Kérvényezik a Spezia elleni meccs újrajátszását

10

Egy olasz fogyasztóvédelmi szervezet állítása szerint a Milan-Spezia bajnokin történt játékvezetői hiba súlyosan megkárosította a klubot és az incidens ellentmond a Serie A szabályos lebonyolításának, ezért kérvényezik a mérkőzés újrajátszását.

Hatalmas port kavart az olasz és a nemzetközi sajtóban Marco Serra tevékenykedése, aki a 92. percben nagyot hibázott és 1-1-es állásnál érvényes góltól fosztotta meg a Milant a Spezia elleni hétfői mérkőzésen. A hírek szerint a 39 éves játékvezetőre hosszabb eltiltás vár és a másodosztályba száműzik. A Codacons elnevezésű olasz fogyasztóvédelmi szervezet bejelentette, hogy kérvényt nyújt be az Olasz Labdarúgó Szövetség felé a Milan-Spezia bajnoki újrajátszására vonatkozóan.

“Nagyon súlyos játékvezetői hiba történt a Milan-Spezia meccsen. Kétségtelenül egy olyan incidensről van szó, amely károsította a csapatot, a szurkolókat, a fogadókat és szembemegy a bajnokság szabályos lebonyolításának elvével.” – olvasható a Codacons hivatalos közleményében.Marco Donzelli, a Codacons elnöke: “Hivatalosan is kérvényezni fogjuk az Olasz Labdarúgó Szövetségnél, hogy játsszák le újra a mérkőzést annak érdekében, hogy megvédjük a sportverseny szabályos lebonyolítását. A szurkolóknak joguk van ahhoz, hogy hibától mentes sporteseményen vegyenek részt.”

Valóban van-e lehetőség az újrajátszásra? Nos, a szabályok szerint ez abban az esetben történhet meg, amennyiben a játékvezető ténylegesen elismeri, hogy műhiba történt. Ám a valóságban erősen bizonytalan, hogy mi minősül ilyen hibának és mi nem.

A La Gazzetta dello Sport szerint egyáltalán nincs esély arra, hogy újrajátsszák a meccset és nem lehet érvénytelenített gólra hivatkozni, mivel a játékvezetői sípszó Junior Messias gólt eredményező lövésének pillanatában szólt, tehát még azelőtt, hogy a labda áthaladt volna a gólvonalon. Ilyen esetben a sípszó után történt eseményeket úgy veszik, mintha meg sem történtek volna. A lap szerint Serra nem vétett műhibát, “csupán” rosszul értelmezte a kialakult játékhelyzetet és előnyszabály megítélése helyett megállította a játékot.

10 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Mély fájdalommal a hangomban mondom, hogy én értem a fogyasztóvédelmi szervezet érveit, de majdnem akkora blődli ezekre hivatkozással újrajátszást követelni, mint amekkora a bíró volt a meccsen.
  Reflexből fújt a bíró igen és nem várta meg mi lesz a helyzetből. A szabályok tudomásom szerint ezt megengedik, más kérdés, hogy a csapat és a szurkolók, meg a fociszeretők igazságérzetét ez sérti. Ami szabályos, az nem mindig igazságos döntés.
  De javítsatok ki, ha tévedek.

  • Abból a bizonyos szituból a Milan gólt szerzett, csak érvénytelen lett.
   Amennyiben mondjuk továbbengedi a játékot a bíró, de Messias kirúgja a stadionból a labdát, ÉS utána a szabadrúgást nem adja meg, nyilván az sem tetszett volna sokaknak.
   Azt kellene legalább elvi szinten rögzíteni, hogy mondjuk a támadó csapat ellen a támadó harmadban elkövetett szabálytalanságokat csak azt követően fújják le, ha a labdavesztés megtörtént.

 2. ha most engednének kb. minden meccset újra kéne játszani a világon mert majd mindenki a Milanra mutogat hogy bezzeg Nekik lehetett 😀

 3. Ez a fogyasztóvédelmi szervezet által bedobott ötlet rosszabb, mint a Milan helyzetkihasználása volt a meccsen.

  Ezzel a bíróval az a baj, hogy nyilván szépen megtanulta a szabálykönyvet, csak éppen a gyakorlatban nem tudja alkalmazni a leírtakat. A kellemetlen az, hogy ez a szerencsétlen teljesen mindegy, hol vezet meccset, ott is ugyanez lesz a gond: kulcsszituációkban gyorsan kellene jó döntéseket hoznia…

  • Szerintem ez már túl van lihegve. Fájó vereség nagyon, de ki az aki nem hibázik munka közben? Nincs olyan. Megkapja a büntetést érte. A csapatnak meg nem a 90. percen túl kellene erőlködnie egy kiesőjelölt ellen, ha bajnok akar lenni.

   • Itt az igazság! Egy bajnoki címet óhajtó csapat nem védekezhet így. Kalulu lehet fiatal, vannak szép dolgai, de benne van a hibapont. Űgyanígy Gabbiaban is.

 4. Nagy bajban leszünk, ha véletlenül lesz valami ebből az újrajátszásból (amit amúgy kizártnak tartok).

  Egyrészt közröhej tárgya lesz velünk együtt az egész Serie A. Másrészt ha eddig volt véletlenül olyan bíró, aki nem utazott ránk, akkor onnantól ő is be fogja pótolni a lemaradását…

  Jó lesz ez nekünk? Már így is a begyükben vagyunk. 😝

 5. Ha elég tökös a játékvezetői kar meg a szövetség (sajnos nem az..), akkor nem csak szóban kérnek bocsánatot, hanem lenne újrajátszás is. Úgy talán a többi bíró is komolyabban venné a meccseket, a Milan ellen meg különösen.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet