Így értékelt Pioli az Inter elleni siker után

2

Stefano Pioli, a Milan vezetőedzője szerint a csapat csodálatos estén van túl és hatalmas elégedettséggel tölti el, hogy sikerült megnyerni a Derby della Madonninát. Az olasz szakember a lefújást követően beszélt a csapat játékáról, a mérkőzés alakulásáról, a felkészülésről és elárulta, hogy milyen fogadalmat tett a meccs előtt.

“Ez egy nagyon fontos győzelem számunkra és a szurkolóink számára, elnézve a jelenlegi időszakot és a tabella állását. Hatalmas elégedettség, hogy egy ilyen erős csapatot sikerült legyőznünk hátrányból fordítva. A végsőkig hittünk benne, bátor játékstílusban futballoztunk. Ugyan volt néhány hibánk, de bátrak voltunk és élvezetes meccs volt. Ugyanakkor elmondtam a csapatnak, hogy most ugyanannyi pontunk van, mint az előző idény ezen szakaszában és még hosszú út áll előttünk.” – mondta Pioli.

“Úgy gondolom, hogy az első félidőben jól helyezkedtünk, de technikai szempontból túl sok hibát vétettünk, ami miatt az Inter komoly problémákat okozott a kontrákkal. A szünet után jobban tudtuk birtokolni a labdát, míg az Inter játéka talán kicsit visszaesett. Átvettük az irányítást az ellenfél térfelén, ahol egyre többet játszottunk. Ezen a ponton több pontosságra és egy az egy elleni párharcra volt szükségünk, amit Messias és Diaz beállása meghozott. Tudtuk, hogy az ellenfél számítani fog a presszingünkre és ezért Dzeko visszalép a sorok között. Romagnoli számos alkalommal jól közbeavatkozott, hogy megtörje a vonalat.”“Fontos, hogy a játékosok továbbra is ilyen hajlandóságot tanúsítsanak és tiszteletet mutassanak a csapattársaik illetve a csapat felé. Nem a játékpercek száma, hanem a mutatott játék minősége számít. Proaktív és bátor csapat vagyunk, amely felülkerekedett az ellenfelén és a mérkőzés nehézségein. Ez a legfontosabb dolog. Ha mentálisan ennyire játékban vagyunk, ilyen vágyat és elszántságot mutatunk, akkor megvan a képességünk ahhoz, hogy jó eredményeket érjünk el. Ez egy csodálatos este volt, ami hihetetlen nagy elégedettséggel tölt el, de most már a szerdai Olasz kupa meccsre koncentrálunk. Egy újabb fontos mérkőzés következik, amin jól akarunk teljesíteni. Nagyszerű lenne a végéig menetelni a kupában és bejutni a döntőbe.”

“Nagyon jó érzés látni, hogy a felkészülésünk meghozza gyümölcsét. Döntő fontosságú, hogy egy edző valamilyen módon felkészült legyen. A csapat az egész mérkőzésen nagy odafigyeléssel és elszántsággal hajtotta végre a tervet, aztán a kvalitás lehetővé tette számunkra, hogy megnyerjük a meccset.”

Giroud vezető góljánál a cserék és a stáb tagjai is a pályára rohantak ünnepelni.

“Nevettem a futásomat látva, túl öreg vagyok már ehhez. De túlságosan boldog vagyok. Van egy olyan csapatom, amely soha nem adja fel és a játékosok át akarják lépni a korlátaikat. Ez egy olyan győzelem, aminek magabiztosságot kell adnia. Azt mondtam a srácoknak, hogy továbbra is hinniük kell magukban, mert csak azok számára vannak leküzdhetetlen akadályok, akik nem hisznek benne. Ezen az estén megvertük a Serie A legjobb csapatát, a címvédőt, a jelenlegi listavezetőt. Bizonyítottunk magunknak és nagy elégtétel ez a derbi győzelem.”

“Giroud és a többi játékos, Zlatan, Kjaer és Maignan szerződtetése emelte a csapat érettségének, tapasztalatának és tudásának szintjét. Ezek fontos leckék, amelyeket a fiatalabb játékosok nap mint nap megtanulnak. Akaraterő szempontjából soha nem adják fel és minden nap azon dolgoznak, hogy fejlődjenek.”

Az olasz tréner azt is elárulta, hogy a mérkőzés előtt milyen fogadalmat tett arra az esetre, ha a Milan megnyeri a derbit.

“Butaságnak hangzik, de megígértem magamnak, hogy ha megnyerjük a derbit, akkor egy hónapig nem szívom a szeretett toszkán szivaromat. Ez talán még jót is fog tenni.”

2 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Roppant szimpatikus, melós edző, aki alaposan kivívta a szurkolók szeretetét és tiszteletét.
    Nem csoda, hogy a Curva Sud még egy éneket is szentelt neki. PIOLI IS ON FIRE!

    Szépen lassan a bajnokság legjobb edzői közé nőtt, csak neki nincs olyan marketingje.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet