2022. november 29., kedd

Paolo Maldini is ellenzi a kétévenkénti vb-t

-

Paolo Maldini, a Milan technikai igazgatója egyáltalán nem támogatja a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) azon javaslatát, hogy az eddigi négy helyett kétévenként rendezzenek világbajnokságot.

A FIFA azzal állt elő, hogy radikálisan átalakítja a versenynaptárat és azt tervezi, hogy 2026 után kétévente legyen világbajnokság. Az utóbbi hetekben számos szervezet, edző és szakember ellenezte ezt a lépést. Maldini az ANSA-nak adott nyilatkozatában elmondta, hogy nem tartja jó ötletnek a vb kétévenkénti megrendezését és felhívta a figyelmet a játékosokat, a klubokat és a ligákat érintő negatív következményekre is.

“Nem tartom jó ötletnek, hogy kétévente legyen világbajnokság, mert ez elvenné a világ legegyedibb sporteseményének jelentőségét és eltörölné az évszázados hagyományt. Sportemberként remélem, hogy a FIFA elengedi ezt a rossz projektet.” – mondta Maldini.

“A FIFA által felvetett kétévenkénti vb-rendezés olyan kötelezettségvállalást jelentene a meccsnaptárban, ami nagyon negatív következményekkel járna a játékosok pszichofizikai egészségére és a hazai bajnokságok jövőjére nézve. ennek Súlyos hatása lenne a ligákra.”

“A sportolók, a szövetségek és a klubok is tisztában vannak azzal, hogy a kétévenkénti vb-vel járó haszon nagyon csekély ahhoz a hatalmas kockázathoz képest, amit egy ilyen döntés meghozatala magában hordoz a futball világában.” – tette hozzá.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

4 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

    • Így van! Ráadásul hogy akarják lebonyolítani a VB selejtezőket, az EB, az EB selejtezők, meg a nemzetek ligája mellett, csak az európai országokat és csak a válogatott meccseket nézve? A bajnokságokról, hazai és nemzetközi kupákról valamint a többi kontinens elfoglaltságairól nem is szólva..

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS