A klub hivatalosan is benyújtotta az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) felé a Bajnokok Ligája csoportkörére nevezett játékosok listáját. Hárman kimaradtak a keretből, míg számos ifijátékos bekerült.

A Rossoneri hét év után visszatért a Bajnokok Ligájába és az Atlético Madriddal, a Liverpoollal és az FC Portóval került egy csoportba. Stefano Pioli kijelölte keretét.

A BL-re nevezett játékosok listáján nem szerepel Andrea Conti, Samu Castillejo és Pietro Pellegri. Az előírásoknak megfelelően az A-listán maximum 25 játékos lehet. A B-listán az UEFA szabályzata alapján a 2000. január 1. után született saját nevelésű játékosok szerepelhetnek korlátlan számban. Conti és Castillejo kimaradásának hátterében az áll, hogy nem részei az edző terveinek, míg Pellegri a létszámcsökkenés áldozatává vált és Pioli úgy döntött, hogy őt hagyja ki a keretből.Az A-listára nevezhető 25-ből legalább nyolcnak kizárólag olyan játékosnak kell lennie, aki saját nevelésű (15 és 21 éves kora között legalább három évet töltött a klub utánpótlásában) vagy azonos országban nevelkedett egy másik klubnál 15 és 21 éves kora között legalább három évig. Amennyiben nyolcnál kevesebb ilyen játékos van, akkor ennek megfelelően csökken az A listára nevezhető játékosok száma. A Milannál hat ilyen játékos (Calabria, Romagnoli, Florenzi, Gabbia, Tonali, Kessié) van, így 25 helyett csak 23 futballistát lehetett nevezni.

A MILAN BL-KERETE:

KAPUSOK:

Ciprian Tatarusanu, Mike Maignan, Alessandro Plizzari*, Sebastiano Desplanches*, Andreas Jungdal*;

VÉDŐK:

Davide Calabria, Fodé Ballo-Touré, Alessio Romagnoli, Theo Hernández, Pierre Kalulu, Fikayo Tomori, Simon Kjaer, Alessandro Florenzi, Matteo Gabbia, Luca Stanga*;

KÖZÉPPÁLYÁSOK:

Ismael Bennacer, Sandro Tonali, Brahim Diaz, Rade Krunic, Tiemoué Bakayoko, Alexis Saelemaekers, Franck Kessié, Enrico Di Gesú*, Giovanni Robotti*;

TÁMADÓK:

Olivier Giroud, Zlatan Ibrahimovic, Ante Rebic, Rafael Leao, Junior Messias, Andrea Capone*, Daniel Maldini*;

A csillaggal megjelölt játékosok B-listán vannak és szintén pályára léphetnek a BL-ben.

6 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet