Egyetlen klub van az olasz élvonalban, amely a Milannál több pénzt fordított játékosigazolásra a 2021-es nyári átigazolási időszakban.

Nemrég hivatalosan is véget ért az átigazolási időszak Olaszországban és a klub nagyon aktívnak bizonyult a nyáron, ugyanis érkezői oldalon 11 transzfert sikerült lebonyolítani. Az összefoglaló cikkünk a transzferek részleteiről, az érkezők és távozók listájáról itt megtekinthető.

Ezen a nyáron a klub vezetősége 72,7 millió euróért igazolt, ami a második legmagasabb szám a Serie A-ban. Ez az összeg két és félszerese annak, amennyit a teljes előző idényben játékosok szerződtetésére fordított a Milan. Az első helyen a Roma áll, amely közel 100 milliót költött a mercato alatt. Ami a bevételeket illeti: a Milan eladásokból 3,5 millió euróra tett szert, ami jelentősen elmarad az Inter vagy éppen az Udinese által generált bevételtől.NYÁRI MERCATO A SERIE A-BAN:

KLUBKIADÁSBEVÉTEL+/-
Roma97,82,2-95,6
Milan72,73,5-69,2
Atalanta6840,9-27,1
Inter36197,1161,1
Juventus34,534-0,5
Fiorentina30,524,4-6,2
Sassuolo27,324,3-3
Bologna2718,6-8,4
Verona2311-12
Spezia232-21
Napoli19,69,5-10,1
Genoa17,3213,7
Venezia17,10-17,1
Cagliari148-6
Sampdoria147-7
Lazio12,67,4-5,2
Empoli9,826,917,1
Torino9,415,56,1
Udinese7,56153,5
Salernitana1,30-1,3

Az összegek millió euróban szerepelnek.

 

19 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Gyakorlatilag nem erősítésre, hanem kármentésre (Gigio) és kölcsönök véglegesítésére ment ki ez az összeg. Baromi csalóka.

  • Gigio? 20 milliót kért az ügynöke és 10 milliót plusz bónuszokat kért. Kérlek magyarázzátok el hogy hogyan vesztett pénzt a Milan Gigioval. Amikor olcsóbb volt a francia vétele mint az ügynöki bónusz. Valamint negyedét keresi mint Gigio. Mutassatok már egy kimutatást. Sok ember írkálja ezt de kicsit gondoljatok bele.

  • A nagy pénz a kölcsönzöttek megvételére ment el. Tomori, Tonali a felét elvitte. Meg Ballo meg az Adli is ha jól tudom 15 milió volt. Majd kiderül utóbbiak jó igazolàsok e. Maignan meg hát hála Donna ügynökének anyagilag jövedelmező igazolás volt. Ahogy írták 11 transzfer volt. Sok kölcsönvételért kellett fizetni is. Giroud is átigazolással érkezett de az is egy jövedelmező igazolás volt. Aki kárt okozott az Calhanoglu. A helyére bizony nincs minőség csak egy lehetőség Messias személyében aki remélem bejön.

    • sehol nem írta azt, amiket Te belelátsz. azt mondta, hogy a kifizetett összegekkel csak pótolva lett a távozó kapus, illetve véglegesítve lett 2 kölcsönjátékos, a 70 millió így nem érdemi erősítésekre lett elköltve.

 2. Őszintén sajnálom az Intert, hiába a legnagyobb rivális, rossz látni, amikor így szétkapnak egy csapatot. A 2012-es milanos exodusra emlékeztet.

   • Nyilván nincs pótolhatatlan játékos, de jobb szélen azért elég meggyengültek, és az egy fontos poszt a felállásukban. Lukaku hiánya is ki fog jönni, amikor valaki betömörül majd ellenük, és izzadni fognak a gólért.

    De a legnagyobb tragédia, hogy folyamatos BL részvétel és bajnoki győzelem után is eladásokra kényszerülnek, a pótlásnál meg kukázásra. Szerencséjük volt, hogy egy játékos 130 millát ért, és kvázi ingyen tudtak jó játékosokat bevonzani – ha ez nem lett volna, akkor több játékost is el kellett volna adni.

    És ez most egy év. Képzeld, meddig marad az Inter jelenlegi ereje, ha jövőre is el kell adniuk a legjobbjaikat, és 30+os, vagy épp ingyen igazolható játékosokat kell igazolniuk. Mi már láttuk ezt egyszer…

 3. Nem úgy volt, hogy csak annyit költhetnek a klubok, amennyi bevételük van? Tudom hogy vannak szponzorok és a BL miatt is kapunk pénzt, de kicsit kevésnek érzem az eladás(ok)ból befolyt összege(ke)t

 4. Az Inter évekig vásárolta össze a tavalyi keretet, ami szerintem nagyon erős volt. Viszont, habár Lukaku pótolhatatlan, nem sokat gyengültek. Idén is fő esélyesek a scudettora.

 5. Senki nem mondta hogy esélytelenek. De ez megint azt mutatja a Serie A mennyire lenn van. Blbe mindegyik olasz semmit se ér. De mégis bajnok esélyesek. Erősödni kéne ahhoz meg az kell hogy az egyik erősítsen a rivális meg menjen utána ezen az úton. Szomorú ezt látni hogy inkább 160 millió megy eladásra semmint vételre.

 6. A kölcsön utáni vétel ugyanúgy vételnek, költésnek minősül, mint a direkt vétel.
  Ha nem véglegesítik akkor visszamegy az adott játékos ahonnan jött.
  Sokan mondják hogy ez igy nem érdemi erősítés… de igen, mivel ha nem lettek volna megvéve akkor meg gyengül a csapat.
  A kölcsön olyan mint egy próbakör, bevált (nem mindig értek vele egyet, pl:Tonali), megveszik, ha meg nem akkor nem.

  • Galliani te vagy az? 🙂
   A “nem gyengülés” és az “érdemi erősítés” között azért van egy hangyányi különbség. Ha más nem, akkor fokozati.
   Mintha azt mondanád, hogy a szinten maradás=erősödés.
   Galliani mondott ilyen csúsztatásokat szakmányban, hogy a hosszú sérülésből felépülő játékos tulajdonképpen az új igazolás. 🙂

   • Giroud giga erősítés eddig és Maignan is sokkal jobb lábbal tehát taktikailag jobb lett a csapat. Brahim valóban nem jelent konkrét erősödést, mert tavaly is itt volt, de mostanra már annyit fejlődött, hogy sokkal jobb, mint korábban és azért a kölcsönt meg kellett újítani, hiába gondolják páran garantáltnak, hogy itt van. Középpályára érkezett egy Bakayoko, aki régen azt tudta, mint Kessie és még sokkal eszesebb passzokra is képes volt. Messias-t meg látatlanul nem írnám le egyből. A maradék játékos meg olyan, hogy kellett a csere Theo-nak is például, amivel a legjobb kezdő nem lett erősebb, de a szezonban sokat fog érni, hogy tudnak pihenni a kulcsjátékosok.
    Egyedül az nem tetszik, hogy nem érkezett szélső támadó, pedig az komoly erősödést jelentene, de azért Calabria is annyit előre jön, hogy azon az oldalon is veszélyes lehet a csapat támadásban, amit már tavaly is láttunk.

   • ::—)))))) nem sajnos
    De a kölcsön emberek itt léte nem alapjáraton egyértelmű, őket meg kellett venni hogy továbbra is itt lehessenek. S én ezt jobbnak is látom, mint az előre látatlanba nagy pénzért igazolást, ami sokszor kidobott pénz.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet