2022. december 05., hétfő

Reakciók a BL-csoport sorsolását követően

-

Túl vagyunk a Bajnokok Ligája-sorsoláson és kiderült, hogy a Milan ellenfele az Atlético Madrid, a Liverpool és az FC Porto lesz a csoportkörben. A sorsolást követően Franco Baresi, Stefano Pioli és Jürgen Klopp is nyilatkozott.

A Milant egy négyfős delegáció képviselte a csütörtöki BL-csoportkör sorsoláson Isztambulban. Az eseményen Franco Baresi (tiszteletbeli alelnök), Daniele Massaro (nagykövet), Andrea Romeo (klubmenedzser) és Pier Donato Vercellone (kommunikációs igazgató) volt jelen a klubtól.

Franco Baresi, a Milan legendája szerint a csapat nagy lelkesedéssel vág neki a mérkőzéseknek és a nehéz csoport ellenére nem szabad elveszíteni a magabiztosságot.

“Nyilvánvaló, hogy a negyedik kalap miatt nagyon szerencsésnek kellett volna lennünk ahhoz, hogy könnyebb csoportba kerüljünk. Nagyon nehéz lesz, de úgy gondolom, hogy a Milannak soha nem szabad megfeledkeznie a történelméről. Visszatértünk a Bajnokok Ligájába és nagy lelkesedéssel vágunk neki ezeknek a mérkőzéseknek. Ez egy nagy jelentőséggel bíró csoport, de ki kell élveznünk a pillanatot. A játékosok jól akarnak teljesíteni. Az Atléticót mindig nehéz legyőzni, a Porto egy kemény csapat, míg a Liverpool nagyon erős és minőségi játékosokkal rendelkezik. Fiatal csapatunk van, amely az elmúlt években rengeteget fejlődött. Sok játékosunknak ez lesz az első mérkőzése a BL-ben. Az előző idényben a Milan remek és céltudatos futballt játszott, nem szabad elveszítenünk a magabiztosságunkat.”

Stefano Pioli, a Milan vezetőedzője: “Ez egy nagyon motiváló csoport. Nehéz, de mi vagyunk az AC Milan. A csoportban lévő klubok összesen 15 Bajnokok Ligája-serleget nyertek. Ilyen a BL, erre vágytunk és már alig várjuk, hogy kezdődjön. Megpróbálunk nagyszerű dolgokat elérni.”

Jürgen Klopp, a Liverpool menedzsere: “Őszintén szólva először nagyon felnevettem, mert nyilvánvalóan ez egy kemény csoport. Ez a Bajnokok Ligája és Európa legjobb csapataival kell szembenézni, amelyek közül néhány a mi csoportunkban van.”

Forrás:milannews.it

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS