Rendkívüli sorozatnak vetett véget a Milan

5

Szombaton megszakadt az Inter rendkívüli veretlenségi szériája az olasz ligában.

Két hét szünet után folytatódott az olasz bajnokság és a 24. játéknap rögtön egy rangadóval indult: a Milan a városi rivális Inter ellen lépett pályára. A fordulót megelőzően a piros-feketék a Napolival azonos pontszámmal a második helyen álltak 49 ponttal, míg a fekete-kékek 53 ponttal az élről várták a derbit.

A mérkőzés favoritjának tartott Inter egygólos előnyről elveszítette a mérkőzést, amellyel megszakadt a 28 bajnoki mérkőzésen keresztül tartó veretlenségi sorozata a San Siróban. A Rossoneri három perc alatt fordította meg a derbit, köszönhetően Olivier Giroud duplájának.Ezzel a sikerrel Stefano Pioli együttese véget vetett az Inter 1 éven, 3 hónapon és 19 napon keresztül tartó hazai veretlenségi szériájának a San Siróban. Ez volt a leghosszabb folyamatban lévő sorozat a ligában. Ezt megelőzően a Nerazzurri 2020 októberében kapott ki hazai pályán a bajnokságban, akkor szintén a Milantól 1-2-re. Azon a mérkőzésen Zlatan Ibrahimovic duplája döntött.

Továbbá az Inter a szombati derbit megelőzően zsinórban 7 hazai bajnoki meccset nyert a San Siróban és a maximálisan megszerezhető 21 pontból 21-et gyűjtöttek be.

5 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Újra és újra ledöbben az ember az elmúlt 7-8 év után, hogy mire vagyunk képesek…. 20+-os veretlenségi sorozat kétszer is, hosszú győzelmi sorozatok, elképesztő módon hozzuk idén a 6 nagycsapat ellen a rangadókat is, és még az Intert is meg tudjuk verni. A legtöbb meccsen még a foci is jó. ÉS amikor nem, akkor is képesek vagyunk szenvedni, és eredményt elérni vele.
    Bravó Pioli, Maldiniék, és mindenki a csapatban…