Zlatan Ibrahimovic fél év után újra pályára léphet a nemzeti csapatban.

Janne Andersson, a svéd válogatott szövetségi kapitánya kijelölte keretét az október 9-i Koszovó és az október 12-i Görögország elleni világbajnoki-selejtező mérkőzésekre. A keretben helyet kapott a Milan csatára, Zlatan Ibrahimovic.

A 39 esztendős csatár az elmúlt másfél hétben Achilles-ín problémával bajlódott, amelynek következtében nem tudott pályára lépni a Juventus, a Venezia és a Spezia elleni bajnokikon. Ibra az idei szezonban eddig 1 mérkőzésen játszott és 1 gólt szerzett.A svéd szövetségi kapitány szavai a kerethirdetéskor: “Úgy döntöttem, hogy behívom Ibrahimovicot a válogatottba, mert hiszem és bízom benne, hogy részt tud venni a meccseken és hozzájárulhat a csapathoz. Felépülőben van a sérüléséből, napról napra egyre jobb állapotban van. A jövő héten ott lesz velünk az edzőtábor kezdetekor.”

Zlatan eddig összesen 118 alkalommal szerepelt a svéd nemzeti csapatban, a mérlege 62 gól és 21 assziszt. Legutóbb 2021 márciusában kapott lehetőséget, akkor Grúzia és Koszovó ellen 1-1 gólpasszt osztott ki.

A SVÉDEK KERETE:

6 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Remélem nem lép pályára, vagy ha igen, akkor maximum az utolsó 10 percre csak tiszteletbõl. Mert nem bít már ilyen terhelést. Szerintem havi 2 meccsben kellene maximalizálni a játékát, vagy fixen 1 félidõ per meccs.

  2. Mondjuk vicc, hogy nálunk még a csapattal sem edz a képek tanulsága szerint, de a válogatotthoz elutazna!?

  3. Egyetértek! 6+1 meccset játszott a szezonban eddig a csapat, abból egy meccsen kb. félórát lépett pályára. Mindezt 7 millió nettóért. Először játsszon legalább egy félidőt a Milan-ban, aztán jöhet a svéd válogatott.

  4. Hejjj de nagyon hiányzik ez. Már jelenleg is úgy állunk, hogy minden lejátszott meccsére jut 3-4 kihagyás.

  5. Nem tudom, van-e lehetőség arra, hogy egy csapat ne engedje el a válogatottba az adott játékost (mint ahogyan a Lipcse visszahívta a magyarjait). Ha van ilyen, én élnék ezzel a Milan helyében, még akkor is, ha kockázatos. Azért ne szórakozzunk már, hogy a csapat legtöbbet kereső játékosaként eddig kb. fél órányit tölt a pályán, és most elmenne a válogatottba játszani, amikor úgy tűnik, még az edzés is kockázatos…

    Egyébként pedig most Ibrahimovicnak kellene azt mondania a szövetségi kapitánynak, hogy köszöni a meghívást, de egyelőre a Milanra akar koncentrálni. Elvégre onnan kapja a fizetését…

    És még egy dolog. Bár én egyértelműen támogattam Ibrahimovic hosszabbítását, ennek így semmi értelme, mert érdemben nem tud segíteni a Milannak. 7200 lehetséges játékpercből 30-at volt a pályán (ma sem játszik), de mint kiderült, az is sok volt… Sokat tett a klubért, de nyáron meg kell köszönni neki az eddigieket, és elköszönni tőle. Ha pedig egy 40 éves játékos pályán és azon kívül nyújtott segítsége-támogatása nélkül a Milan “meghal”, akkor semmit sem érdemel a csapat.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet