2022. december 05., hétfő

“Fontos győzelem volt egy erős csapat ellen”

-

A Milan fontos győzelmet aratott Bergamóban az Atalanta ellen. Stefano Pioli nagyon elégedetten nyilatkozott a mérkőzést követően és elmondta, hogy nagy erőfeszítéseket kért a csapattól ebben a megterhelő időszakban.

“Tudtuk, hogy komplikált mérkőzés lehet. Nagyszerű dolog, amikor felkészülsz egy mérkőzésre és bejönnek a tervek a pályán. Ez azt mutatja, hogy a játékosaim nagyon jól teljesítettek és szeretnék gratulálni nekik, hiszen 21 nap alatt ez volt a hetedik mérkőzésünk. Nagyon keveset tudtunk pihenni, különösen a támadóink, de ismét kidolgozták a lelküket, intenzíven és kvalitással játszottak, ami nagyon fontos volt. Igazán elégedett vagyok azzal, ahogyan a játékosaim teljesítettek és ez egy nagyon fontos győzelem volt egy erős ellenféllel szemben. Korábban sohasem játszottunk ilyen jól az Atalanta ellen, még akkor sem, amikor nyertünk. Ez azt bizonyítja, hogy a szintünk és az értékünk is nőtt.” – mondta Pioli.

“Ahogy a meccset megelőző sajtótájékoztatón is elmondtam, Kessiét a teljesítménye alapján kell megítélni és nem pedig a szerződésétől függően. A szezon ezen szakaszában ez teljesen normális. A hosszabbításról folytatott tárgyalások nem terelhetik el a figyelmünket, sem az övét, sem az enyémet. Ismerem Franck érdemeit, emberileg és játékosként egyaránt. Azt is tudom, hogy a mai napig nyilvánvaló okokból kifolyólag nem volt tökéletes formában. Ő egy erős játékos és nagyon számítok rá. Nincsenek kétségeim a képességeit és a hozzáállását illetően. Ezúttal hihetetlen mérkőzést játszott. Az erősségünk ebben a szezonban az, hogy nem csupán 12-13 kezdőcsapat szintű játékosom van, hanem sokkal több. Ez versenyhelyzetet teremtett a csapatban és mindenkinek a legjobb formáját kell nyújtania ahhoz, hogy a lehető legtöbb játéklehetőséghez jusson.”

“Tonali? Még mindig rengeteget fejlődhet, technikailag nagyon képzett és nagyszerű fizikuma van. Ugyanakkor egy 21 éves srácról beszélünk, aki előtt még ott áll egy egész pályafutás. Továbbra is így kell dolgoznia. Minden játékosomnak arra kell törekednie, hogy fejlődjön és jobb legyen. Nyitottnak és odaadónak kell lenniük, hogy a csapat érdekében kicsit félretegyék az egyéni érdekeiket. Csak ezzel a hozzáállással folytathatjuk tovább. Minden egyes játékos fejlődhet és még erősebbé válhat.”

“Nagy erőfeszítéseket kértem a játékosaimtól. A támadóink gyorsak és veszélyesek. Nagyszerű technikai adottságokkal rendelkeznek. Jók voltunk a játékban és elégedett vagyok a mérkőzéssel. Ez a második év, hogy a csapat ilyen játékstílusban játszik és fontos eredményeket ér el.”

“A Serie A folyamatosan javul számos edzőnek köszönhetően, akik a proaktív játékstílust preferálják. A Bajnokok Ligája segít nekünk és megértette velünk, hogy össze kell kapcsolnunk az intenzitást a kvalitással. Én is sokat fejlődtem a klubbal, amely támogatott engem.”

Forrás:acmilan.com

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

5 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

   • Zlatan érkezésével sok minden megváltozott. Formáció váltás volt már a második meccsén, arra emlékszem. Illetve akkor is jó meccseket játszottunk már. Most pedig magabiztos és nagyon intenzív játékot játszunk. Ráadásul a mester elég jól rotálja is a csapatot. Gyengébb ellenfelek ellen biztos vagyok benne, hogy Maldini és Gabbia is több szerephez jut. Krunic is egészen jó volt sérülése előtt.

    • Igen, és akkor még nem említettük Bakayokot, meg Messiast akik majd csak most lesznek igazán képesek hozzátenni a játékhoz (de én azért reménykedek benn, hogy Zlatan se fog minden 2. meccsén lesérülni, és 15-20 meccset azért le tud még játszani ebben a szezonban, azokon lőne is vagy 10 gólt az tuti).
     Úgyhogy elég jól nézünk ki eddig. Egyedül a jobb szél ami nem a legfaszább, de nem lehet egy nyár alatt mindent elintézni.

   • Persze, hogy el akarták küldeni hiszen az egész világ ilyen (sajnos).
    Mindent azonnal, vagy tegnapra akarunk. A tulaj, akinek benne vannak az euro milliói szintén azonnal akar eredményt, pedig ahogy látjuk a legtöbb esetben csak egy kicsivel több idő kell. Persze itt volt Ibra faktor, meg “járványhelyzet”, ami – így utólag – Pioli malmára hajtotta a vizet, de összességében akkor is elmondható, hogy kellet ez a kicsivel több idő.
    Most azonban tényleg élvezet mecset nézni, bár még mindig nem tudtam hozzászokni, így a fiam nyomja a csengőt, hogy meccs lesz.
    Szerencsére az elmúlt borzasztó évek ellenére is Milan drukker, ami meglepő számomra, de k.jóóó érzés 🙂

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS