2022. november 29., kedd

Di Marzio beszélt a Milan meghiúsult nyári üzleteiről

-

Eddig nem ismert részletek derültek ki a Milan nyári mercatójáról Gianluca Di Marzio újonnan megjelent könyvében. Erről a Sky Sport Italia újságírója és transzferguruja beszélt a MilanNews-nak.

Di Marzio arról számolt be, hogy a Milan a nyáron megkísérelte Marco Asensio megszerzését, azonban a Real Madrid nem volt nyitott arra, hogy megváljon tőle. Végül a spanyol klub a mercato utolsó napjaiban hajlandóságot mutatott az üzletre, mivel Kylan Mbappé leigazolásán dolgoztak. Ennek ellenére a 25 éves spanyol támadó úgy döntött, hogy marad Madridban és harcol a kezdőcsapatba kerülésért.

Asensio mellett Aleksey Miranchuknak, az Atalanta orosz támadó-középpályásának is felmerült a neve a Milannál, azonban a bergamóiak által kért összeg túl magas volt.

Az olasz újságíró a könyvében megosztotta, hogy a Juventus áprilisban felajánlott egy Gianluigi Donnarumma – Wojciech Szczesny játékoscserét a Milan vezetőségének. Ennek megfelelően Donnarummának a játékoscsere előtt hosszabbítania kellett volna. Abban a pillanatban a Juve nem szándékozott ingyen elhappolni a lejáró szerződésű kapust. A Milan visszautasította a Juve javaslatát, mivel a vezetőség nem volt meggyőződve az üzletről. Paolo Maldiniék akkoriban reménykedtek abban, hogy Gigio meghosszabbítja a szerződését, de felkészültek arra az esetre is, ha távozik és kiválasztották az új kapust. A vezetőség a bergamói mérkőzés előtt elégelte meg a huzavonát és nem várhatott tovább, mert Mike Maignanért bejelentkezett a Roma.

Di Marzio kitért a nyári mercato utolsó igazolására, Junior Messiasra is. Az utolsó napon nem egy hirtelen jött ötlet volt a szerződtetése, ugyanis a klub előtte megtervezte a stratégiát. Több találkozó is volt a Crotone vezetőivel és az edzővel. Maldiniéknak meg kellett győzni a tulajdonost is, mivel az Elliott általában jobban preferálja a fiatal játékosokat. Maldini először évekkel ezelőtt egy Pro Sesto-Chieri alsó osztályú mérkőzésen látta Messiast játszani, mivel előtte néhány nappal írt alá a fia, Christian a Pro Sestóhoz és megnézte a mérkőzését, amelyen a brazil támadó az ellenfél színeiben játszott.

Forrás:milannews.it

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

7 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Ha már ez a Messias-transzfer ilyen kiválóan sikerült, jobb lett volna, ha az derül ki, hogy tényleg az utolsó pillanatokban csapta össze a Milan az “üzletet”. Így viszont, hogy kiderült, hogy meg volt tervezve ez a borzalom, csak még rosszabb az egész…

  Persze kérdés az is, hogy ha valóban tervezett igazolás volt, akkor miért kellett az utolsó napra hagyni… Mi lett volna, ha lecsap rá valaki? 🙂

   • Én is fogtam a fejemet… Nála valószínűleg az lehetett, hogy rágörcsölt arra, hogy kölcsönben van, tudta, hogy a szerződése összköltsége mennyi lehet, és hogy nagyon jól kell játszania ahhoz, hogy a kedvenc csapatában maradhasson, ráadásul azt is tudta, hogy a Milan nincs eleresztve… Amikor biztossá vált, hogy marad, megnyugodott, és utána kezdett jó teljesítményt nyújtani. Ettől függetlenül tény, hogy a tavalyi idénye egy merő kataszttófa volt. A mostani sokkal jobb, bár mintha az idény elejéhez képest kissé visszaesett volna a teljesítménye.

    Messias esetében viszont konkrétan semmi sem derült ki eddig. Ráadásul, míg Tonali esetében egy fiatal játékosról beszélünk, addig Messiastól csodát már nem nagyon lehet várni [ 🙂 ] Ahhoz, hogy kiszorítsa a belgát a jobb oldalról, ahhoz legalább olyan erőnléttel kellene bírnia, Ez meg nincs meg nála. A belgának sem megfelelő technikai képzettsége, sem esze nincs a futballhoz, de rengeteget fut, és általában ez tartja bent a csapatban. Messiast meg ez tarthatja kint a csapatból. Messias egy tipikus csereember lehet, akit az utolsó 20-25 percre lehetne becserélni, hogy lendületet hozzon, de kb. ennyi. És Pioli még ezt sem nagyon lépi meg.

    • mit is kéne várni Piolitól Messiassal kapcsolatban, amikor 2 meccsen volt összvissz elérhető a tag? 😀 hogy lépje meg a játszatását, amikor sérült?????? végre amikor megfelelő erőnléti állapotban volt a tag, akkor be lett dobva, és biztató jeleket mutatott. majd lesérült. most tért vissza a fiorentina ellen. itt nem ment neki.

 2. Hihetetlen min múlik.
  Az utóbbi időben a hasamat fogom a lengyel kapustól, de voltak jó periódusai is bőven a pályafutása során.
  Ha ez az üzlet létrejött volna, akkor most viszont nem tudnánk ki az a Maignan.
  Minden így volt jó!

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS