Kedd este a Milan hét év után újra a San Siróban lép pályára a Bajnokok Ligájában. A legutóbbi hazai BL-meccshez hasonlóan most is az Atletico Madrid lesz a csapat ellenfele. Stefano Pioli megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját és kiemelte, hogy ezen a szinten az apró részletek dönthetnek a mérkőzés végkimeneteléről.

“Az utóbbi időben nagyon jól kihasználtuk a lehetőségeinket, hogy mindig többet tegyünk és fejlődjünk. Igaz, hogy egy nagyon fiatal csapat vagyunk és ez hozzáadott értéket jelent. A hiányzó tapasztalatot energiával, győzni akarással, lelkesedéssel és természetesen a szurkolók támogatásával pótoljuk. A szurkolók nagyon sokat fognak segíteni. A célunk, hogy a legjobb tudásunk szerint játszunk. A jövő? Most csak erre a mérkőzésre koncentrálunk, amelyen a lehető legjobban kell teljesítenünk.” – mondta Pioli.

“Az Atlético szombatig veretlen volt és vezette a spanyol bajnokságot. Egy erős csapat, nagyszerű edzővel és tapasztalt játékosokkal, akik minden apró hibát megbüntetnek. Technikailag a legjobbat kell hoznunk és a kezdőrúgástól a végső sípszóig koncentráltnak kell maradnunk. A szint sokkal magasabb a Bajnokok Ligájában és az apró részletek jelentenek minden különbséget. Liverpoolban gólt kaptunk egy koncentrációs hiba miatt, ezért egyszerű és gyors futballt kell játszanunk anélkül, hogy rossz döntéseket hoznánk. Ez egy fontos, de nem mindent eldöntő mérkőzés lesz. Szeretnénk pontokat szerezni a tabellán.”“Giroud? Jó döntésnek bizonyult, hogy a Spezia ellen játékidőt kapott. Egyre jobb állapotban lesz a következő mérkőzésekre. Hernández? Fejlődik védekezésben és a szombati teljesítménye volt az egyik legjobb, amit Rossoneri mezben mutatott, különösen védekezésben. Nyilvánvalóan a támadó képessége senkinek nem újdonság. Diaz? Nincsenek kétségeim a képességeit illetően. A legfontosabb, hogy jól teljesít támadásban az ellenfél tizenhatosánál és besegít a védekezésben is.”

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet