL
“Az itteni környezet lehetővé tette számomra, hogy lelkesen dolgozhassak a játékosokkal. Az érzelmeket is be kell vonni ahhoz, hogy a csapat bizonyos módon tudjon játszani. Valamit éreznünk kell legbelül.”

1 HOZZÁSZÓLÁS