2022. november 26., szombat

“Az edző bizalma segít a fejlődésben” – Alexis

-

Alexis Saelemaekers csereként pályára lépve remek teljesítményt nyújtott az 50. meccsén a Serie A-ban, amelyen a Milan 2-0-ra nyert a Venezia ellen a San Siróban. A belga válogatott támadó a meccs után beszélt a csapatról, a szerepéről, a Scudettóról és a játékról.

“Nagyon örülök az 50. mérkőzésemnek a Serie A-ban és boldog vagyok, hogy nyertünk. Az egész csapat jól teljesít. Igaz, hogy a legutóbbi meccseink nem voltak a legegyszerűbbek, de ezúttal határozottabb voltam a pályán és nagyon segíteni akartam a csapatnak. Azt hiszem, hogy ez sikerült és ennek örülök. Theo is beszállt és a különbséget jelentette a meccsen, ami a legfontosabb dolog. Ilyen győzelmi vággyal kell pályára lépnünk.” – mondta Alexis.

“Egy versenyképes csapat mindig nyerni akar és erre törekszünk ebben a szezonban. Megpróbálunk valami nagyszerű dolgot véghez vinni. Nem úgy lépünk pályára, hogy a második vagy a harmadik helyet tűzzük ki célnak. Egyszerre egy meccsre koncentrálunk és az első helyre törekszünk. Spezia? Erős csapat, ezt már az előző szezonban láthattuk. Nem szabad lebecsülnünk őket. Meghallgatjuk az edző javaslatait és úgy vélem, hogy jól fogunk teljesíteni.”

“Nyilvánvaló, hogy az edző munkája és a belém vetett bizalma segít a fejlődésben, de a csapat is. Sokat beszélgetünk egymással. Fiatal csapat vagyunk és segítjük egymást. Leaóhoz és Rebichez képest több védekező tulajdonsággal rendelkezem, így az edző defenzívebb szerepet szán nekem, ugyanakkor támadnom is kell. Ez fontos, mert szeretek védekezni és támadni egyaránt.”

“Keményen dolgozom és meg akarom mutatni, hogy méltó vagyok a Milanhoz és minden mérkőzésen segíteni tudom a csapatot. Boldog vagyok, hogy örömet szerezhetek a szurkolóknak és igyekszem így folytatni.”

A 22 éves belga futballista a Venezia ellen 1 gólpasszt jegyzett, valamint 8 földi párharcából 7-et megnyert, 100 százalékos sikeres cselezési mutatóval (4/4) zárt, bemutatott 2 sikeres szerelést és volt 1 közbeavatkozása is.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

1 HOZZÁSZÓLÁS

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS