2022. november 29., kedd

Pioli szerint a Milan nem érdemelt vereséget

-

Stefano Pioli a Napoli elleni vereség után beszélt a kapott gólról, az érvénytelenített találatról, a csapat játékáról és megjegyezte, hogy nincs szó fáradtságról.

“Egy buta gólt kaptunk. Hiába helyezkedtünk jól, a Napolinak mégis sikerült betalálnia. Ezt követően nehezebbé vált a mérkőzés, de elegendő időnk volt. A kapott gól, valamint a védekezésben tapasztalt figyelemhiány és koncentrációs probléma okozott gondot. Ezt leszámítva úgy gondolom, hogy a csapat teljesítménye pozitív volt. mert kellően energikusok, agresszívak, lendületesek és elszántak voltunk, továbbá meccsben maradtunk egy trükkös ellenféllel szemben. Jó teljesítményünk volt és szégyen, hogy kikaptunk a meccsen. Úgy vélem, hogy nem érdemeltünk vereséget.” – mondta Pioli.

A Milan vezetőedzőjét Franck Kessié les miatt érvénytelenített góljáról is kérdezték és a tőle megszokott módon higgadtan, tiszteletteljesen próbált véleményt alkotni az esetről.

“Nem szeretném kommentálni a játékvezető döntését annak ellenére, hogy ebben a tekintetben több edző kollégám másképpen szokott cselekedni. Én csak annyit szeretnék elmondani, hogy egy földön fekvő játékos, akinek szét vannak tárva a lábai és egyáltalán nem tesz semmiféle mozdulatot azért, hogy hozzáérjen a labdához, nem okozhat problémát egy védőnek a labda megjátszásában.”

“Ahogy mondtam, csak a csapat fejlődésére kell összpontosítanom. Voltak pozitívumok ezen a mérkőzésen. Most a szerdai összecsapásra koncentrálunk és arra törekszünk, hogy javítsunk a tabellán elfoglalt helyezésünkön a szezon feléhez érkezve.”

“A Napoli jól védekezett, fizikálisan erős volt a védelme illetve a középpályája is, de valami hiányzott a támadójátékunkból. Sokkal többet kell kihoznunk a félhelyzetekből és a pontrúgásokból, mert ezek meccseket dönthetnek el, ahogy történt most is. Fájó ez a vereség és nagyon nyerni akartunk, de számos pozitívumot láttam. Azt gondolom, hogy az utóbbi időben ez volt az egyik legjobb teljesítményünk,”

“Nem kellenek kifogások, sok kemény munkára és koncentrációra van szükség. Biztos vagyok abban, hogy a csapat jól akar teljesíteni és képes is rá.”

“Nem vagyunk fáradtak és ez ezen a mérkőzésen is bebizonyosodott. Természetesen a játékunk minősége szempontjából tudunk jobban teljesíteni. Könnyű lenne arra fogni, hogy kimerültünk és fáradtak vagyunk, de ez nem igaz. Támadásban sokkal több egy az egy elleni párharcot kell felvállalnunk. Messias volt az egyetlen, aki ezekkel próbálkozott és a mezőny többi részében hiányzott.”

Forrás:acmilan.com

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

7 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Hát nekem azért picit más elképzelésem van arról, hogy milyen az amikor jól teljesítünk, elég érdekes ez a nyilatkozat.
    Voltak pozitív jelek valóban, pl Tomori és Romagnoli kifejezetten jó meccset hoztak le ketten, igaz nem is dolgozta meg őket a Napoli nagyon.
    Ezen kívül viszont a tegnapi produkció, ahogy az előző heti Udinesei is, erősen hajaz a nulla felé. Lehet el kéne gondolkodni azon, ha Krunicot kell kezdenem balszélsőként, akkor nem ártana egy B opció is, mert a sokadik meccsen sül ez he. Azon kivül egy kidolgozott normális támadásunk nem volt. Lehet ez szépíteni, csak ez a tegnapi nagyon messze volt bármitől ami elfogadható.

    • Szerintem Pioli arra gondolt, hogy a Napolinak egy helyzete sem igazán volt a meccsen. Egészen jól együtt mozgott a csapat, sok labdát szereztünk de sajnos ez csak védekezésben működött, az előre játékban nem. Lehet azt mondani, hogy ki kell találni valami “b” tervet csak nem igazán lehet! Esélytelen Pioli taktikát vagy formációt váltani mert nincs játékosa rá! Ezen a meccsen be tudta hozni támadásban Giroud-t és Alexist. A belga hozza a tőle várható, sokat futó játékát de a mentőöv nem ő ilyen helyzetben. Giroud pedig pont ugyan azt tudja mint Ibra. Válthat formációt pl 3 védőre de pont ugyan az lenne minden mint volt, hiszen a 2 bója centerre megvan kötve a keze. Ameddig Leao és Rebic nem lesznek addig nem fog tudni váltani sajnos. Ha Ibra helyett tudja hozni Giroud-t és mellé egy más típusú, mozgékonyabb támadót akkor változhatna a helyzet, de így a Napoli tudta, hogy csak be kell tömörülni középre. Ibra és Giroud alkalmatlan arra, hogy kimozogjon a szélére, Alexis vagy Krunic egy-egyben pedig nem képes csodára. Mindegy milyen formációban állnál fel mert a végeredmény ugyan ez lenne.

  2. Valóban valamivel jobb produkciót tett le az asztalra Tomori, Romagnoli és Florenzi az elmúlt kb. 6 meccshez képest. Florenzi most nyújtott először elfogadható teljesítményt. Többet mozgott a kp sor és az első hármas is, de inkább volt ez brusztolás, mint proaktív és kreatívan gyors játék.
    Sacchi szavai martak belém: ez a Milan most nem csapat!

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS