Pioli: “A lehető legjobb formánkat kell hozni”

0

Hétközi mérkőzés vár a Milanra, ugyanis az Olasz kupa nyolcaddöntőjében a Genoa lesz az ellenfél a San Siróban. Stefano Pioli az összecsapást megelőzően nyilatkozott és kiemelte, hogy milyen fontos ez a sorozat.

“Ebben az évben eddig két mérkőzést játszottunk és megérdemelten meg is nyertük mindkettőt. Jól játszottunk, jobbak voltunk az ellenfeleinknél és ez egy jó kezdet, azonban tudjuk, hogy a januári hónap nagyon megterhelő lesz, kezdve ezzel az Olasz kupa meccsel, amire különösen oda kell figyelnünk. Épp úgy, mint a következő két bajnoki mérkőzésünkre a Spezia és a Juventus ellen. Nagyszerű jel, hogy jól kezdtük a hónapot, de következetesen kell játszanunk.” – nyilatkozta Pioli.

“A játékosok tisztában vannak a képességeikkel és a kvalitásaikkal. Egy tekintélyes klubért játszunk, ahol nagyok az elvárások, de mi akartuk ezeket. Szükségünk van ezekre az elvárásokra, hogy tovább fejlődhessünk és ez kell a következő lépcsőfokhoz. Egy győztes csapattá kell válnunk. Örülünk ennek a nyomásnak és úgy gondolom, hogy ez egy kiváltság. Ne felejtsük el, hogy Theóval és Leaóval a bal szárnyunk mindig nagyon erős volt és Rebic is egy nagyon meghatározó játékos.”“Szerencsére az elmúlt pár napban nem volt semmilyen incidensünk, nem voltak pozitív tesztek, tünetek vagy különösebb problémák. A játékosok otthon sem hagyták abba a munkát, tehát úgy vélem, hogy a felépülésük most sokkal egyszerűbb lesz, mint más helyzetekben.”

“Egyértelmű, hogy a szurkolóinkkal erősebbek vagyunk, több az energia és nagyobb az intenzitás a meccseken. A szurkolókkal teli stadion ösztönző és motiváló számunkra. Szomorú, hogy csak 5 ezer néző lehet a következő bajnoki mérkőzéseken, de a szenvedélyükkel és a támogatásukkal ennyien is a segítségünkre lehetnek.”

“Meg kell próbálnunk a lehető legjobb formánkat hozni és megnyerni ezt a mérkőzést. Ez egy lehetőség, hogy megmutassuk a képességeinket és a pozitív formánkat. Ez a meccs egy teljesen különböző kihívás lesz, mint a korábbiak, hiszen a Genoa egy tömör játékrendszerben játszik és nagyon agresszívak. Mindig készen állnak az ellentámadásra. Nagyon élesnek és technikailag precíznek kell lennünk.”

“Erre a kialakult helyzetre mindenkinek egy lehetőségként kell tekintenie. Egyes játékosoknak több játéklehetőségük van, míg vannak, akik kevesebbet játszanak, de a csapatmunka és a mérkőzésekhez való hozzáállás az, ami igazán számít. Egyértelmű elképzelések kellenek és az egész mérkőzés alatt következetesen kell játszanunk.”

“A legutóbbi mérkőzésen Genovában fantasztikus volt találkozni Shevchenkóval, Tassottival és látni azt, amilyen lelkesedéssel köszöntötték őket a szurkolóink. Mindketten részei a Milan történelmének, majd új karrierbe kezdtek és itt is megmutatják a képességeiket. Mindketten példaképek és kiváló játékosok voltak. A legjobbakat kívánom nekik az edzői pályafutásukhoz.”

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet