2022. szeptember 29., csütörtök

Rebic ebben az évben már nem játszhat?

-

Rossz hírek érkeztek Ante Rebic és Davide Calabria állapotáról.

Mint arról beszámoltunk, Mike Maignan, Fikayo Tomori és Rafael Leao személyében három meghatározó játékosára is számíthat Stefano Pioli vasárnap a Sassuolo ellen, azonban Olivier Giroud mellett Ante Rebic és Davide Calabria sem bevethető.

Rebic a Fiorentina elleni mérkőzést megelőző edzésen sérülést szedett össze és combizom húzódással bajlódik a jobb lábában. A Corriere della Sera értesülései szerint a horvát támadóra akár egy hónapos kihagyás is várhat, így könnyen lehet, hogy a 2021-es esztendőben már nem léphet pályára. A csapat az év utolsó meccsén december 22-én az Empolival játszik.

Rebic kiesése rendkívül nagy problémát jelent, ugyanis a támadó-szekció bal oldalán illetve csatárposzton is megfelelő alternatívaként szolgált Pioli számára a szezon első hónapjaiban. Így a támadósor bal szélén Rafael Leaónak nincs konkrét cseréje, ezért ha Pioli pihentetni akarja a soron következő megterhelő meccssorozat alatt, akkor kényszerből Brahim Diaznak vagy Rade Krunicnak kell ott játszania.

Calabria két héttel ezelőtt vádlisérülést szenvedett az olasz válogatottban és a MilanNews szerint előreláthatóan decemberben térhet vissza. Az olasz jobbhátvéd felépülési ideje 2-3 hétre becsülhető. A saját nevelésű védő távollétében Pierre Kalulu és Alessandro Florenzi fog versenyezni a kezdőbe kerülésért jobbhátvéd poszton.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS