A Milan meghallgatáson vett részt az UEFA-nál

4

Sok más együtteshez hasonlóan a Milan küldöttsége pénteken Nyonban járt és az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) bizottságával találkozott a Pénzügyi Fair Play miatt.

A MilanNews beszámolója szerint Ivan Gazidis vezérigazgató Giorgio Furlanival, az Elliott portfólió menedzserével és egyben a klub igazgatósági tagjával Svájcban meghallgatáson vett részt az UEFA székházában.

A meghallgatás az UEFA ellenőrző bizottsága előtt történt, amely a klubok pénzügyi helyzetének átvilágításáért felelős, hogy az érintett csapatok valóban a Pénzügyi Fair Play szabályainak megfelelően gazdálkodtak-e a vizsgált időszakokban. A Milan két igazgatója az UEFA kérésének megfelelően széles körű, részletes jelentést nyújtott be a klub pénzügyeiről.A bemutatott dokumentumokból kirajzolódik a Milan összes pénzügyi mutatójának javuló tendenciája, amely fokozatosan a költségvetési egyensúly megteremtését szolgálja. A delegáció ismertette, hogy idén a tulajdonos részéről nincs szükség tőkeinjekcióra a klub működési költségeinek fedezéséhez. Ez főképp annak köszönhető, hogy a klub az Elliott Management iránymutatásának megfelelően roppant óvatos, megfontolt és költséghatékony politikát folytatott. Az Elliott a pályán való versenyképesség javulását és a pénzügyi fenntarthatóságot tűzte ki célul, ami zökkenőmentesen halad.

Gazidisék részletezték az UEFA vezetőinek, hogyan sikerült a Milannak jelentősen csökkenteni a kiadásokat és ezzel együtt a veszteségeket a korábbi évekhez képest. Továbbá a világjárvány hatásai és a stadionbezárások ellenére nagy mértékben nőttek a bevételek, köszönhetően a pályán való eredményességnek, a Bajnokok Ligája szereplésnek és az új szponzori szerződéseknek.

A MilanNews hozzátette, hogy a Milan delegációja magabiztosan távozott a nyoni székházból a meghallgatást követően. A klub vezetősége úgy érzi, hogy mindent megtett és tiszteletbe tartotta az előírásokat, továbbá egyetlen olyan transzfert sem bonyolított le, amely nem volt összhangban a Pénzügyi Fair Play szabályaival. Az elkövetkező hetekben várható az UEFA válasza és nehezen elképzelhető, hogy a szövetség nem értékeli a Rossoneri pozitív tendenciáját és a klub által tett nagy erőfeszítéseket az anyagi helyzet rendbetételére.

4 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Nevetséges az uefa ezzel a pénzügyi fair playnek nevezett valamivel. Ahogy alkalmazzák, ez inkább pénzügyi unfair play.
    Remélem a péesgé tulaj madridi parádéja miatt nem fognak minket kizárni a BL-ből.

  2. Nem tőlünk ment. Itt már lejárt a szerződése, szóval nem mi sóztuk rájuk, hanem egy munkanélküli, de szuper ügynökkel rendelkező játékost alkalmaztak. 😀

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet