2022. november 29., kedd

“A Milan nagyon aktív volt a nyáron” – Scaroni

-

Paolo Scaroni, a klub elnöke elmondta, hogy a Milan nagyon aktív volt a nyári átigazolási időszakban és a pénzügyi fenntarthatóságot figyelembe véve cselekedtek.

A piros-feketék több mint 70 millió eurót költöttek igazolásokra ezen a nyáron, ebből 29 millió euró volt Fikayo Tomori végleges megvásárlása, aki beváltotta a hozzá fűzött reményeket és fél év kölcsönjáték után végleg maradt. A Milan elnöke a nyilatkozatában kitért a nyári mercatóra, a pénzügyi stabilitás fontosságára és a stadionprojektre is.

“A Milan nagyon aktív volt az átigazolási piacon. Sok mindent vittünk véghez, de mindent a pénzügyi fenntarthatóság jegyében tettünk. A költségvetésnek rendben lennie.” – nyilatkozta Scaroni.

“Kétségtelen, hogy a Serie A kissé elmarad a Premier League-től. Amikor azt olvasom, hogy a szurkolók szerint az olasz klubok elszegényednek és eladják a legjobb játékosaikat, úgy vélem van benne igazság.”

“Új stadion? A Milan készen áll és úgy tűnik számomra, hogy a városi tanács is. Megerősítést kaptam Sala polgármestertől, hogy az elvégzett változtatásokkal a stadionprojektünk rendben van. Továbbá úgy érzem, hogy az ellenzék is támogatja az új milánói stadion felépítését.”

Az elnök arról is beszélt, hogy azt szeretnék, hogy 100 százalékos kapacitással legyenek szurkolók a stadionokban.

“A stadionok újranyitása fontos volt. Ott voltam a Cagliari elleni mérkőzésen a San Siróban, amely végre újra megtelt. A futballnak szüksége van a közönségre és nagyon szomorú voltam, amikor üres stadionba kellett menni. Ennek pénzügyi hatása is van. Azt akarjuk, hogy a stadionok 100 százalékos kapacitással működjenek és csak 50%-kal. Nem világos, hogy Angliában miért lehet tele a stadion, Olaszországban pedig csak félig. Ott voltam Klagenfurtban a Real Madrid-Milan mérkőzésen, tele volt a stadion és az emberek nem viseltek maszkot.”

“Továbbá új, modern infrastruktúrára van szükségünk. Az olasz kluboknak új stadionokat kell építeniük, amelyek lehetővé teszik a magasabb jövedelmezőséget.”

Forrás:milannews.it

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS