2022. szeptember 29., csütörtök

“Nem érdemeltünk vereséget” – Pioli

-

A Milan nagy meglepetésre hazai pályán kikapott a Speziától a 22. fordulóban. Stefano Pioli csalódottan nyilatkozott a vereség után és elmondása szerint a csapat nagy lehetőséget szalasztott el. Az olasz tréner kitért a 95. percben kapott gólra, a játékvezető súlyos hibájára és arra is, hogy nem tartja megérdemeltnek a vereséget.

“Egy ilyen vereség arra kell sarkalljon bennünket, hogy határozottan reagáljunk és túllendüljünk ezen a nehéz estén, amelyen hatalmas árat fizettünk a hibáinkért. Ilyen sok helyzetből mindössze egy gólt szereztünk és ez nagyon kevés, miközben két gólt kaptunk, pedig alig engedtünk lehetőséget az ellenfélnek. Mindezen felül vannak más felelősségek, amik nem a miénk. Nagy szégyen, de erőt kell merítenünk és a következő meccseken reagálni.” – mondta Pioli.

“A játékvezető is ember. Hibázott, de azonnal felismerte és bocsánatot kért. Sajnos így alakultak a dolgok. Úgy gondolom, hogy a mérkőzést eldöntő incidens során elveszítettük a tisztánlátásunkat, mert ezután szétesett a helyezkedésünk is. Azon voltunk, hogy megnyerjük a mérkőzést, de az az esemény teljesen összezavart minket. Úgy vélem, hogy abban a pillanatban bárki számára nehéz lett volna higgadtnak maradni. Hibát követtünk el, hogy csak két védő maradt hátul. Az incidens szétzúzta mindenkinek a koncentrációját.”

“Nem elegendő, hogy ilyen sok kialakított helyzetből mindössze egy gólt lőttünk. Ezt bánjuk a legjobban, eltekintve a többi dologtól.”

“Megpróbáltam megnyugtatni a játékosokat, de nem sikerült, nem tudtam. Tisztában voltunk azzal, hogy a kárunkra hibáztak. Nyilvánvalóan a kapott gól a mi felelősségünk. Az első félidőben több góllal kellett volna vezetnünk, megvoltak a lehetőségeink a meccs megnyerésére, de végül veszítettünk. Ez egy szörnyű este volt. Elszalasztottunk egy lehetőséget és nem tudtunk olyan győzelmet szerezni, amilyet akartunk. Mindenkinek lehet rossz napja. A következő mérkőzésre kell fókuszálni.”

“Reagálnunk kell egy ilyen negatív mérkőzés után – ami az eredményt és a kialakulásának módját illeti. Nem érdemeltünk vereséget ezen a meccsen.”

Forrás:acmilan.com

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

3 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Le a kalappal az edző előtt, ilyen higgadt nyilatkozat egy ilyen mérkőzés után megsüvegelendő. De nem vagyok benne biztos, hogy ez a jó taktika, ha hagyjuk hogy packázzanak velünk, akkor packázni is fognak. Valahogy ebben a szezonban folyamatosan ordítóan súlyos hibákat vétenek a bírók ellenünk, ezt nem kéne ennyiben hagyni. Persze a bíró is hibázhat, de már rég emberelőnyben kellett volna lennünk a meccs utolsó harmadára, amiben viszont igaza van, hogy addigra már el is kellett volna döntenünk a meccset, szóval valahol megérdemeltük. Bosszantó egy meccs volt!!!

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS