Albertini szavai Kessiéről és a szurkolókról

6

Demetrio Albertini, a Milan korábbi legendás középpályása elmondta a véleményét Franck Kessié ügyéről és úgy véli, hogy haszontalan ítélkezni, azonban a klubbal szemben talán tiszteletteljesebb lenne egyértelműen közölni a szándékot.

Az utóbbi hetekben a szurkolók is megelégelték Kessié huzavonáját a lejáró szerződése körül, aminek a legutóbbi fordulóban a Sampdoria ellen hangot is adtak. Az elefántcsontparti középpályás visszautasította a Milan ajánlatait és nagyon valószínű az a forgatókönyv, hogy a nyáron szabadon igazolhatóként távozik. Albertinit, a Rossoneri korábbi középpályását a Gazzettának adott interjújában kérdezték erről.

“Nehéz beleképzelnem magam Franck helyébe. Én a Milanban nőttem fel és talán másfajta klubhoz való tartozás érzése volt bennem. Azonban Kessié továbbra is fontos játékos Pioli csapatában. Az ítélkezés haszontalan, de azt gondolom, hogy ilyen helyzetekben az egyértelműséget szem előtt kell tartani.” – mondta Albertini.“Ezt Lorenzo Insigne esete megmutatta, aki közölte a döntését a jövőjét illetően és a szezon hátralévő részében is a Napoliban játszik a mezt tisztelve és ugyanolyan profizmussal, mint korábban. Helyénvaló a játékosokat olyan helyzetbe hozni, hogy a legjobban tudjanak teljesíteni. Mondjuk azt, hogy ebben a pillanatban nem volt helyénvaló Kessiét kifütyülni, ez nem jó sem a Milan, sem a játékos számára. Támogatnunk kell azokat, akik magára öltik a Rossoneri mezt.”

“Egy játékos meghallja a pályán, ha kifütyülik. Nyilvánvaló, hogy a szurkolók azért teszik, mert sajnálnák az esetleges távozását. Nem kell kétségbe esni, játszottunk már Maldini, Baresi és Van Basten nélkül is. Ha az ő búcsújukon sikerült túltenni magunkat, akkor Kessié hiányát is le fogjuk küzdeni. Donnarumma esete is tanulságos volt, hogy mindenen sikerül túljutni.”

“Nem tudom, hogyan ítéljem meg a történetet más nézőpontból, mert nem ismerem a feltételeket. Mindenki szabadon dönthet a karrierje során, de sokkal tiszteletteljesebb lenne hivatalosan közölni a szándékot. Ennek elhúzása mindenki számára káros, magának Kessiének is és nem csak a Milannak.”

6 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Kessie legnagyobb hibája a nyilatkozata volt amikor az olimpián volt…ha nincs az a nyilatkozat nincs semmi gond, hisz mindenkinek jogában áll tovább állni, vagy gondolkodni az utolsó percig….de nem kellett le nyilatkoznia azt amit….

  2. Baromira nincs igaza. Insigne nyíltan megmondta, hogy távozni kíván. Ezzel szemben Cashié, meg dollár is ködösítettek, hazudoztak. No ez itt a baj.

    • Szerintem Albertini pont azt mondta hogy közölte a csapattal hogy nem hosszabbít és távozni fog, és a szezon hátralevő részét ameddig még ott volt profi szinten végig nyomta és a legjobbat hozta ki magából….

  3. Szerintem nem gondolják azt a szurkolók, hogy ne lehetne pótolni, nem ezért lett kifütyülve. Azt sem fogja sajnálni senki, hogy távozik. Egy ilyen emberre, de inkább élősködő a jó szó rá, nincs szükség.

    Nem azért játszik rosszul mostanában, mert kifütyülték, hanem azért fütyülték ki, mert szarul játszik az utóbbi pár meccsen. Ezt nem árt tisztázni. Év végén távozni fog, de addig még szolgálhatja a csapat érdekeit, viszont a mostani teljesítményével ezt nem teszi.

    Játsszon jól a maradék meccsen, amitől nem fogják jobban kedvelni, viszont nem fütyülik ki talán.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet