Stefano Pioli reagált Kessié kifütyülésére

13

Stefano Piolit a Sampdoria elleni mérkőzés kapcsán arról is kérdezték, hogy mit gondol a szurkolók gesztusáról Franck Kessié kifütyülésével kapcsolatban.

Hosszú hónapok óta nincsenek fejlemények az elefántcsontparti középpályás szerződésének meghosszabbítása ügyében és minden jel arra utal, hogy az idény végén ingyen távozik. A játékos a túlzott követeléseivel és a be nem váltott tavaly nyári ígéretével egyáltalán nem nyerte el a szurkolók szimpátiáját, akik a legutóbbi fordulóban ennek hangot is adtak.

A Curva Sud Milano egy transzparenst feszített ki a Sampdoria elleni bajnokin Kessiének és azoknak a játékosoknak címezve, akik elégedetlenek a Milan által felajánlott szerződéssel. Ráadásul a közönség egy része alaposan kifütyülte a játékost a mérkőzés előtt. Piolit a Samp elleni győzelem után megkérdezték az esetről és elmondta, hogy véleménye szerint nem volt helyes a szurkolók részéről. Az olasz tréner kijelentette, hogy egy játékos mutatott hozzáállását veszi figyelembe és nem a szerződés körüli helyzetet.“Én is hallottam a kifütyülést. Nem tartom helyesnek, mert minden játékosra szükségünk van. A múlt megtanított minket arra, hogy a játékosok hozzáállása és viselkedése jelenti a különbséget.” – mondta Pioli. “Edzőként nem foglalkoztat, hogy egy játékos hosszabbított-e vagy éppen lejáróban van a szerződése. Jól ismerem a játékosaimat, minden nap látom őket és a viselkedésüket. Amíg egy játékosnak megvan a megfelelő hozzáállása, addig pályára fogom küldeni.”

“A Milan szurkolóknak nagy szívük és hatalmas szenvedélyük van. A csapat támogatásával nagyon sokat segítenek nekünk.”

13 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Megvan a véleményem a dologról, de ettől függetlenül most szerintem sem tehet mást Pioli: ha akarjuk, hogy a szezon végéig megmaradjon Kessie motivációja, akkor kellenek ezek a “támogató” megnyilvánulások.

 2. “Aki murvának áll, ne csodálkozzon, ha ellapátolják…” – Lakatos Arisztotelész

  Viccet félretéve, nem értem a Mistert, ismertek az álláspontok, a szurkolók viselkedése teljességgel érthető. Ők a csapatot szeretik, amit Kessie szemmel láthatóan nem, lehet ezt magyarázni, hogy a szezon végéig mindent belead és itt marad elérni a kitűzött célt. Azonban 40-50 milliót kivesz a büdzséből, de még egy téli transzfer esetén is 15 milliót körülbelül. Aki menni akar rá kell adni a kabátot és lehet gondolkodni a helyettesítésén. Sajnos az “elnök úr’ mindenki szemében leszerepelt!

 3. Ettől az Elnök dumától mindig hátast dobtam. Jó sok elnök van arrafelé.😀

  “Edzőként nem foglalkoztat, hogy egy játékos hosszabbított-e vagy éppen lejáróban van a szerződése.”

  Ez csak nekem ellentmondásos egy edző szájából?
  Nehogy már egy edzőt ez ne érdekelje. Ez alapján kell, hogy mást elkezdjen beépíteni a majd megüresedő helyre, vagy látnia kell hogy ha nincs ilyen házon belül, akkor javaslatot tenni az igazolásra. De az, hogy nem foglalkoztatja…
  Mister! Tudom, hogy ez a nyilatkozat a játékos védelmében történt, ami korrekt. Viszont ha komolyan gondolta, akkor azért van baj.
  Az új Milan projektről beszélünk egy ideje, márpedig ott a résztvevők nem ragadhatnak le a mánál.

  • Szerintem azt mondta, amit mondania kellett. Néha azért kíváncsi lennék a valódi véleményükre 😃😃 amikor nem is oly rég Maldinit kérdezték Donnáról, biztos vagyok benne, h nem az őszinte gondolatait tolmácsolta a nagyközönség felé 😃 de ez végül is rendben van. Szóval én úgy vélem, h nem lehet olyan komolyan venni Pioli nyilatkozatának ezen részét.

   Ami meg engem illet, Kessié mehet a 🤬🤬🤬🤬síííp

 4. Márpedig tuti, hogy így is gondolta. Mi szurkolók lehetünk elfogultak, dönthetünk indulatból, de egy edző NEM. Akár helyezés is múlhat azon, hogy Kessié jó állapotban játssza végig ezt a fél szezont, vagy füttyögés közepette. Piolinak az a dolga, hogy a maxot hozza ki a dologból, és ezt teszi – jól teszi. Persze, fizessük Kessiét még fél évig, hogy közben még ne is tegyen jó szolgálatot? Kinek jó ez pontosan? Kessiének sem, oké, de a Milannak sem.

  Barca drukker vagyok még, ott Dembélével ment PONT ugyanez a helyzet. De tényleg pontosan. Háromnegyed éve ígérget, de nem írt alá, sőt, télen kiebrudalni sem tudták, még ingyen sem. Ennek ellenére Xavi direkt közbenjárt az elnöknél, hogy ne lelátózzon, hanem maradhasson normál kerettag, és interjúban magától – tehát nem kérdésre adott sablonválasz volt! – kérte a szurkolókat, hogy ne fütyüljék ki, hiszen minél jobban játszik, nekünk annál jobb.
  Pioli hasonlóan emberközpontú karakter, mint Xavi, úgyhogy szerintem teljesen komolyan gondolja.

  Most őszintén, képzeljük el tavaly Donnát, ha párszor kifütyülik, elmegy az önbizalma, és nem véd pár akkorát, mint egy ház (Igen, tudom, jól pótoltuk, de most nem ez a kérdés). Nem indulhattunk volna el a BL-ben…
  Minden játékosunkra a lehető legjobb formájában van szükségünk. Itt a fórumon lehet ezt nem megérteni sé fújolni, de aki komolyan kifüttyögi a saját játékosát élőben, az kőkeményen a saját klubjának árt.

  • Az emberközpontúságot értem, hiszen egy edző akkor tud valamit elérni a csapattal, ha az öltözőben bíznak benne. Ezzel nincs is vitám.

   De!
   Az a mondata, hogy “edzőként nem foglalkoztat, hogy egy játékos hosszabbított-e vagy éppen lejáróban van a szerződése”, erre senki ne mondja, hogy nem baromság.
   Ha így gondolkodna, akkor nem itt tartana, akkor már a legelső megbeszélésen Maldiniék azt mondták volna, hogy ez az ember nem tud előre gondolkodni.
   Azért remélem nem fog az előfordulni Piolival, hogy egy szombati napon amikor kihirdeti a vasárnapi kezdőt, akkor fog szembesülni azzal, hogy 2 játékos már nincs a csapatban, mert őt ilyen csipcsup dolgok nem fogalalkoztatják 🙂 (természetesen poén)

   • Szerintem máshogy értelmezitek. Értem a tiéd, és szerintem ő is szem előtt tartja (Kessié szerintem kicsit kevesebbet lesz kezdő, plusz ezért is rakosgatja Pioli bátrabban pl tkp posztra, mert oda úgyis jön majd valaki szerintem, és többet lesz Benna-Tonali együtt, ez mostanság meg is látszott már.)

    Ő ezt szerintem arra értette, hogy ott van előtte a keret, ott vannak a játékosok, és nem attól lesz jobb a meccs, a taktika, a felkészülés, hogy ki mit csinál a háttérben, hanem hogy ki mit csinál edzésen és a pályán. A többit Maldiniék intézik.

   • Szerintem ezt te sem gondolod komolyan! Bennacer és Bakayoko már be van építve a csapatba és aki Kessie helyére érkezni fog azt meg most úgy sem tudja beépíteni. Szerinted mikor Kessie elkezdett szarozni Pioli akkor hívta be magához Bennacert, hogy “hallod Kessie nem hosszabbít, dumáljunk kicsit, hogy tudjál a helyén játszani”. Rotálja eleget a keretet Pioli, játszottak azon a poszton már páran, bőven képben van akkor is ha Kessie nem bevethető vagy éppen már nem lesz a csapatban. Ameddig meg fizetjük Kessie bérét addig játszon és tegyen meg mindent a csapatért mert mindenkire szükség van ebben a kiélezett hajrában!

 5. Ó, ha minden fütyülésből cikk születne.😄
  Pioli max. annyira érintett Kessie szerződésében, hogy csökkenti picit a jàtékperceit Tonali, Bennacer duóval szemben. A többi nem az Ő feladata. Ő A pályán történtekért felelős.

 6. A “nem foglalkoztatja” természetesen azt jelenti, hogy a döntéseit nem az határozza meg, hogy kivel mennyire haladnak a hosszabbítási tárgyalások. Ha így tenne, az egy igencsak amatőr hozzáállás lenne a részéről.

 7. Persze, hogy foglalkoztatja, de hivatalosan ez nem az ő asztala, a helyén kell kezelni a nyilatkozatot.
  Frodo Skywalkerrel maximálisan egyetértek.

 8. Szerintem sokkal több az igazságtartalma annak amit mond, mint amennyit a legtöbben jónak tartanak. Amikor egy játékos azon pörög – és lehet Kessié ezen már rég túl van így itt esetleg ez nem szempont, de ha még igen – akkor igen is számít, hogy hogy érzi itt magát. Ha hezitál, hogy 9 milla valahol vagy 7 itt…ha közben kifütyülik mikor játszik… vagy ha közben a jó mozdulatait továbbra is tapsolják… Ha jól érzi magát, akkor jobban hajlik egy kompromisszumra, mint ha már el van üldözve mielőtt dönt.
  Természetesen az is igaz, hogy nem az alapján kell döntenie egy edzőnek, ki marad, hanem hogy kitől várhat jó teljesítményt, amikor a pályára küldendők közül választ…
  Szerintem semmi extrémet nem mondott. Amit most szeretnénk, az nem tőle függ. Illetve tőle is, de hogy ő maradásra bírja, ahhoz a padoztatom indokolatlanul hozzáállás még inkább nem illik, mint a szurkolói kifütyülés. Ennyit lehet tenni. Aztán persze, így is “leköpheti” a mezt. Na akkor lehet valóban útálni….Addig a projektet kellene segíteni, még ha nagyon nehéz is, szerintem.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet