A Barcelona kiszáll a versenyből Kessiéért

11

Úgy tűnik, hogy az FC Barcelona vezetősége túl magasnak tartja Franck Kessié követeléseit, ezáltal a spanyolok kihátrálhatnak az esetleges átigazolás megkötéséből.

Kessié bizonytalan jövője már hosszú hónapok óta téma és a Milan hosszabbítási ajánlatainak visszautasítása alapján erősen borítékolható, hogy július 1-től szabadon igazolható lesz. Eddig a legfőbb kérője a Barca volt, azonban végül meghiúsulhat az üzlet.

A Sport című spanyol lap információi szerint úgy látszik, hogy a Barcelona kiszáll a Kessié megszerzéséért folyó versenyből, méghozzá pénzügyi okok miatt.

A spanyol alakulat nagyon nehéz anyagi helyzetben van és óvatosnak kell lennie a fizetési kerettel, hogy ne lépjék túl a megszabott limitet. A forrás szerint a Barcelona vezérkara túl magasnak ítélte meg Kessié bérigényét, ezért elég valószínűtlennek tűnik, hogy közös nevezőre jutnak az ajánlat és a bérigény között és sikerül nyélbe ütni a transzfert.Az elefántcsontparti válogatott középpályásnak a Milan szezononként 6,5 millió eurós bért ajánlott, ami az aktuális fizetésénél 4 millióval magasabb, azonban a játékos nemet mondott és legalább 8-9 milliót akar kiharcolni. A Sport hozzátette, hogy Kessié már visszautasított egy olyan ajánlatot a Barcától, ami évi 5 millió eurós fizetést garantált volna számára.

Kessiét korábban a PSG mellett Premier League-es klubokkal is szóba hozták.

11 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Ja, és a fizetésemelés ha összhangban van a teljesítménnyel akkor ajánlanak neki 1.5 millat,ami Tonalit fizetéséhez képest még mindig túl sok volna.

 2. Én már úgy vagyok vele, ha választani kellene Kessie és Tonali között, ki legyen a pályán, az olasz nekem nélkülönözhetetlenebb. Kessie viszont nekem nem nyújtja azt a teljesítményt amit tavaly, ergo amire kérné a hatalmas fizu emelését.

 3. Akkor járunk a legrosszabbul ha elfogadja a 6,5 milliót és itt marad. Nekünk sem lenne szabad 5 milliónál többet adni.

 4. Persze aztán majd jönnek az Elliott szapulók mert nem adjuk meg a játékosoknak amit kérnek. De sokan megfeledkeznek hogy ez nem egy FIFA játék ahol csak játszanak a pénzel. Ez egy valós élet ahol a klubnak fent kell tartania magát és némi hasznot is produkálnak és nem rögtön egy BL bejutás után rögtön olyan fizetéseket kérni mintha a PSG-be lennének. Sokan nem veszik észre hogy honnan és hová jutott a Milan az Elliott és Maldiniék munkájával, hogy mien szinten van jelenleg a Seria A, mien márka neve van a Seria A-nak és Milan-nak, hogy a Covidnak köszönhetően rengeteg bevételtől el úszott a csapat, tehát nem lehet mindenkinek megfelelni a fizetés emelés terén. Sok függ a játékostól és az ügynököktől, lásd például Calabriat, Tonalit, Kjaert hogy mennyi elég nekik és lásd Romagnolit, Donnarumat, Kessiet ha telhetetlenek ők és az ügynökei is.
  És mindezt figyelembe véve szerintem Maldiniék remek munkát végeznek.

  • Nem tudom, mi alapján gondolod azt, amit az első mondatodban leírtál… Ha van ezen az oldalon olyan kérdés, amivel kapcsolatban a szurkolók igen nagy többsége egyetért, az az, hogy az irreális követelésekkel előálló játékosokat vissza kell utasítania a klubnak. Nem tudom, van-e itt olyan, aki Kessie igényeit elfogadhatónak tartja, szerintem sokan még a Milan által kínált fizetést is sokallják.

   Több olyan dolgot írtál, ami magától értetődő; bár nem értem, hogy Romagnoli igényeit hogy lehet egy lapon említeni Kessiéivel és Donnarummáéival. Amit Romagnoli kér, az a jelenlegi bére. A Milan ezen spórolna kb. 700-800 ezer eurót. Ez nem a játékos túlzott igénye, inkább a Milan kisstílűsége. Nem ezen kellene “spórolni”, főleg akkor, ha ennek az összegnek akár a hússzorosa is lehet a klub teljes vesztesége (Romagnoli ingyen távozása, egy középhátvéd transzferdíjért szerződtetése és fizetése).

   • Az első mondatomnál nemcsak konkrétan Kessiere gondoltam, hanem összevetve mindenkit…. hogy nem mindig lehet mindenkinek mindent megadni, és vannak itt egyesek akik szeretettel szidják a vezetőséget mert nem adjuk meg ennek, nem adjuk meg amannak azt amit kérnek, És volt akit olyanok is akik szidták a vezetőséget mert nem adtak meg Donnarumanak azt amit kért, mert meg kellett neki adni és utána eladni hogy pénz legyen belőle….
    És ha Romagnoli annyit kér mint amennyi a jelenlegi bére akkor igen azt még meg kellene adni, de többet már nem mert az sem korrekt hogy ha az első meg a második számú védőnk is kevesebbet keres mint jelenleg Romagnoli aki most a harmadik számú védő a csapatban. Azért figyelembe kell venni a formát is, meg egy bizonyos szintet amit tud hozni és ahhoz hozzá állítani a fizetést is….És azt sem szabad elfelejteni hogy ki az ügynöke, és mi minden van még a háttérben, mert nem nagyon tudom elképzelni az ügynökérül hogy csak annyit kér mint amennyi a jelenlegi bére…. És azt is szerintem figyelembe kell venni hogy lehet a vezetőség nincsen megelégedve avval a szint el amit Romagnoli tud hozni és adni a csapatnak ezért igazolják le Botmant is és lehet azt mondtak Romagnolinak hogy oké, maradhatsz de ennyit és ennyit vagyunk hajlandók fizetni egy harmadik vagy lehet nem sokára a negyedik számú belső védőnek….

 5. Menjen a PSG-be a pénzéhesek klubjába ahol magas a fizetés és nulla a teljesítmény nekünk olyanok kellenek mint pl Tonali

 6. Kessie az ügynökével együtt komolyan vehetetlen. A PSG-re nem vonatkozik semmilyen szabály, ezért abban még bízhatnak, hogy majd ott megtömheti a zsebét ez az idétlen bohóc. Az utóbbi meccseken nyújtott teljesítménye egyre pocsékabb, amivel önmagát járatja le még jobban. Lassan ott tartunk, hogy inkább csökkenteni kéne a fizetését. 😀

  • A PSG-re miért is ne vonatkozna semmilyen szabály? 😀 Pont azért nem tudtak msot igazolni, mert nem fértek volna bele az FFP-be…

   Hidd el, ő még mindig Európa egyik, ha nem a legkeresettebb középpályása, akármennyire utáljuk. Simán meg fogja kapni valahol a 8-10 milliót. Én személy szerint a United helyében venném meg, a nagycsapatok közül nekik van messze a legrosszabb vkp sora Freddel, Maticcal, McTominay-al… Serie A középcsapat szintűek kb. Nekik kéne legégetőbben egy ilyen áthatolhatatlan tank.

   • Maradjunk annyiban, hogy máshogy vonatkozik rájuk a szabály és ezt már láthattuk párszor. Több nagy csapatot fenyegettek már, de ezek általában találtak kiskapukat és egyedül a Milan-t büntették meg elég látványosan.

    Kessie meg a török haverjához hasonlóan, majd elmegy valahova aztán ott elkezd majd focizni. Viccesre vettem kicsit a hozzászólásomat, mert nevetséges a fazon a korábbi nyilatkozataival és igényeivel, miközben most a teljesítménye is csapni való, pedig arra korábban nem lehetett panasz.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet