A szezon második tétmérkőzésén a Milan hazai pályán a Cagliarit fogadja. A szurkolók több mint másfél év után jelentős létszámban visszatérhetnek a San Siróba. Stefano Pioli megtartotta mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját.

“Egész héten ez a mérkőzés járt a fejünkben. Van egy célunk: jól akarjuk kezdeni a szezont. Egy kemény küzdelmen és megérdemelt győzelmen vagyunk túl. Ezúttal egy jól szervezett Cagliarival nézünk szembe, akik ellen nehéz játszani. A Spezia ellen is komolyan presszingeltek, de jelen pillanatban a tabella nem jelent különösebb nyomást. Nem tudjuk, hogy az ellenfél milyen hozzáállással fog pályára lépni, de jól kell olvasnunk a játékhelyzeteket. Nehéz lesz megismételni az előző szezonbeli idegenbeli eredményeket, tehát egyértelmű, hogy az egyik célunk a hazai pályán való eredményességünk javítása. Ezt szeretnénk a Cagliari ellen elkezdeni.”

“Motiváló a játékosaim munkához való hozzáállása és az elszántsága. Minden mérkőzéssel fejlődni fogunk és minden kihívás újabb ötleteket ad, hogy miben javulhatunk. A lehető legjobban felkészülünk, de ettől függetlenül jól kell olvasnunk a játékot a meccsen. Jól teljesítettünk a nyáron az edzéseken és a felkészülési mérkőzéseken is. Gördülékenyen játszottunk és igyekeztünk irányítani a mérkőzéseket. Meg kell próbálnunk veszélyesebbnek és jobbnak lenni támadásban.”“Pellegri? Jó állapotban érkezett, de még nincs optimális kondícióban. Minden szükséges értékelést elvégzünk. A Cagliari ellen nem lesz nevezve, a szünet után 100 százalékos lesz. Bennacer? Javult az állapota, készen áll a játékra. Kiváló teljesítményt várok tőle, mert minden képessége megvan hozzá. Ibra és Kessié visszatérése is jól halad és remélem, hogy mindketten bevethetők lesznek a válogatott szünet után. Brahim Diaz? Sokkal felkészültebb, mint az előző szezonban. Tonali? Nagyon fontos az ő fejlődése. Teljesen normális, hogy vannak nehéz pillanatok, de sokat dolgozott a hibák kijavításán és most már sokkal komplexebb középpályás. Sok kezdőcsapat szintű játékosra van szükségünk ahhoz, hogy versenyképesek legyünk. Krunic is közéjük tartozik. Remek játékintelligenciája van védekezésben és támadásban egyaránt. A választásaimat a kezdőcsapat összeállítását illetően meccsről meccsre hozom meg, de mindenkinek készen kell állnia.”

“Szurkolók? Mindig is éreztük, hogy mellettünk állnak és ez kölcsönös. Nagyszerű volt újra látni őket Genovában és most az edzésen Milanellóban. Izgalmas lesz újra előttük játszani a San Siróban. Csak a pozitív hatását fogjuk érezni a szurkolók visszatérésének és a lehető legtöbb energiát akarunk meríteni a San Siro atmoszférájából.”

“Bajnokok Ligája? Fejben csak a Cagliari elleni meccsre gondolunk, készen akarunk állni. Nagyon akartuk, hogy a Bajnokok Ligájában legyünk. Tudjuk, hogy ez a legnagyobb megmérettetés és mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy versenyképesek legyünk. Nem szabad, hogy a klub történelme teher legyen, ennek ösztönzően kell hatnia. Minden egyes mérkőzésen a maximumot fogjuk kihozni a bennünk rejlő potenciálból.”

“A csapat világos elképzelésekkel lép pályára és megpróbálja azokat megvalósítani. Mindig a legjobb tudásunk szerint kell dolgoznunk. Azt akarjuk, hogy a szurkolók izgatottak legyenek. Egyértelműen fejlődtünk és tavaly még meglepetést okozhattunk, de idén már nem. Meg kell erősödnünk és proaktív futballra törekedni. Mindig veszélyesebbnek kell lennünk az ellenfélnél.”

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet