2022. szeptember 27., kedd

Sacchi éles kritikával illette a Milant

-

Arrigo Sacchi, a Milan korábbi sikeredzője szerint mostanra teljesen szétesett a csapat, amely eddig megállíthatatlan gépezet volt a játékosok közötti egységnek illetve Stefano Pioli elképzeléseinek köszönhetően. A Rossoneri a fantasztikus szezonrajt után a legutóbbi 7 bajnoki meccsén a megszerezhető 21 pontból mindössze 8-at gyűjtött be 2 győzelem, 2 döntetlen és 3 vereség formájában.

“Mi történt a Milannal? Hol van az a csapat, amely a közelmúltig mindenkit meglepett? Ugyan nem a Milan volt a legerősebb, hanem sokkal inkább az a csapat volt, amely a legjobban játszott. Piolinak köszönhetően nőtt az egyéni játékosok kvalitása. Úgy tűnt, mintha az új játékosok mindig is együtt játszottak volna és mindenki nagyon könnyen beilleszkedett. Lélekben, elképzelésben és játékban egy igazi csapatot alkottak. A játékosok újjászülettek és az alig ismert újoncok remekül passzoltak a csapatba. Az előző szezonban elért második hely és az idei szezon lehengerlő kezdete izgalommal töltötte el a Rossoneri szurkolókat.” – mondta Sacchi.

“Ha egy-egy játékos megsérült, nem volt probléma, mert a Milan az egyénektől függetlenül egy megállíthatatlan gépezet volt. Pioli felépítette a csapatot és karmesterként irányította.”

“A Milannak az utóbbi időben és az előző szezonban is sok sérültje volt, de ez mégsem okozott gondot. A Milan sikere az edző elképzelésének és a csapat szervezettségének volt köszönhető, ami lehetővé tette, hogy tizenegy aktív játékos legyen a pályán. Sajnos mostanában ez nem mindig van így: a Rossoneri küszködik, hogy igazi csapat legyen. A játékosok egyénileg mozognak, gyakran túl messze helyezkednek egymástól, ezzel rontják az együttműködést, a kommunikációt és a szinergiát.”

“Új játékos vásárlásával nem oldódik meg a Milan problémája. Egy tanács: ezt a helyzetet nem lehet úgy megoldani, hogy minden problémára egyszerre próbálunk megoldást találni. Mindig a legsúlyosabb problémából kell kiindulni és ez a Milannál az, hogy szétesett a csapat.”

“Csapatnak lenni nem követelmény, de megéri, mert soha egyetlen egyéni játékos sem ér fel egy csoport együttes erejével. A labdarúgásban a csapatnak egy olyan hadseregnek kell lennie, amely egységesen mozog előre-hátra és mindenki 25-30 méteren belül tartózkodik. Ha nincs összefogás, akkor lehetetlen győzni. Önbizalomra, önbecsülésre van szükség és kulcsfontosságú, hogy ne essünk a siker csapdájába, nem szabad elbízni magunkat.”

Forrás:milannews.it

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

13 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Pedig szerintem rávilágított az egyik fő problémára,(szétesett a csapatjáték)az nem megy hosszútávon hogy erőn felül teljesítenek a játékosok…jött a rengeteg sérülés ebből következik hogy törvényszerű a visszaesés.És akkor a sok sok hiányosságot még nem is említettük mellé.

  2. Arról a plusz terhelésről elfelejtkezett amit a BL jelentett. Mind fizikálisan, mind mentálisan. Szerintem nem olvasta Tonali nyilatkozatát a Seriea és a BL közti különbségről. Ha most egy EL-ben játszunk, Pioli nyugodtan pihenhetett volna. Kevesebb sérülés is jött volna össze valószínűleg.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS