A Milan kapcsolatba lépett a Parmával Giuseppe Pezzella esetleges szerződtetése ügyében, aki Theo Hernández tehermentesítése érdekében érkezhet a nyáron.

Theo Hernández személyében jelenleg egyetlen balhátvéd áll Stefano Pioli rendelkezésére a Milan első csapatában és a klub a védelem mindkét szélére alternatívát akar igazolni a nyáron, ezáltal növekedne a variációs lehetőségek száma a kezdőcsapat összeállítását illetően.

Gianluca Di Marzio jelentése szerint a Milan bejelentkezett a Parma balhátvédjéért, Pezzelláért. A klub vezetősége már kapcsolatba lépett a parmai alakulattal a 23 éves olasz játékos esetleges átigazolása ügyében.

Pezzella az egyik jelölt Hernández tehermentesítésére a soron következő szezonra. A Milan viszonylag akciós áron juthat hozzá a 14-szeres U21-es válogatott futballistához, ugyanis a Parma a legutóbbi szezonban kiesett a Serie A-ból. Most Paolo Maldiniék mérlegelik Pezzella leigazolásának lehetőségét és napokon belül végső döntést hoznak.A 23 éves futballista két évvel ezelőtt csatlakozott a Parmához az Udinesétől és azóta 48 tétmeccsen lépett pályára, ezeken 1 gólt szerzett és 4 gólpasszt osztott ki.

1 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Úgy gondolom, evidens, hogy minden csapat egy adott posztra megpróbál helyettest/cserét szerződtetni, tehát a keretet úgy alakítani, hogy ne egy másik posztról kelljen embert elvonni (még akkor se, ha azon a poszton túlkínálat van). Több mint másfél hónapja vége a bajnokságnak, május elején már matematikailag is biztos volt, hogy kiesik a Parma. A Milan számára az egész idényben egyértelmű volt, hogy Hernandez mögé kell valaki, mert helyettesként eredetileg jobbhátvéd jöhetett csak szóba (esetleg Romagnoli, aki nem igazi alternatíva).

    Az tehát dicséretes, hogy nézelődnek, de Pezzella szerintem nem annyira rossz lehetőség (sokszoros utánpótlás válogatott), hogy itt annyira mérlegelni kelljen. Ha a Parma 20 milliót kérne érte, akkor persze megérteném, de itt úgy tűnik, még csak azon megy a vita, hogy tegyünk-e ajánlatot. Úgysem fogjuk leigazolni a Bayerntől Daviest, úgyhogy nyilván az olcsóbb lehetőségeket nézzük. Pezzella meg az. Nem haladunk túl gyorsan, pedig jó lenne, ha a védelem összeállna. Kb. egy balhátvédre vagyunk ettől.

    Noha Pezzella statisztikája nem tűnik túl jónak, de említést érdemel, hogy az 1+4-es mutatót az előző szezonban hozta össze, amikor jóval több lehetőséget kapott. Ami érdekes vele kapcsolatban, hogy jóval magasabb, mint egy tipikus szélső védő.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet