Napokon belül két új nyári szerzemény, Mike Maignan és Olivier Giroud is bemutatkozhat a Milan első csapatában.

A piros-feketék következő felkészülési mérkőzése szombat este lesz a francia élvonalban szereplő Nice ellen. A nizzai alakulat a 9. helyen zárta a Ligue 1 legutóbbi szezonját. Az összecsapást 20:30-kor rendezik az Allianz Riviera stadionban.

A La Gazzetta dello Sport arról ír, hogy Maignan és Giroud is debütálni fog a Milanban a Nice elleni tét nélküli mérkőzésen. Egyelőre nem tudni, hogy a kezdőcsapatban kapnak lehetőséget vagy csereként fognak pályára lépni.

A két francia játékos a napokban kezdte meg a felkészülést az új csapattársaival Milanellóban és készen állnak a bevetésre. Maignan és Giroud is ott volt a nyári Európa-bajnokságon a francia válogatottban, majd a tornát követően nyaralásukat töltötték.Maignan személyében közel 6 év után új első számú kapusa van a Milannak. A klub vezetősége mintegy 13 millió euróért szerződtette a francia bajnok Lille együttesétől. Ezzel szemben Giroud elsősorban Zlatan Ibrahimovic tehermentesítésére érkezett a BL-győztes Chelsea-től.

6 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. “a napokban kezdte meg a felkészülést” és “készen állnak a bevetésre”. Ez így nincs rendben. A kapus játszhat, de Giroudnak nem szabad. Ezzel így a sérülést kockáztatjuk, főleg izomsérülést. Ez az a terület, amit nagyon rosszul kezelnek a klub háza táján. Készüljön fel rendesen Giroud, több heti edzés után léphet csak pályára, mert különben ráfizetünk. Inkább fontos lenne, hogy csinálja végig a felkészülést rendben. Nyilván kell majd edzőmeccseken is játszani, de nem négy nap edzés után.

  • Azért ő kint volt az EB-n is…. szinte végig edzett. Nem hinném, hogy nagyobb kockázat van a játékában, mint 2-3 hét múlva. Remélem nem lesz sérülékeny nálunk sem. Ahogy eddig sem volt rá jellemző.

   • június 28-án estek ki a franciák. azóta pihen az emberünk, most alapozni, edzeni kell. egy hónap pihenő után ne játsszon meccset, szerintem.

 2. Giroudnak erőnléti gondja valószínű nincsenek. Testfelépítésben Zlatan 2….
  Ő egy nagyon alulértékelt játékos, ezt azt hiszem kevesen vitatják. Gyorsan megnéztem a puszta számokat és nagyon érdekes a gól/perc mutató. Giroud 160percenként lő gólt, Zlatan 128 a teljes karrierjük során.
  Ami azért elég érdekes adat, mivel Zlatan a francia bajnokságban szórta meg magát leginkább, ráadásul mindenhol ő volt a 11-es lövő, ellentétben a franciával (de ebben lehet tévedek, annyira nem követtem pl az Arsenal meccseket). Ráadásul Giroud rendszeresen mellékszereplő volt valamiért a csapataiban. 550 meccsen 221gól és 81 gólpassz nem gyenge.

  Nekem inkább az a bajom, hogy 34 évesen, nem egy “jóllakott játékost” igazoltunk akinek már csak jól akarja érezni magát a pályán vagy amellett!?

  • Az első fele korrekt, szerintem klasszis csatárról beszélünk.

   Az utolsó mondatodra szerettem volna inkább reagálni: azért nem gondolom, mert az elmúlt években rendre csere volt, és ez szerintem nagyon böki a csőrét, mert közben szórta a gólokat. Tavalyelőtt ott volt a bombaformában játszó Abraham – plusz egy Lampard, aki nagyon fiatalpárti volt. Most ott volt a hullagyenge, de drága Werner, akinél nyilván sokkal jobb volt, de őt nem lehetett padoztatni, be kellett építeni, annak ellenére, hogy még év végére is egy kalap kaki maradt. Szerintem ő itt ténylegesen bizonyítani akar végre, és első számú, de legalábbis megosztva első számú csatár lenni.

  • Giroud intelligens játékos, aki képes elviselni, ha csak csereként léphet pályára, mert tudja, hogy úgy is lehet nyerő ember, ha mindent belead. A legtöbb fiatalból hiányzik ez, mert mindenki folyton kezdő akar lenni, pedig egy gyengébb képességekkel megáldott Borini is rengeteget adott hozzá a meccsekhez csereként, mert felszántotta a pályát és néha még gólt is lőtt duzzogás helyett.
   A Milanban lehet több lehetőséget fog kapni, de ez a fajta hozzáállása akkor is ott lesz és ha csak lötyögni akart volna, akkor mehetett volna olyan helyre, ahol sokkal többet keres. Én bízok benne, mert ő egy profi, nem fogja a mezt csókolgatni, ezért lehet nem mindenkinek lesz a kedvence, de bárhol volt csendben tette a dolgát.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet