Pioli nyilatkozata a Lazio elleni siker után

0

Stefano Pioli, a Milan vezetőedzője a Lazio elleni győzelem után elmondta, hogy a játékosok nagyon élvezik a játékot és nagyszerű a csapatszellem, ami elengedhetetlen a jó teljesítményhez. Az olasz trénert örömmel tölti el, hogy a szurkolók boldogok és büszkék a csapatra.

“Úgy gondolom, hogy a csapat újra megmutatta az érettségét. Két lehetséges kimenetel volt: az összes pozitivitás, lelkesedés elvonja a figyelmünket és a koncentrációnkat vagy feltüzel minket és energiát ad. A játékosok nagyon jól tették, hogy energiát merítettek a pozitív környezetből és a közönség támogatásából, akik igazi szenvedéllyel ösztönöztek minket és még több erőt adtak. Minél többet játszunk együtt, annál jobban tükröződik a karakterünk, a csapatszellemünk és a játékstílusunk. Mindenki számára látható, hogy a srácok nagyon jól teljesítenek és élvezik a játékot. Ez a legfontosabb dolog. Nyilvánvalóan eddig nagyon jól alakul ez a hét számunkra, de még van egy nagyon fontos meccsünk a hétvégén, így koncentráltnak kell maradnunk, mert nehéz összecsapás lesz.” – mondta Pioli.

“Az elmúlt két mérkőzésen sok energiát kiadtunk magunkból. Nagyszerű felkészülni és részt venni a derbiken, a motiváció már önmagában adott. Tudjuk, hogy ez a két derbi fog dönteni arról, hogy ki jut be az Olasz kupa fináléjába, tehát nagyon fontos meccsek lesznek. Célunk, hogy minden mérkőzés minden egyes percében a maximumot nyújtsuk és minden labdáért harcoljunk.”“Fantasztikus érzés ilyen boldognak és büszkének látni a szurkolóinkat. Mindenkinek jár az elismerés, mert amikor jól mennek a dolgok, akkor az azt jelenti, hogy az egész klub nagyon jól dolgozik és mindenki odateszi magát. A pozitív és lelkes atmoszféra magabiztosságot és támogatást ad nekünk a nehéz pillanatokban és ez nagyon fontos. Tudjuk, hogy még hosszú út van előttünk és az elődöntő hatalmas összecsapás lesz. Jelenleg ugyanannyi ponttal állunk a tabellán, mint a tavalyi évben és jobban akarunk teljesíteni, de csak arra kell koncentrálnunk, hogy továbbra is haladjunk és nyomjunk. Fejeket lehajtani és ugyanilyen hozzáállással, elszántsággal és kvalitással játszani!”

“A cserepadon lévő játékosaink is nagyszerűek és jogosan hiszik azt, hogy nekik is ott kellene lenniük a kezdőcsapatban, mert minden egyes edzésen mindent beleadnak, amikor készülünk egy-egy mérkőzésre. Ugyanakkor a csapat érdekeit kell előnyben részesítenünk az egyéniekkel szemben. Mindenki készen áll a legjobb formáját nyújtani, amikor megkapják a lehetőséget és ez a legfontosabb. Aztán ha valaki emiatt kevésbé kedvel, én el tudom fogadni, mindaddig, míg megvan bennük a vágy, hogy segítsék a csapatot.”

“Taktika? Számos különböző csapat ellen játszottunk. Voltak, akik visszaálltak és olyanok is, akik letámadtak és presszingeltek. Játszottunk tömött, szoros és nyitott védelemmel szemben is. Egy jó csapat képes megtalálni az üres területeket bármilyen ellenfél ellen. Ilyennek kell lennünk és jól olvasni a játékot. Technikai és taktikai szempontból is fejlődünk, de még sok dologban javulhatunk.”

“Giroud? Kezdetben számos problémája volt: hát-, boka- és egyéb sérülések, de mostanra fizikálisan és mentálisan is jobban van. Ő egy erős középcsatár, de úgy gondolom, hogy az egész csapat munkája fontos volt. Veszélyesek voltunk és így kell folytatnunk. Ibrahimovic? A sok szenvedés mellett tudja, hogy a szezon fontos pillanatában vagyunk és szeretne segíteni a csapattársainak. Ezt teszi a hozzáállásával és a karizmájával. Remélem, hogy mihamarabb visszatér, mert szükségünk van a kvalitására és a góljaira.”

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet