A Milan alacsonyabb fizetést kínál Ibrának

16

A Milan vezetősége készen áll meghosszabbítani Zlatan Ibrahimovic szezon végén lejáró szerződését, azonban a jelenlegi béréhez képest jelentősen kevesebb fizetéssel.

A svéd klasszis aktuális szerződése 2022. június 30-ig szól és egyelőre nem született meg a végső döntés a jövőjét illetően. Paolo Maldini nemrég elmondta, hogy megbeszéléseket folytatnak Ibrával, aki tisztában van a helyzetével és kifejezte vágyát, hogy folytassa a játékot. Az olasz igazgató hozzátette, hogy Zlatan soha nem lesz teher a Milan számára.

A Sportmediaset szerint Ibrahimovic még egy évre hosszabbíthat a klubbal, azonban azzal a feltétellel, ha lemond a fizetésének egy részéről. A Milan vezetőségének esetleges ajánlata évi nettó 3 millió eurós alapfizetés, amelyhez további bónuszok társulhatnak a lejátszott mérkőzések illetve a lőtt gólok számától függően.A megállapodás ezen formája a meccsszámon alapuló bónuszok beillesztésével megvédheti a klubot pénzügyi szempontból abban az esetben, ha esetleg Ibrahimovicnak a következő szezonban is számos mérkőzést kellene kihagynia sérülés miatt. Ibra az elmúlt másfél évben gyakran bajlódott sérüléssel, ami nem meglepő az életkorára és a terhelésére való tekintettel.

A 40 éves csatár jelenlegi nettó bére évi 7 millió euró (bónuszokkal együtt), ezáltal a legjobban fizetett játékos a Milanban. Ibrahimovic eddig 15 mérkőzésen lépett pályára a Serie A aktuális szezonjában és ezeken 8 gólt szerzett illetve 2 gólpasszt osztott ki, így a házi góllövőlista harmadik helyén áll Rafael Leao és Olivier Giroud mögött.

A Sportmediaset szerint Ibrahimovic áprilisban fogja meghozni a végső döntést, miután Svédország lejátszotta a vb-pótselejtezőt. Nem titok, hogy Ibra egyik legfőbb vágya, hogy pályára lépjen a svéd válogatott színeiben a 2022-es katari világbajnokságon.

16 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Teljesen logikus. 7 milliót olyan játékosok keresnek mint Vlahovic vagy Immobile.
  19-től 22-ig a SeriaA-ban:
  meccs gól gólpassz
  Zlatan 52 27 9
  Vlahovic 90 45 5
  Immobile 93 75 17

  Szeretjük Zlatant, de a fizetésnek arányban kell lennie a hozzáadott értékkel, még úgy is, hogy Ibra személyisége is sokat ér.

  • Pedig a számok alapján hasonló teljesítményre képesek, ami a meccs/gól átlagot illeti. A probléma csak az, hogy Ibra jó ha fele annyi meccset le tud játszani.
   Azt már korábban is írtam, hogy a személyiség más kérdés.
   A mondandóm lényege az volt, hogy hétmillióért olyan csatár kell, aki a szezont kb. végig tudja játszani, és termel legalább 15-20 gólt szezononként!

  • Jó példát mutat, mert a sokadik sérülése után is rengeteget dolgozik, hogy visszatérhessen a pályára, pedig 40 évesen már biztos mindene fáj. A csapat fiataljai láthatóan példát vesznek róla, mert rengeteget fejlődtek rövid idő alatt.

   Más pozitívumot nem nagyon lehet felhozni a maradásával kapcsolatban, mert jelenleg is sérült és ekkora kihagyás után az is sok idő lesz, hogy a korábbi lomha formáját visszanyerje. Viszont ennyi pozitívum is elég indok a megtartására szerintem, ha meg néha lő egy gólt a meccs végén beállva, akkor az bónusz.

 2. Én egyáltalán nem hosszabbítanék Ibrahimoviccsal.

  Egy keret összeállításakor optimistának is kell lenni, de be kell kalkulálni azt is, hogy hány meccset játszhat reálisan a csapat, mit fognak bírni a játékosok, lesznek-e sérülések, mit jelenthet akár több kulcsember kiesése, de akár egy téli transzfer, amikor pl. egy másik klub kivásárolja az egyik alapembert. Ez nem újdonság.

  A keretet úgy kell összeállítani, hogy hinni kell abban, hogy a játékosok összességében játékra alkalmasak lesznek. Vagyis: a váratlan az legyen, hogy az illető maródi, ne az, hogy játszhat. Ibrahimovic esetében ez pont fordítva van. Vele gyakorlatilag azzal azámol mindenki, hogy úgyis ki fogja hagyni a meccsek legalább felét (ami teljesen logikus egy 40-41 éves játékosnál). Na most, ez máris gondot okoz a támadók létszámának tervezésekor. Magyarán: a rendszerbe (4-2-3-1) elvileg elég lenne (sőt, még talán sok is lenne) 3 középcsatár. Ez papíron meg is van, de mivel Ibrával rizikós számolni, így azért kell még egy játékost szerződtetni, mert a svéd vagy van vagy nincs (inkább vagy nincs). Jelenleg pont ez a helyzet. Mivel a két veterán középcsatár sincs vasból, kellett venni egy harmadikat is, holott korábban ezzel nem volt probléma, mert azt kommunikálták, hogy Rebic meg Leao is tud középen játszani…

  Én elengedném ezt a “sokat köszönhetünk Ibrának” dolgot, miként azt is, hogy mennyire szükség van rá az öltözőben, mert milyen jó motivátor, felnéznek rá stb. Akkor alkalmazza a klub pszichológiai tanácsadóként, de ne focistaként. Megette a franc az egészet, ha egy 40 éves veteránnak kell motiválnia egy Milan-játékost, mert az edző, maga a mez “története” erre nem elég a milliókat kereső játékosoknak.

  Ibrahimovic számai nem lennének éppen rosszak, a probléma azzal van, hogy egyszerűen nem lehet vele tervezni. Annak idején ugyanez volt a helyzet Patóval (persze sok más különbség is volt a két játékos között). Alapvetően a statisztikái rendben voltak, de a sérülékenysége miatt folyamatosan gondot jelentett az, hogy nem lehetett még a padra sem leültetni.

  A Milannak Ibrát, Ibrának meg a futballt kellene elengednie. Nagyon szép, hogy dolgozik benne az adrenalin, de egy olyan játékos, aki majdnem két és fél évtizedet eltöltött a profi futballban, jobban is ismerhetné a korlátait. Eléggé egyértelmű jelzéseket kapott már. Ezek a Jackie Chan-filmből “kölcsönzött” edzések is valamiféle önáltatások, hogy ő még mindig milyen kemény. Szó sincs róla. Usain Bolt is elindulhatna a maratonin. Az első 200 méteren 150 métert verne mindenkire, de onnantól még lenne 42 km. Ibrán is lehet látni, hogy neki kb. 20-25 perc az, ami a felső határt jelenti. 7-8 sprint, de már az sem az igazi, és sajnos a görcsösség, hogy meg akarja mutatni, hogy még jó. Ez viszont borzasztóan sok hibával jár együtt. A statjai jól mutatnak, de 15 évvel ezelőtt ennyi lehetőségéből már 25 gólnál tartana.

  Nagyon sajnálom Ibrát, de az idény végén meg kell neki köszönni, amit a Milanért tett. Jó lenne egy szép eredménnyel búcsúzni tőle.

  • Nem értek egyet ezúttal veled. Úgy érzem a klub értékét csökkentené, ha tiszteletlenül bánna ilyen játéékosokkal, akinek eggyit köszönhetünk. Az jó, ha nem fogadja el az ajánlatot, de hogy nem is teszünk gesztus értékű ajánlatot…persze nem mindenkinek, de Ibra nem mindenki… Ő egyedi. És más egy pszichológus, aki ha jó nő meg akarják dugni a 20 éves játékosok, ha pasi ellógják az “órát”, ha meg kötelező és bla-bla… össze se lehet hasonlítani azzal mikor a 40 éves világklasszis (még ha csak volt is) ott fut az edzésen veled, jobban és többet tesz az edzőteremben, mint te… Nem csak a szavak motiválnak ilyen esetben… Nem főnök kell, hanem vezér. És Ibra vezér. Nincs másik ilyenünk…

   • Brá az is igaz, hogy amikor Jordan 40 évesen játszott a Wizardsban, olyan játékosokat “nyomott el” maga mellett, mint mondjuk Kwame Brown, Rip Hamilton, vagy Jerry Steckhouse… Egyiküknek sem volt jó élmény az az időszak. DE! közben meg az is igaz, hogy mikor “végre” Jordan végleg visszavonult, a Wizards egy mindenki által verhető, mezőnyvégi csapat lett, míg am1g ott játszva elnyomta a friss sztárokat, utolsó körig versenyben voltak a rájátszásért… Szóval, nem tudom én sem biztosan, csak úgy érzem, jobb, ha Ibra még marad 1 évet, ha maradni akar.

   • +1. És akkor bele sem vettük, milyen iszonyatosan nagy marketingértéke van. Azért szerintem ő még mindig tömegeket mozdít meg, és csábít még mindig a tv-k elé. Szépen elkezdett épülni a Milan brand megint, de azért most még a lezüllött csapat jut a legtöbb ember eszébe rólunk. Még 1 ilyen jól sikerült év, jövőre BL-el, és elkezdünk marketingben és eredményekben is stabilizálni, és akkor levehetjük magunkat az Ibrankubátorról.

 3. Értem az emocionális oldalát a dolognak, de meddig akarjuk ezt játszani? Azért egy anyuka már nem fogja a 23 éves kisfia kezét, amikor átmennek a zebrán. És apuka sem kísérgeti a lányát, ha az nászútra megy… Meddig kellene még Ibrahimovicnak afféle tyúkanyóként terelgetnie a kiscsibéit? 45 éves koráig?
  Hogy sokat köszönhetünk neki, az nem kérdés. Viszont nem gondolnám, hogy ez teljesen egyoldalú dolog lenne, ami miatt kizárólag a Milan lehet hálás Ibrának. Nézhetjük úgy is, hogy a Milan adott esélyt Ibrahimovicnak, hogy még egy utolsó nagyot alakítson. Mindketten jól jártak, de legyen az, hogy 60%-ban a Milan köszönheti Ibrának a segítséget, 40%-ban meg Ibra a Milannak a “segítő kezet”.

  A marketingértékkel kapcsolatban nem tudok nyilatkozni, nyilván van benne szerepe, hogy a Milan neve jobban fut. De azt gondolom, hogy a csapat a következő szezontól már nem szorul rá Ibrahimovic jelenlétére. Nem kellene rászorulnia. Múltkor volt egy cikk az oldalon, ami éppen erről szólt, hogy a Milan Ibrával a csapatban és nélküle.

  Sokan úgy vannak vele szerintem, hogy szeretnék látni Ibrát, ahogy utoljára még nyer valamit, és éppen a Milannal, esetleg még egyszer látni őt a világbajnokságon, amire csak akkor kerülhet sor, ha a Milanban marad… Valamiféle romantikus vágyálom ez, hasonlóan ahhoz, ahogyan annak idején érzelmi kérdést csináltak a szenátorok ittlétéből, esetleg a már keveset nyújtó Ambrosini megtartásából stb. Nem tudom, miben változtatna a dolgokon, ha Ibra még egy szezont rátenne, és 2023 tavaszán fejezné be, nem pedig most.

 4. És komolyan azt gondolod, hogy ezt nem érdemes megnézni 3 millióért? Nehéz elképzelni, hogy Ibra ne hozna ennyit a Milannak, még ha egy mérkőzést se játszik, csak a visszavonulási meccsét…

 5. Ibra egy fegyver az edző kezében, amit ha jól használ, akkor még lenne helye a csapatban. Viszont van egy olyan érzésem, hogy ismét meg fog sérülni mikor visszatér és ezzel Ibra is belátja, hogy már nem lehet ezt erőltetni. Az meg tény, hogy még most is annyira érzi a kaput, hogy csereként az utolsó 20 percben előnyt jelenthetne a pályán. Kezdőként meg hatalmas kockázat, mert benne van, hogy a 30. percben le kell cserélni.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet