2022. december 02., péntek

Mandzukic bejelentette, hogy visszavonul

-

A Bajnokok Ligája-győztes horvát futballista utolsó klubja a Milan volt.

Mario Mandzukic bejelentette visszavonulását. A 35 esztendős horvát támadó az Instagram oldalán tette közzé érzelmes búcsúposztját, amelyet a gyerekkori önmagának címzett.

“Sok áldozatot kell majd meghoznod, de pontosan fogod tudni, hogy megéri a csodálatos pillanatokért. Fel fogod ismerni azt is, amikor eljön a visszavonulás ideje, amikor ezeket a csukákat a szekrénybe teszed és egyáltalán nem fogod bánni. A futball mindig az életed része lesz, de várni fog egy új fejezet.”

Mandzukic nyár óta szabadon igazolható, az utolsó klubja a Milan volt. A vb-ezüstérmes játékos 2021 januárjában csatlakozott a piros-feketékhez, de fél év alatt nem tudott maradandót alkotni és összesen 11 mérkőzésen lépett pályára, gólt és gólpasszt nem jegyzett. A 35 éves futballista a Milannál töltött időszaka alatt többször is példaértékű cselekedetet hajtott végre, ugyanis lemondott a márciusi, az áprilisi és a májusi fizetéséről is. Mandzukic a szerződés szerint neki járó összeget felajánlotta a Milan alapítványának jótékonysági célra.

Mandzukic az NK Marsoniában kezdte profi pályafutását, majd az NK Zagreb és a Dinamo Zagreb érintésével Németországba szerződött, ahol 2010 és 2012 között a Wolfsburgban játszott. 2012 nyarán 13 millió euróért a Bayern Münchenhez igazolt és 2014-ben Spanyolország felé vette az irányt, de mindössze 1 év után csatlakozott a Juventushoz az Atlético Madridtól. A BL-győztes játékos öt szezont húzott le a Juvéban, majd pályafutása zárásaként fél-fél évet töltött az Al-Duhail SC együttesénél és a Milannál.  A horvát válogatottban 89 mérkőzésen 33 találatig jutott és tagja volt a 2018-ban világbajnoki döntőig menetelő csapatnak is.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

1 HOZZÁSZÓLÁS

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS